Annonce
Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

I marts vandt FC Midtjylland 2-0 over Randers FC på mål af Frank Onyeka og Evander. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC har ikke fået tre point med fra Herning i mere end 11 år, men måske kan Randers FC drage fordel af, at midtjyderne befinder sig midt i europæiske kampe.
Annonce

Randers: Ét point mod AGF's ti mand var for lidt for Randers FC senest.

Skuffelsen skal spilles væk lørdag eftermiddag mod FC Midtjylland, men de forsvarende mestre har udviklet sig til en decideret mareridtsmodstander for randrusianerne, og specielt på banen i Herning har det været tungt.

Seneste Randers FC-sejr sørgede Issah Ahmed og Tiago Targino for helt tilbage i 2009.

Midtjyderne har vundet de seneste otte indbyrdes Superligaopgør, men Randers FC kan måske drage fordel af, at opgøret falder mellem to ultravigtige kampe for Midtjylland mod Slavia Prag om en plads i Champions League.

Randers FC er bare et bump på vejen, inden FC Midtjylland skal tilbage til højbordet, og i den slags kampe er det ofte set, at de undertippede kan udligne niveauforskellen ved større motivation og måske endda mere krudt i benene.

Det sidste har FC Midtjylland dog rig mulighed for at gøre noget ved.

Holdet vælter i spillere med kvalitet fra den højeste hylde i Superligaen, hvor selv navne som Pione Sisto, Anders Dreyer og Evander en gang i mellem må tage plads på bænken.

En spiller som Ronnie Schwartz, sidste sæsons Superligatopscorer, har endnu ikke været med i den midtjyske trup, fordi Sory Kaba, Júnior Brumado og Lasse Vibe er foran i køen. Der er med andre ord nok ubehagelige navne at læse op på i Randers FC-lejren.

Det bliver spændende at se, hvordan Thomas Thomasberg vælger at gribe kampen an, for netop mod FC Midtjylland har cheftræneren eksperimenteret med forskellige formationer.

Senest var det 4-5-1, hvor Vito Hammershøy-Mistrati lå i rollen mellem midtbane og angreb, som han har gjort det i træningskampe op til denne sæson, men senest i Herning sendte Thomasberg spillerne ind i en 4-3-3-formation, som faktisk matchede hjemmeholdet godt.

Fælles for præstationerne er dog, at det er endt uden point, og derfor er det måske tid til at vende tilbage til basen i 4-4-2.

I modsætning til opstarten har Thomas Thomasberg i hvert fald tre angribere til rådighed, og mens Emil Riis er sikker på den ene plads, er der hård positionskamp mellem Marvin Egho og Alhaji Kamara. Begge er lidt fra topniveauet efter skader, så det kan meget vel blive til et bytte halvvejs, som vi så mod AGF, hvor Kamara kom ind og scorede.

Avisens bud på Randers FC's startopstilling i lørdagens kamp mod FC Midtjylland. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 17 og kan ses på TV3+ eller følges live på amtsavisen.dk.

Helt ude af truppen mod AGF var Tosin Kehinde, som først er vendt tilbage til Randers i denne uge. Han er længe ventet og kommer med i truppen, men han ryger formentlig ikke direkte i startopstillingen.

Det gør til gengæld Simon Graves, der med al sandsynlighed igen skal erstatte Erik Marxen. Anføreren blev skadet på træningsbanen før kampen mod AGF, og han har ikke været i fulde omdrejninger siden.

Kampen bliver styret af Morten Krogh, som dommer sin første Superligakamp i denne sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Serierækkerne officielt slut for i år: Løsning sikrer flere lokaler klubber oprykning

Annonce