Annonce
Randers FC

Randers FC lejer manglende brik i Belgien: Sportsdirektør er i dialog med yderligere en spiller

Stephen Odey skal den kommende sæson bringe fart og teknik til Randers FC's angreb. Han kommer til at spille med nummer 90 i Randers FC. Foto: Randers FC
Randers FC har lejet angriberen Stephen Odey i belgiske Genk. En tilføjelse, som ifølge sportsdirektør Søren Pedersen er hentet fra en højere hylde end tidligere set i Randers FC. Med den ønskede angriber på plads forventer han en rolig slutning på transfervinduet, men klubben jagter stadig en ekstra mand til én plads.

Fodbold: Randers FC's angrebstrio er tirsdag aften blevet til en kvartet.

Klubben har nemlig indgået en lejeaftale med 23-årige Stephen Odey, som kommer til Kronjylland fra belgiske Genk.

- Vi har ledt efter en angriber med fart og har i et stykke tid været i dialog med Genk omkring Stephen, som er en spændende spiller, der er hurtig, god i mand-mand-spillet og også er en dygtig afslutter, som han har vist i både schweizisk og fransk fodbold, siger Søren Pedersen til klubbens hjemmeside.

Annonce

- Vi ser ham som den brik, vi har manglet. Vi har rigtig dygtige angribere, som er virkelig gode til det, de kan, men vi har manglet noget hurtighed, så der kan Stephen hjælpe os, supplerer sportsdirektøren til Randers Amtsavis.

Højere hylde

Den nigerianske angriber kom til europæisk fodbold i 2017, hvor schweiziske FC Zürich hentede ham. Her fik han i efteråret 2018 sit gennembrud og scorede 10 mål i sæsonen.

Det fik belgiske Genk til at købe ham, men indtil videre er det blot blevet til 12 kampe og to mål for klubben. Én af scoringerne faldt dog i en Champions League-kamp mod Liverpool.

Der er ingen tvivl om, at Stephen Odey er hentet på en hylde, hvor vi ikke normalt kan få spillere fra. Vi har store forventninger til ham, men niveauet i Randers FC er også vokset så meget den seneste periode, at man skal være ekstraordinær dygtig for at komme i startopstillingen.

Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC

Derudover har offensivspilleren otte kampe i Europa League under bæltet med Zürich, men erfaringerne til trods havnede Odey blandt andet bag den tidligere FC Midtjylland-profil Paul Onuachu i kampen om spilletid i Genks angreb.

Af den grund var han i den forgangne sæson udlejet til den franske Ligue 2-klub Amiens. Her blev det til seks scoringer i 30 optrædener.

- Der er ingen tvivl om, at Stephen Odey er hentet på en hylde, hvor vi ikke normalt kan få spillere fra. Så kan vi få ham til at lykkes, bliver det rigtig, rigtig godt. Vi har store forventninger til ham, men niveauet i Randers FC er også vokset så meget den seneste periode, at man skal være ekstraordinær dygtig for at komme i startopstillingen, siger Søren Pedersen.

Sportsdirektøren har i lejeaftalen sikret en købsoption på angriberen. En løsning, som klubben tidligere har gjort brug af med succes, da Tosin Kehinde blev hentet i portugisiske Feirense.

- Det (lejeaftalen med købsoption, red.) var vores ønske. Vi vil gerne have mulighed for at se spilleren an for at vurdere, om han passer til os og vores stil. Gør han det, kan vi gøre det til et længerevarende samarbejde. Gør han det godt, og vi udnytter optionen, har vi lavet en rigtig god aftale, siger Søren Pedersen, som ikke ønsker at komme nærmere ind i økonomien i optionen.

Annonce

Mangler kampform

På trods af landskampspausen kan nysgerrige tilhængere allerede se nyerhvervelsen i aktion på torsdag, hvor Randers FC spiller reserveholdskamp på Viborgvej klokken 13 mod AaB.

Et opgør, hvor Stephen Odey kan se frem til tiltrængte minutter, da han senest var i kamp helt tilbage i maj.

Blå bog

Navn: Stephen Pius Odey.

Født: 15. januar 1998 (23 år).

Nationalitet: Nigeria.

Position: Angriber.

Højde: 182 centimeter.

Klub: Randers FC på en lejeaftale for indeværende sæson.

Tidligere klubber: KRC Genk (Belgien), Amiens SC (Frankrig), FC Zürich (Schweiz), MFM FC (Nigeria).

Seniorstatistik: 107 kampe, 56 min/kamp, 26 mål, 3 assists, 14 gule kort.

Kilde: transfermarkt.com

- Stephen er i god fysisk form, da han har trænet med Genk helt indtil nu, men han mangler selvfølgelig noget kampform. Det skal vi stille og roligt bygge op, men det skal nu nok gå hurtigt. Han kommer til at starte med nogle indhop og så bliver det forhåbentlig til mere og mere, siger Søren Pedersen.

Annonce

Jagter ny målmand

Aftalen med Stephen Odey blev præsenteret cirka seks timer før transfervinduet smækker i, men selvom der har været rygter om stor interesse for blandt andet Tosin Kehinde, forventer Søren Pedersen ikke den store aktivitet resten af aftenen. Sådan da.

- Nu har vi fået den angriber ind, som vi har ønsket os. Det betyder, at resten af transfervinduet bliver stille og rolig for os, siger sportsdirektøren og fortsætter:

- Vi kigger dog en smule efter en ekstra målmand. Det betyder ikke, at Patrik Carlgren er på vej væk, men at vi gerne vil have et et målmandsteam på tre for at gardere os mod skader det næste halve år, hvor der venter en masse kampe. Vi er i dialog med nogen, så vi må se, om det kommer hele vejen i mål.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce