Annonce
Randers FC

Randers FC på spillerjagt: Her er 6 navne, der kan tage over efter Erik Marxen

Foto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier
En stor opgave for Randers FC på vinterens transfermarked er at finde afløseren for Erik Marxen. Randers Amtsavis giver her seks bud på spillere, som vil kunne lukke hullet efter den tidligere anfører.

Fodbold: Med Erik Marxens skifte til FC Nordsjælland har sportsdirektør Søren Pedersen bebudet, at Randers FC skal ud at finde en ny centerforsvarer på vinterens transfermarked.

I øjeblikket råder Randers FC over Simon Piesinger, Simon Graves og skadede Joel Kabongo, og derfor skal der altså en ny spiller ind i truppen.

Randers Amtsavis peger her på seks spillere, som kunne være interessante for Randers FC.

Annonce

1 Lars Kramer

Lars Kramer er en spiller, som Randers FC holder øje med, men det gør Brøndby angiveligt også. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den 22-årige hollænder, Lars Kramer, er et oplagt mål for Randers FC, da han har kontraktudløb til sommer og dermed kan hentes på en fri transfer. 

Den tidligere ungdomslandsholdsspiller har imponeret stort, siden han kom til Viborg i sommeren 2018. Med sine 192 centimeter er han en stor og stærk spiller, men han er samtidig dygtig i spillet med fødderne. Han har også vist sig at kunne finde vej til målet med tre scoringer i Superligaen i efteråret.

Det er allerede bekræftet, at Lars Kramer ikke kommer til at forlænge kontrakten med Viborg FF, og ifølge Ekstra Bladet er Randers FC en af de klubber, der er interesseret i hollænderen. 

Brøndby meldes dog også interesseret, hvilket kan besværliggøre tingene for Randers FC. Omvendt er Randers FC klar til at handle nu og her, mens det formentlig for Brøndby først er tilfældet i det øjeblik, de må sige farvel til anfører Andreas Maxsø. 

2 James Gomez

James Gomez er en af profilerne i 1. division og en spiller med en god videresalgsværdi. Arkivfoto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier

Den blot 20-årige centerforsvarer fra Gambia har udviklet sig til at være en af de store profiler hos AC Horsens, hvor han er startet inde i samtlige 18 kampe i dette efterår i landets næstbedste række. 

James Gomez er på kontrakt i AC Horsens helt frem til 2024 og vil således næppe være en billig spiller at købe fri, men omvendt vil han med sin unge alder være en spiller, som har potentiale til at blive solgt videre på et tidspunkt. Efter to år i AC Horsens kunne man også forestille sig, at han selv er klar til at prøve sig af på en større adresse.  

Den 189 centimeter høje James Gomez er en meget atletisk forsvarer, som derfor vil passe godt i makkerskab med både Simon Piesinger og Simon Graves, som begge i højere grad lever på teknik og placeringsevne. 

3 Tobias Salquist

Tobias Salquist er en nøglefigur i Silkeborgs defensiv, som blot har lukket 16 mål ind i efteråret. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Skal Randers FC ud at hente en spiller, som med omgående virkning vil være en forstærkning, er det oplagt at kigge mod Silkeborg, hvor Tobias Salquist har udviklet sig til en af nøglespillerne, siden han for blot et år siden blev hentet i Hobro. 

Den 26-årige centerforsvarer er en krumtap i en Silkeborg-defensiv, som blot har lukket 16 mål ind i efteråret i Superligaen. Han er samtidig en spiller med klare lederegenskaber og vil derfor også på den front være en god arvtager for Erik Marxen.

Umiddelbart kan det dog blive en svær transfer for Randers FC at løfte, da Salquist for nylig forlængede sin kontrakt til 2025 og allerede tiltrækker sig interesse fra store klubber. Angiveligt skulle Silkeborg således have afvist et bud på fem millioner kroner fra Malmø FF. 

4 Stefan Gartenmann

Stefan Gartenmann er en fanfavorit i Sønderjyske og vil også kunne blive det i Randers. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Med kontraktudløb til sommer er 24-årige Stefan Gartenmann fra Sønderjyske også en spiller, som er værd at holde øje med i forhold til Randers FC. 

Han har udviklet sig til lidt af en fanfavorit i Sønderjyske, siden han kom til klubben fra Heerenveen i 2017. Det skyldes ikke mindst, at han er en spiller, der går forrest på og uden for banen, og han vil derfor passe ind godt ind i rollen som Marxen-afløser i Randers FC. 

Stefan Gartenmann har flere gange givet udtryk for et ønske om at komme til udlandet, men det er ikke altid, at den rigtige mulighed dukker op, og det kan åbne døren for en klub som Randers FC. 

5 Mads Fenger

Et comeback til Mads Fenger i Randers FC-trøjen er måske ikke videre realistisk, men et scoop vil det være. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skal Randers FC lave et indkøb, der for alvor vil give genlyd, er det oplagt at kigge mod Sverige, hvor klubbens kamprekordholder og tidligere anfører løber rundt og er en stor profil for Hammarby. 

Med fast spilletid i den svenske storklub er det dog tvivlsomt, om det på nuværende tidspunkt er muligt at lokke 31-årige Mads Fenger hjem. Han har kontrakt med Hammarby frem til udgangen af 2023, så det skal være et ønske fra Mads Fenger selv og familien om at vende snuden mod Danmark, der vil kunne åbne muligheden for Randers FC. 

I det tilfælde kunne man dog godt forestille sig, at Hammarby vil være til at tale med i forhold til en transfersum, da Mads Fenger har været en loyal soldat i den svenske klub, som hentede ham transferfrit i Randers FC i sommeren 2017. 

Samtidig har Mads Fenger samme agent som Erik Marxen, som Randers FC lod gå til FC Nordsjælland for en mindre transfersum, og nogle gange er den ene tjeneste jo den anden værd. 

6 Daniel Høegh

Daniel Høegh er en stærk og stabil forsvarer, som er i hård konkurrence om spilletiden i FC Midtjylland. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sammenlignet med flere af de øvrige spillere på denne liste er 31-årige Daniel Høegh måske ikke den mest spektakulære kandidat. 

Men nogle gange er transfermarkedet også det muliges kunst, og i Daniel Høegh vil Randers FC få en rutineret og driftsikker spiller, som nemt vil kunne træde ind på holdet i tilfælde af skader hos Simon Piesinger eller Simon Graves. 

Man skal også huske, at det blot er et år siden, at FC Midtjylland forlængede kontrakten frem til 2024. Det vidner om, at der er tale om en dygtig spiller. Dem er der bare mange af i FC Midtjylland, og derfor er spilletiden blevet begrænset for den 190 centimeter høje forsvarsspiller. 

Det vil han bedre kunne opnå i Randers FC, uden at det betyder, at han skal alt for langt ned af rangstigen. 

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce