Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Fra onsdag 21. april må der igen komme tilskuere på stadion. Dermed får Randers FC opbakning fra tribunerne i klubbens tredje pokalfinale, men der bliver rift om billetterne, da restriktionerne fortsat begrænser kapaciteten. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers FC glæder sig over at kunne dele pokalfinalen med loyale sponsorer og fans, men Søren Pedersen forventer, at restriktionerne skaber rift om billetterne. Til sæsonens sidste tre hjemmekampe i Superligaen håber direktøren på 4400 tilskuere.

Fodbold: Randers FC har med højt bundniveau og toppræstationer på de rette tidspunkter sørget for at dække op til det helt store festmåltid Kristi himmelfartsdag, hvor klubben for tredje gang deltager i pokalturneringens finale.

Og en håndfuld timer efter at have ekspederet AGF ud af turneringen stod det klart, at festen også bliver for fans.


Annonce

Der er sponsorer og sæsonkortholdere, som skal prioriteres, og så er der selvfølgelig spillerkoner og administrationen, som også skal med. Det er klubbens dag, så personalet skal selvfølgelig have lov til at fejre det

Søren Pedersen, sportslig- og kommerciel direktør i Randers FC


Folketinget blev natten til fredag enige om at genindføre Superligaordningen fra i sommer, hvor tilskuere bliver inddelt i afsnit á 500 gæster med god afstand imellem sig.

Superligaordningen

Fra onsdag i næste uge får tilskuere igen adgang til tribunerne.

Her kan du læse mere om Superligaordningen, som gør det muligt:

- Tre fodboldkampe i Superligaen blev i juni 2020 udpeget som forsøgskampe til en tilskuerordning. Kampene skulle vise, om det kunne lade sig gøre at afvikle kampe med mere end 500 personer samlet på forsvarlig vis.

- Resultaterne var så tilfredsstillende, at det blev tilladt at åbne for flere end 500 personer til superligakampe.

- Reglerne sagde blandt andet, at hver sektion på stadion skulle have sin egen indgang, og der maksimalt måtte sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans var ikke velkomne, og tribuner med ståpladser måtte ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skulle sidde ned.

- Superligaordningen gjorde det muligt at have flere tusinde tilskuere på de danske stadioner i en kort periode.

- Ordningen blev droppet med virkning fra september på grund af øget smitte i samfundet, men fra 21. april åbnes der igen for tilskuere på stadion til kampe i Superligaen

/ritzau/

Ud fra tidligere erfaringer med ordningen forventes der at blive plads til 8300 tilskuere på Ceres Park i Århus til finalen. DBU og Divisionsforeningen har krav på et antal af billetterne, men Randers FC forventer, at de kan råde over lige knap halvdelen af pladserne.

Altså kan cirka 4000 randrusianske tilhængere se frem til en festdag i fodboldens tegn.

- Sponsorer, sæsonkortholdere og fans har loyalt bakket os op, så det betyder meget at kunne give noget tilbage til dem med så stor en kamp. Sådan en dag er helt speciel, og det er fedt, at vi kan dele den oplevelse med tilskuerne og få noget, der minder om rigtig stemning på stadion igen, siger Søren Pedersen, sportslig- kommerciel direktør i Randers FC.

Klubbens festdag

I klubbens to tidligere pokalfinaler valfartede i omegnen af 10.000 fans mod hovedstaden og pokalafgørelse i Parken.

Denne gang ligger festlighederne kun 40 minutters kørsel væk, så Søren Pedersen er ikke tvivl om, at der bliver rift om billetterne. Men hvordan skal de så fordeles?

- Det skal vi til at kigge på nu. Der er sponsorer og sæsonkortholdere, som skal prioriteres, og så er der selvfølgelig spillerkoner og administrationen, som også skal med. Det er klubbens dag, så personalet skal selvfølgelig have lov til at fejre det. Så må vi se, hvad der er tilbage på den anden side af det, fortæller Randers FC-direktøren.

Annonce

4400 på Cepheus Park

Ender man med at trække en nitte i finalelotteriet, kan man i stedet få stillet fodboldtrangen med tre hjemmekampe på Cepheus Park, som er godkendt til 4400 tilskuere under Superligaordningen.

Og med Brøndby, AGF og FC København på programmet inden sommerferien håber de i Randers FC på "fulde huse".

Krav til tilskuerne

Her kan du se, hvordan du kan komme ind og overvære en fodboldkamp.

- Aftalen gælder for fodboldkampe i Superligaen, herrernes 1. og 2. division, Gjensidige Kvindeligaen, kvindernes 1. division, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe for både kvinde- og herrelandsholdet.

- Der må højst være 500 siddende tilskuere i sektioner, der er "klart adskilte", og hver sektion skal have egen ind- og udgang.

- Tilskuere skal sidde med mindst én meters afstand.

- Der er krav om coronapas, hvilket betyder, at tilskuere ved indgangen skal fremvise bevis på vaccination eller en negativ coronatest, der højst er 72 timer gammel.

- Der er samtidig krav om, at tilskuere er registreret med henblik på smitteopsporing. Registreringen sker, når man erhverver sig billet til kampen.

Kilder: Justitsministeriet, Divisionsforeningen.

/ritzau/

- Det skal helt klart være målet, at vi får udsolgt med de nuværende begrænsninger, så vi kan få en god stemning herinde igen og få bakket op om holdet. Mere liv og stemning løfter det hele og giver formentlig også nogle procenter til spillet og nerven i kampene, så det ser vi meget frem til, siger Søren Pedersen.

Divisionsforeningen anslår, at omkostningerne til at afvikle en fodboldkamp med de gældende coronarestriktioner er omkring 50 procent højere end ved normal afvikling, så det er ikke for økonomiens skyld, at Randers FC tager imod tilskuere.

- Det bliver nok begrænset, hvor meget økonomisk gevinst der er ved at gøre det, men for selve produktet og der, hvor vi er på vej hen som klub, betyder det meget at få folk på stadion igen. Førsteprioriteten er at betale tilbage til dem, som har støttet os, siger Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Annonce