Annonce
Randers FC

Randers FC i dialog med prøvespiller: Vi skal se, om det kan lade sig gøre at blive helt enige

Nigersk-ghanesiske Issah Salou viste flere gange prøver på sine offensive kvaliteter i træningskampen mod Viborg FF, hvor den 20-årige midtbanespiller også scorede til slutresultatet 2-0. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
20-årige Issah Salou har prøvetrænet i Randers FC de seneste tre uger og spillet i samtlige testkampe for klubben. I den seneste mod Viborg scorede midtbanespilleren endda et mål. Begge parter er interesserede i at fortsætte samarbejdet.

Randers: Det er efterhånden tre uger siden, at Randers FC-spillerne mødte ind til sæsonens første træning. Lige så længe siden er det, at 20-årige Issah Salou begyndte at træne med Superliga-truppen.

Prøvespilleren fra Niger kom til Viborgvej for at vise sig frem og spille sig til en kontrakt. I første omgang blot for en uge. Men én blev til to og siden tre, og Issah er stadig at finde på træningsanlægget.

Præstationerne til træning og i testkampene mod Esbjerg, AGF og Viborg, hvor midtbanespilleren lige knap har spillet 180 minutters fodbold, har båret frugt. Parterne snakker i hvert fald om at forlænge samarbejdet.

- Vi er der lige nu, hvor Issah er interesseret i en aftale, og det er vi sådan set også. Så vi skal se, om det kan lade sig gøre at blive helt enige med hinanden. Kan vi det, tror jeg, at vi laver en aftale med ham, siger Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC.

Annonce

Issah Abdoulaye Salou

Født: 4.2.1999 (20 år)

Nationalitet: Dobbelt statsborgerskab i Niger og Ghana. Han bor og spiller i Ghana i dag, men repræsenterer Nigers ungdomslandshold.

Landshold: 3 landskampe og 1 mål for Nigers U20-landshold til Africa U20 Cup of Nations 2019.

Position: Central midtbane og venstre kant.

Klubber: Sporting Club Accra (Ghana, kontraktudløb).

Ikke til startelleveren

Den unge midtbanemand har formået at bygge på fra testkamp til testkamp, hvor han i den sidst af slagsen satte kronen på værket med sin scoring til 2-0 mod Viborg.

Godt nok var det et af de nemmere mål i karrieren, da han blot skulle dirigere et blokeret skud fra Saba Lobjanidze i et næsten tomt mål, men det kræver offensiv snilde at opsnuse den slags chancer.

Imod Viborg var det da også tydeligt, at det særligt er på den sidste tredjedel af banen, midtbanespilleren har sine styrker. Flere gange forsøgte han sig med raids frem i banen uden bold, mens det også blev til flere vellykkede driblinger og skarpe vendinger.

Defensivt er der til gengæld lidt mere at arbejde med i forhold til at få presspillet og organisationen til at sidde helt i skabet.

Men bliver det til en aftale med Randers FC, skal de randrusianske fans heller ikke forvente en spiller, der træder direkte ind i startopstillingen.

- Han er en spændende og ung spiller, som kan udvikle sig. Det er det potentiale, vi skal have forløst. Vi skal se, om vi kan formå at bygge noget på ham. Lige nu er han ikke i spil til startopstillingen, men vi synes, at han har nogle spændende kompetencer, som vi godt kunne tænke os at udvikle på, siger Søren Pedersen.

Issah Salou har også timingen med sig, da der i øjeblikket ikke står nogle unge, lokale centrale midtbanetalenter på spring.

- Issah er en anden type, end vores egne talenter, og vi har heller ikke nogen unge på den centrale midtbane, så et eller andet sted, passer han også fint ind på den måde, siger sportsdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce