Annonce
Randers FC

Randers FC på træningslejr: Blandt vilde hunde i øde turistghetto

Et kobbel vilde hunde huserer rundt om det træningsanlæg, som Randers FC benytter på træningslejren i Tyrkiet, hvor FC Fredericias spille kiggede forbi og så kronjydernes træning mandag formiddag. Foto: Martin Termansen

Belek: Det er den tid på sæsonen. Højsæsonen for træningslejre. Randers FC er ingen undtagelse. Klubben er som bekendt rykket til Tyrkiet for at få ægte græs under støvlerne. Og sådan en tur ligner til forveksling en klassisk charterferie.

Bustur til Hamborg lufthavn, hvor man undervejs selvfølgelig lige glemmer tre passagerer på et aftalt mødested. Så kan I tænke over, hvordan det skal tolkes Mathias Greve, Jesper Lauridsen og Johnny Thomsen...

Evighedskø til check in, brok over manglende benplads i flyet hos de største og en fremmed medpassager med faretruende løse knytnæver efter at have stirret lidt for dybt i vodkasjusserne undervejs på flyturen var også en del af turen sydpå.

Den slags trivielle rejseudfordringer bliver man som fodboldspiller i Randers FC ikke forskånet for.

Men med fuld forplejning på det femstjernede hotel ti kilometer fra Beleks centrum og transport de 1000 meter til og fra træningsanlægget, som ligger med havet som nabo til den ene side og et aldrig færdiggjort lejlighedskompleks til den anden, skal spillerne til gengæld heller ikke tænke på andet end at præstere den halvanden time, som det daglige træningspas nu engang varer.

Det efterlader masser af fritid til at udforske området, men det er nok ingen hemmelighed, at udkanten af Belek i februar ikke just skriger højsæson.

Jo, der er da et par østeuropæiske fodboldhold på hotellet og familier på ferie, men udendørspoolen er på ingen måder overrendt. Det siger vist sig selv, når vejrudsigten viser 14 grader og støvregn.

Så i et område, der hovedsageligt består af store, indhegnede all inclusive-hoteller, er det kun de mest opportunistiske souvenir- og tøjbutikker, der holder åbent. De fleste andre står enten tomme, lukkede eller under ombygning.

En mindre gåtur i jagten på et simkort med tyrkisk dataforbindelse afslørede da også, at der nærmest er flere vilde hunde i gaderne end mennesker. Nogle mere nærgående og nysgerrige end andre.

Og simkortet? Det kunne de adspurgte butiksindehavere nok først skaffe om en måned eller to, når foråret - og turisterne - for alvor kommer.

Alt det ved man godt, når man som fodboldspiller har været på træningslejr før. Der er mange timer, som skal slås ihjel.

Flere af de østeuropæiske fodboldspillere fornøjede sig med en form for vandaerobic tæt sammen to og to i hotellets indendørspool. En disciplin, som en forbipasserende Randers FC-spiller på det kraftigste afviste som en mulighed for at skabe lidt afbræk fra træningerne på banen.

I stedet er Netflix yndet tidsfordriv, mens andre vælger at tage med trænerteamet på tur for at se Esbjerg, Sønderjyske, Hobro eller OB, som også er på træningslejr i området, spille kamp.

En anden tidsrøver er kortene, som flittigt bliver hevet frem, men den form for underholdning kan også blive for analogt for de unge, som har været rutinerede nok til at slæbe en playstation med på turen.

Så med jævne mellemrum i løbet af eftermiddagen og aftenen bliver der højlydt hylet om kamp med hundene udenfor, når det endelig lykkes at få ram på modstanderen i Fortnite.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce