Annonce
Randers FC

Randers FC møder topholdet: Ond ånd, tvivl i bagkæden og målform blandt reserver

Simon Piesinger slog både hoved og skulder i en duel i kampen mod FC Midtjylland seneste runde, hvilket kostede en udskiftning for østrigeren. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC har det historisk svært mod Brøndby IF, som fører Superligaen. Flere vigtige brikker i bagkæden døjer med skavanker, men reserverne viste målform tidligere på ugen.
Annonce

Randers: Randers FC formåede ikke at bryde den negative stime mod FC Midtjylland i seneste runde. Chancerne var ellers til det. Særligt Vito Hammershøy-Mistrati må stadig ærgre sig over sin enorme afbrænder i 1-0-kampen.

Midtbanespilleren og resten af holdet får dog chancen for oprejsning mod en anden ond ånd fredag, når Brøndby IF besøger Cepheus Park.

Ikke siden 2014, hvor Djiby Fall og Elmar Bjarnason scorede målene, har Randers FC slået de gule fra vestegnen. Ja, de har faktisk tabt fire af de seneste fem indbyrdes opgør. Kampe, hvor der tilsammen er blevet scoret 20 mål.

Skulle det ikke være svært nok i forvejen, kommer gæsterne til Jylland med masser af selvtillid ovenpå tre sejre ud af tre mulige i den nye sæson. Særligt Simon Hedlund og Jesper Lindstrøm har været i hopla med to mål og en assist hver.

I den henseende må det glæde Thomas Thomasberg, at Erik Marxen denne uge vendte tilbage til træningsbanen efter en lyskenskade.

Spørgsmålet er bare, om anføreren når at få nok græs under fødderne til at kunne starte ind. Det kan blive afgørende, hvis det viser sig, at Simon Piesinger fortsat har efterveer fra den skulderskade, som han pådrog sig i Herning. Alternativt er der kun Mathias Nielsen og Simon Graves tilbage i det centrale forsvar.

På backen er bredden til gengæld vokset, da Oliver Bundgaard er begyndt at træne igen efter en hjernerystelse, mens Björn Kopplin, som endnu ikke er startet inde i sæsonen efter at have misset første kamp på grund af sygdom, fik spillet vigtige minutter i reserveholdskampen mod AaB mandag.

Tyskeren scorede i det opgør, hvor Karl Leth, Tobias Klysner og Tosin Kehinde derudover kom på tavlen. Assistenttræner Rasmus Bertelsen kunne dog fortælle, at Kehinde var ved at løbe tør for kræfter en time inde i opgøret, så det ligner endnu ikke en startplads til nigerianeren, som der er så store forhåbninger til.

Til gengæld skal der med fredagens salg af Emil Riis til Preston North End gå meget galt, hvis Marvin Egho ikke skal finde en vej tilbage i startopstillingen, da han og Alhaji Kamara nu er de eneste rendyrkede angribere i truppen.

Hvem trænerteamet vælger at stille med, får de kronjyske tilhængere svar på en time før, Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjter opgøret i gang klokken 19.

Avisens bud på Randers FC's startopstilling mod Brøndby. Kampen kan ses på TV3+ eller følges live på amtsavisen.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce