Annonce
Randers FC

Randers FC's derbydebutant mærker speciel stemning

Simon Piesinger bliver med al sandsynlighed den eneste Randers FC-spiller på banen fra start, som ikke tidligere har prøvet at spille mod AGF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Simon Piesinger kan meget vel være den eneste mand i Randers FC's startopstilling mod AGF, der ikke tidligere har prøvet at spille et østjysk derby. Betydningen af kampen er dog kommet under huden på østrigeren, som også kan trække på noget erfaring fra et stort opgør i hjemlandet.

Randers: 10 ud af de 11 udvalgte Randers FC-spillere, hvis cheftræner Thomas Thomasberg holder fast i sin startopstilling fra de seneste fire Superliga-kampe, har prøvet det før. Altså at spille mod AGF.

Opgøret mod ærkerivalen. Kampen, som er vigtigere end nogen anden for de randrusianske tilskuere og klubben selv. Det østjyske derby.

Følelserne, der omgiver lokalopgøret, har Simon Piesinger for længst opdaget, selvom den lange østriger først får sin derby-debut søndag.

- Alle - ikke kun spillerne, men også folk i klubben - har fortalt mig, hvor specielle kampene mod AGF er. Så for en spiller som mig, der kommer udefra og fra et helt andet land, har jeg hurtigt fået følelsen af, at det er en særlig kamp, siger Simon Piesinger.

En af de spillere, som især har forsøgt at klæde forsvarsspilleren på til opgøret, er Marvin Egho. Landsmanden har heller ingen grund til at holde tilbage med historier om det seneste opgør mod århusianerne i foråret, hvor han i kampens døende minutter udlignede til 1-1 og sendte Randers FC i playoff-finalen.

- Jeg bor i Århus med Marvin (Egho, red.) og hele ugen har vi snakket om, hvordan vi skal vinde den kamp. Stadion vil næsten være udsolgt, og det er et derby, hvor der kommer masser af dueller og kampe mellem spillerne, så det ser jeg frem til, siger Simon Piesinger.

Annonce

Østrigsk derbyerfaring

Intense og vigtige lokalopgør er ikke fremmed for østrigeren, som i sin tid i Sturm Graz oplevede endnu større opmærksomhed om et opgør, når byens "Graz Derby" blev afviklet.

- Det andet hold i Graz, spillede i 2. division, så vi mødte dem kun i pokalturneringen. Der var 15-17.000 vilde fans på stadion, så det var et stort derby, siger Simon Piesinger.

De erfaringer kan være vigtige i kampens hede, når bolden, modstandere og tacklingerne flyver om ørerne på en.

- Det handler om ikke at være for aggressiv i et derby, fordi du så kommer til at lave dumme ting. Man skal holde hovedet koldt og gøre det, man gør bedst normalt, siger Simon Piesinger.

- Vi skal fortsætte med takterne fra de seneste kampe. Vi vil fortsætte vores stime, men vi ved, at AGF også kommer med masser af selvtillid. Det er to gode hold, men vi er på hjemmebane og vi vil virkelig vinde den her, slutter østrigeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce