Annonce
Randers FC

Randers FC og ni andre klubber i opråb til Divisionsforeningen: Én mand skal ikke afgøre op- og nedrykning

Klubberne i Superligaen har fået at vide, at det i tilfælde af en aflysning bliver den nuværende stilling, der bliver afgørende for mesterskab og nedrykning. En beslutning som er truffet af én mand i Divisionsforeningen. Det har fået ti klubber - herunder Randers FC - til at gå sammen i et brev. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC og ni andre klubber har sendt et brev til Divisionsforeningen, da de er utilfredse med, at det er én mand, der bestemmer, hvad der skal ske med Superligaen i tilfælde af en aflysning. Randers FC's sportsdirektør understreger, at det er en vigtig principsag.

Randers: Randers FC er sammen med ni andre klubber fra de øverste tre danske rækker gået sammen om at sende et brev til Divisionsforeningen, hvori man anmoder om at blive hørt, såfremt sæsonen ikke genoptages.

Baggrunden er den udmelding, som klubberne fik på et fællesmøde, hvor det blev gjort klart, at det i tilfælde af en aflysning er tabellen dags dato, som bliver afgørende for mesterskab, sølv og bronze samt op- og nedrykning, og at denne beslutning alene var truffet af turneringsadministrator, som er én ansat i Divisionsforeningen, efter et armslængde princip.

De 10 klubber, som har sendt brevet, er Hobro, Esbjerg og Randers FC fra Superligaen, Næstved og Roskilde fra 1. division samt Holbæk, Skovshoved, Vejgaard, Slagelse og Ringkøbing fra 2. division.

Underskriverne af brevet fremhæver, at der i andre ligaer er flere forskellige løsningsmodeller oppe at vende i tilfælde af en aflysning og bruger England som eksempel:

  1. Aflys ligaen, der kåres ikke en mester, og ingen klubber rykker op eller ned.
  2. Færdiggør ligaen, når muligt.
  3. Ligaen slutter, som den er nu.
  4. Liverpool mester, ingen nedrykkere, men to oprykkere.

Men selve løsningen på problematikken er ikke den vigtigste. Det er vejen derhen.

- Der kan være forskellige grunde til, at en klub vælger et forslag frem for et andet, men fælles for landene er, at klubberne høres og kan give deres mening til kende, idet der er tale om en meget usædvanlig situation, som der ikke er taget højde for i regelsættet, skriver de ti klubber og fortsætter:

- I ingen af landene ser det ud til, at en beslutning af så væsentlig og principiel og økonomisk betydning træffes af én ansat (embedsmand) uden om de involverede klubber.

Flertallet skal bestemme

De ti klubber sætter spørgsmålstegn ved, om den fremlagte fremgangsmåde med at bruge tabellen dags dato er den mest retfærdige i tilfælde af en aflysning.

- Hvad er sportsligt set mest retfærdigt, såfremt sæsonen ikke genoptages. Skal FCM være mester eller ikke, skal dem, som pt ligger sidst, men som alle kan redde sig, rykke ned, eller skal tvivlen (muligheden) komme de klubber til gode, lyder det i brevet.

Spørgsmål, som brevskriverne selv påpeger, at der kan være forskellige holdninger til. Derfor behøver der heller ikke være enighed om, hvilken løsning flertallet vælger.

Alle afsendere på brevet er indstillet på at følge, hvad flertallet måtte vælge.

- Skulle et flertal af klubberne vælge den model, at det er stillingen pt, som skal være afgørende, er vi indstillet på at følge dette, idet det så har været klubbernes vilje efter en fair drøftelse, og efter alle har set hinanden i øjnene. Men vi har behov for at blive hørt om vores egen skæbne, skriver de ti klubber i brevet.

Derudover mener de ikke, at der er hjemmel i regelsættet til, at turneringsadministrator alene kan træffe en beslutning om ovennævnte situation.

Annonce

Princip for Randers FC

Samtlige klubber, der har skrevet under på brevet, på nær Randers FC ligger i øjeblikket til nedrykning i deres respektive rækker.

Det siger derfor sig selv, at de har stor personlig interesse i, at den nuværende stilling i tabellen ikke bliver afgørende i tilfælde af en aflysning, som jævnfør beskeden på fællesmødet er den nuværende løsning.

For Randers FC er nedrykning ikke et tema. Klubben har derimod valgt at være medafsender på brevet af principielle årsager.

- Det er vigtigt at understrege, at vi i Randers FC ikke kæmper for en strukturændring, hvor man eventuelt ændrer på antallet af op- og nedrykkere eller antallet af hold i rækkerne. Vi kæmper for, at klubberne bliver hørt, så det ikke kun er én mand, en turneringsadministrator, som skal tage den endelige beslutning om, hvad der skal ske i tilfælde af en aflysning, siger Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC, til Randers Amtsavis.

- Hvis der skal træffes så vigtig en beslutning, skal den tages af Superligaklubberne i fællesskab, tilføjer han.

Derudover vil kronjyderne strække sig meget langt for, at sæsonen bliver spillet færdig.

- Vi kæmper ikke for, at det ene eller andet hold skal rykke ned. Vi vil bare for alt i verden undgå, at turneringen bliver aflyst, så vi kæmper for, at de resterende kampe bliver spillet, med et mere eller mindre presset kampprogram, så Superligaen bliver afsluttet på den efter mulighederne mest sportslige måde, siger Søren Pedersen.

Annonce
Randers For abonnenter

Skrigende måger koster nattesøvnen i midtbyen: Hotelgæster er begyndt at give dårlige anmeldelser

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Jyske Bank er tæt på at være klar til at rykke ind i sit nye, bæredygtige randersdomicil

Randers For abonnenter

Derfor kommer mågerne til midtbyen: Der er mad, der er bosteder og der er ingen rovdyr

Randers

Niels gav op efter seks forsøg på at at aflevere pantsække: Pantudfordrede randrusianere må væbne sig med tålmodighed

Randers FC For abonnenter

Timing, ambitionsniveau og erstatninger? Søren Pedersen går i dybden med profilsalg

Randers

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Se rørende video af Eriksens gensyn med holdkammeraterne i Inter

Randers

Borgmesterløfte: Plan for parkering er lige på trapperne - men ikke alle kan få en p-plads lige uden for døren

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Alarm 112

Kedelig stigning i trafikken: Flere forsøgte at liste branderten hjem

Randers For abonnenter

DFs byrådsmedlem vil ikke vaccineres mod covid-19: - Jeg er for ung til at agere forsøgsperson og vil ikke lade mig presse til at blive stukket

Sport For abonnenter

Roser, nyopdagelse og oplagte punkter at forbedre: Ole Bitsch evaluerer testsejren mod Horsens

Annonce