Annonce
Randers FC

Randers FC må undvære Thomasberg mod FC København: Afløseren har i den grad revanche til gode

Thomas Thomasberg overlader søndag ansvaret på trænerbænken til Rasmus Bertelsen og Ralf Pedersen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg er ikke at finde på sidelinjen, når Randers FC søndag møder FC København. I stedet griber Rasmus Bertelsen tøjlerne, hvilket ikke betyder det store for hverken vikaren eller spillerne, men der er til gengæld et flot pointsnit og revanche på spil.

Fodbold: Randers FC spiller søndag mesterskabsspillets sidste hjemmekamp, hvor de får besøg af FC København.

Et opgør, hvor Randers FC skal gøre alt for at holde liv i de europæiske muligheder og samtidig kan spolere guldambitionerne hos københavnerne.

De bestræbelser bliver med assistenttræner Rasmus Bertelsen som vikar i cheftrænerstolen, da Thomas Thomasbergs yngste søn skal konfirmeres selvsamme søndag.

Annonce

Der venter Rasmus en anden kaliber modstander søndag, men jeg håber da, at han kan fastholde sit pointsnit, for så skal jeg da overveje at tage nogle flere kampe hjemmefra.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC

- Det er en vigtig kamp, så det er selvfølgelig træls at gå glip af, men det er værre at misse sin søns konfirmation. Det er én gang i livet, og jeg ville have det yderst dårligt med mig selv, hvis jeg ikke var der til sådan en stor familiebegivenhed, siger Randers FC-chefen.

Som cheftræner slipper man bare ikke sådan lige Randers FC på en kampdag. Hvordan det helt præcis skal løses, er dog ikke aftalt med kone eller konfirmand endnu.

- Kampen kommer til at være et eller andet sted i baghovedet, men det er ikke sådan, at vi alle skal sidde foran fjernsynet. Måske kan vi nå en lille pause undervejs, hvor vi kan følge lidt med, men det er ikke planlagt endnu, siger Thomas Thomasberg.

Ingen ændringer

En ting er til gengæld sikker. Cheftræneren kommer ikke til at blande sig fra afstand. Det ansvar får Rasmus Bertelsen helt og holdent med udgangspunkt i den strategi, som trænerteamet på normalvis har udarbejdet inden.

- Der er selvfølgelig en cheftræner af en grund, men spillerne ved også godt, at ansvaret er delt ud, og vi alle kører i samme retning. Der er jo ingen, som skal noget helt andet, end de plejer, så den tryghed har spillerne stadig, siger Thomas Thomasberg.

Vikaren gør da heller ikke noget stort nummer ud af søndagens rolle.

- Jeg skal selvfølgelig stå med den sidste peptalk i omklædningsrummet, ligesom der er de taktiske justeringer før kampen og i pausen, men vi har et bredt trænerteam, så vi er dækket godt ind, siger Rasmus Bertelsen, som tager hele oplevelsen med ophøjet ro.

- Det er sgu ikke anderledes end normalt. Rollen er lidt en anden, men det betyder ikke noget for mig. Jeg glæder mig altid til en kamp, og det er hverken mere eller mindre søndag, lyder det fra den midlertidige afløser.

Annonce

Mareridtsdebut

Trænerteamet har faktisk stået i en tilsvarende situation tidligere, da Thomas Thomasberg i december 2020 måtte melde afbud til to opgør mod Vejle og Lyngby på grund af coronasmitte.

Kampe, som Randers FC vandt med Rasmus Bertelsen i spidsen.

- Det var to kampe mod forholdsvis lette modstandere, så der venter Rasmus en anden kaliber modstander søndag, men jeg håber da, at han kan fastholde sit pointsnit, for så skal jeg da overveje at tage nogle flere kampe hjemmefra, griner Thomas Thomasberg.

Der er også noget at leve op til for assistenttræneren, da Randers FC de seneste to sæsoner faktisk har haft overtaget mod hovedstadsklubben med fire sejre i syv forsøg.

Derudover er der også lidt personligt revanche i spil. Rasmus Bertelsen debut som cheftræner i det dramatiske forår 2018 var nemlig mod FC København. Et opgør, som blev tabt 1-5.

- Det er en af de værre oplevelser, jeg har haft som fodboldtræner. Vi var det bedste hold på banen de første 15 minutter, men et kvarter senere havde de scoret fire gange. Det vil jeg meget gerne undgå, men jeg vil også mene, at Randers FC er i en noget anden forfatning nu end dengang, smiler søndagens vikar.

Opgøret mod FC København fløjtes i gang på Cepheus Park klokken 16.00 og kan følges live på amtsavisen.dk.

Annonce
Randers For abonnenter

Se 17 fotos: Kristina har solgt sin instagramvilla på to måneder - til næsthøjeste kvadratmeterpris i Randers siden 2012

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce