Annonce
Randers FC

Randers FC sælger Emil Riis: - Det mest attraktive tilbud

Emil Riis scorede to mål i sæsonpremieren mod AC Horsens. Nu er angriberen solgt til engelsk fodbold. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC har solgt Emil Riis til Championship-klubben Preston North End FC.
Annonce

Randers: Transferrygterne om Emil Riis tog fart i begyndelsen af ugen, hvor Randers FC-angriberen også blev udtaget til U21-landsholdet, og nu er den 22-årige spydspids solgt.

Endnu engang tager den tidligere Derby-spiller turen over Nordsøen, hvor han skifter til Preston North End FC i den engelske championship, som er den næstbedste række.

- Emil har naturligvis tiltrukket meget interesse. Sådan er det jo med målscorere, der præsterer både på klub og ungdomslandsholdsniveau. Derfor har vi hele tiden vidst, at et salg kunne være et emne i det her transfervindue. Vi har dog været opsatte på, at det skulle være det rigtige for såvel Emil som os, og her var det tilbuddet fra Preston, som var mest attraktivt, siger Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC, i en pressemeddelelse.


Randers FC betyder virkelig meget for mig. Det er min klub i Danmark, og jeg er virkelig glad for, at jeg har kunnet give så meget tilbage til klubben. Min ambition har dog hele tiden været at komme afsted igen, og at det er en retur til England, er helt perfekt for mig. Jeg glæder mig til mit nye eventyr, men vil savne Randers FC og alt omkring klubben.

Emil Riis, tidligere Randers FC-spiller


Sportsdirektøren udtrykker stolthed over, at klubben formår at sende et af deres egne talenter til udlandet, og med salget er klubben nu trukket i arbejdstøjet for at finde en erstatning til offensiven.

- Salget betyder selvfølgelig, at vi skal have fundet en erstatning for Emil. Vi har stor tiltro til vores offensive kræfter i truppen, men vi skal have fundet et par spillere, der kan være medvirkende til, at vi fortsat kan skabe mange chancer og score mange mål. Det er vores helt store fokus lige nu, siger Søren Pedersen.

Annonce

Perfekt retur

Det er anden gang, at Randers FC skyder Emil Riis afsted mod vest. Første gang var i 2015, hvor den daværende ungdomsspiller blev solgt til Derby County - også i Championship, hvor Riis var på kontrakt indtil 2018. Herefter blev destinationen endnu engang Randers FC, som han nu forlader med blandede følelser.

- Randers FC betyder virkelig meget for mig. Det er min klub i Danmark, og jeg er virkelig glad for, at jeg har kunnet give så meget tilbage til klubben. Min ambition har dog hele tiden været at komme afsted igen, og at det er en retur til England, er helt perfekt for mig. Jeg glæder mig til mit nye eventyr, men vil savne Randers FC og alt omkring klubben, siger Emil Riis.

Angriberen nåede at score 18 mål i 72 kampe for kronjyderne og har skrevet under på en fireårig aftale med Preston North End.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce