Annonce
Sport

Randers FC-reserver spillede uafgjort: Angriber banker på til startplads

Emil Riis vil gøre sit til, at cheftræner Thomas Thomasberg ikke kan se bort fra ham, når startelleveren skal sættes. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Emil Riis scorede to mål, men resten af Randers FC's reserver var for uskarpe, da de spillede 2-2 mod Hobro.

Randers: Randers FC stillede med et stærkt reservemandskab mod Hobro mandag eftermiddag. Det rakte bare ikke til mere end 2-2 i en kamp, hvor kronjyderne ellers vadede i chancer.

- Ser man på de to trupper og chancebilledet, er det katastrofalt, at kampen ender uafgjort. Hvis kvaliteten havde været bedre, havde vi lukket kampen og vundet med tre-fire mål, lød assistenttræner Rasmus Bertelsens kortfattede vurdering af resultat.

Heldigvis handler reserveholdskampe om meget andet en sejre. De skal først og fremmest være med til at give spillerne minutter i benene og mulighed for at vise sig frem.

En af de spillere, der for alvor var involveret i kampen, var Mikael Boman. Angriberen var her og der og alle vegne. Der blev afsluttet med hovedet, med flugtere, med indersiden. I feltet og uden for feltet. Bolden ville bare ikke ind.

- Boman kom med en supergod energi, og han overmatchede dem fysisk. Der manglede bare lige prikken over i'et med en scoring eller måske endda to, siger Rasmus Bertelsen.

Annonce

Kampen i tal

ReserveligaenRanders FC - Hobro 2-2 (1-1)

Målscorere: Emil Riis (12. og 52. min.), Sebastian Grønning (15. min.) og Gilberto Macena (55. min.)

Randers FC-opstilling: Jonas Dakir - Bjørn Kopplin, Kasper Enghardt, Simon Graves, Christoffer Petersen (70. Oliver Bundgaard) - Mads Aaquist, Tobias Damsgaard, Frederik Lauenborg (70. Tobias Klysner), Kasper Høgh (75. Oliver Bjerrum Jensen) - Mikael Boman (75. Jesper Steendahl), Emil Riis.

Riis bød sig til

I stedet stjal angrebskollegaen Emil Riis showet. Og det gjorde han fra kampens start.

Midt på banen med ryggen mod mål modtog den unge angriber en flad aflevering, lagde den af til Frederik Lauenborg og spurtede så ellers i samme bevægelse mod mål. Lauenborg sendte en perfekt bold i dybden, og så var det en smal sag for Riis at afdrible Hobros målmand og sende bolden i nettet.

I anden halvleg blev fordoblede han måltotalen med et rigtigt angribermål. Riis var først over en ripost, og så kunne han ellers hamre den ind uden de store problemer.

Det var ikke kun i feltet, angriberen var skarp. Oftest var den tidligere Derby-spiller at finde i hulrummet mellem Hobros midtbane og forsvar. Her blev boldene fordelt. Både med de lange pasninger, men lige så ofte i småspillet med Mads Aaquist. En enkelt gang blev det også til en flot solotur, hvor fire Hobro-spillere blev sat til vægs, inden den femte forsvarsspiller fik bolden clearet til hjørne.

- Emil byggede videre på det, han har vist i opstarten. Han så meget livlig ud og bød sig godt til. Han gjorde det rigtig fint i en kamp, hvor holdets indsats over hele linjen vel var godkendt uden at være prangende, siger Rasmus Bertelsen.

Noget at bevise

Ikke overraskende var kampens spiller også selv tilfreds med sin indsats.

- Jeg har gjort det rigtig godt i opstarten, så selvfølgelig skulle den have fuld gas i dag. Man har jo noget at bevise i sådan en reserveholdskamp, siger Emil Riis.

Er du ved at banke på til en startplads?

- Det føler jeg helt sikkert. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste for, at det bliver svært for Thomas Thomasberg at sætte mig på bænken. Jeg er her jo for at spille, så jeg skal fortsætte med at arbejde hårdt og gøre mit bedste, så er jeg sikker på, at det snart kommer, siger angriberen, der har spillet seks kampe fra start i sæsonen og scoret to mål.

I mandagens kamp var Riis' makker Mikael Boman. Svenskeren tog de hårde dueller, mens Riis cirkulerede om angrebsmakkeren og lukrede på de regulære afleveringer og nedfaldsbolde.

En konstellation, der minder påfaldende meget om Benjamin Stokke og Marvin Eghos samarbejde på Superligaholdet. Her er Stokke den store mand, mens Egho flagrer rundt om nordmanden.

Det betyder ikke, at Riis kun er i spil som afløser for østrigeren. De kompetencer, der blev vist mod Hobro, kan sagtens kombineres med de to andre angribere, som i øjeblikket sidder på startpladserne, vurder Rasmus Bertelsen.

- Vi kan sagtens lege lidt med det og skabe nogle gode kombinationer. Riis kan spille ved siden af en stationær angriber og være ham, der løber omkring. Skal vi derimod spille mere kontrabaseret, kunne Riis og Egho sagtens spille sammen og være en hovedpine at stå overfor, fordi de jagter alle bolde og er meget bevægelige, forklarer assistenttræneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce