Annonce
Randers FC

Randers FC satser på sæsonrekord på lægterne

Bølgerne gik højt inde på grønsvøren, da de to østjyske mandskaber senest stod over for hinanden på AGF's hjemmebane sidste år i november. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I Randers FC er der tro på, at lørdagens opgør mod AGF ender med sæsonrekord på lægterne. Ifølge sportsdirektør, Søren Pedersen, er det svært at bringe en bedre pakke til publikum end lørdagens Europa Playoff-kamp mellem lokalrivalerne.

Randers: Billet til Europa. Rivalopgør. Transferspekulationer.

Lørdagens kamp mellem Randes FC og AGF er en lækkerbisken, og det lader også til, at der bliver gang i den på lægterne.

Torsdag ved middagstid kunne klubben melde om, at på den gode side af 5000 tilskuere havde sikret sig billet til opgøret, og man håber, at den hidtidige sæsonrekord, der netop blev sat mod AGF i starten i af sæsonen, bliver slået lørdag eftermiddag, hvor også gæsterne forventer at stille med omkring 2000 fans.

- Jeg håber, at vi kan ramme 8000 tilskuere, fordi jeg synes, at kampen fortjener det, men den realistiske forventning er omkring 7000. Med sæsontallene in mente er det urealistisk at forvente op mod udsolgt, men omvendt er det svært at få en bedre mulighed for at fylde vores stadion. Kampen har det hele, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Ti seneste tilskuertal mellem Randers FC og AGF i Randers

12. august 2018 = 7.152

5. november 2017 = 7.532

10. marts 2017 = 8.359

11. november 2015 = 6.023

17. marts 2014 = 5.900

5. oktober 2013 = 7.025

5. maj 2013 = 6.777

29. juli 2012 = 6.595

25. marts 2010 = 5.213

27. juli 2009 = 8.412

To til tango

Gennem de seneste år har både Randers FC og AGF kogt op under deres indbyrdes opgør med spydige avisannoncer, men mest opmærksomhed fik det, da den tidligere Randers FC-direktør Michael Gravgaard i en video tog en Mustafa Amini-trøje med på toilet.

Kun to gange inden for de seneste ti år har der været over 8000 tilskuere til en kamp mellem Randers FC og AGF i Kronjylland, og senest var netop efter Gravgaard-stuntet i foråret 2017.

- Uanset hvad får du ikke mig til at gå på tønden med en AGF-trøje. Jeg tror på, at vi kan samle folk på en anden måde. Der må gerne være larm i gaden, men det skal være på en måde, som vi kan holde til som klub, fortæller Søren Pedersen.

En annonce med budskabet om, at AGF stjæler både sportschef, fysisk træner, ungdomstræner- og spillere samt Superligaspillere – men ingen point, er det blevet til fra Randers FC-lejren i onsdagens udgave af både Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis, men AGF har indtil videre ignoreret drillerierne fra Viborgvej.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at AGF ikke kommer igen med noget. Vi havde håbet, at de var med på lidt drillerier for at skabe opmærksomhed om kampen, men der skal to til tango. Indtil videre har vi danset alene, siger Søren Pedersen med henvisning til, at AGF stadig kan nå at svare igen på drillerierne inden kampen.

Ikke godt nok

Den maksimale kapacitet på Cepheus Park er 10.300, men ikke siden 2010 mod Brøndby, hvor der faktisk var plads til endnu flere inden ombygningen af nordtribunen, har der været et femcifret besøgstal.

Blot 3.719 har i gennemsnit fundet vej til Cepheus Park i denne Superligasæson, og Søren Pedersen erkender, at det er utilfredsstillende.

- Det er langt fra godt nok i en by som Randers. Vi har et fedt stadion og spiller også noget godt fodbold, så målet er, at vi skal op og ramme 5000 tilskuere i gennemsnit, så der kan være en fed stemning hver gang.

- Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men det er trods alt positivt, at vi har fået stoppet den nedgang, som der har været over de seneste år. Nu skal vi bygge på, siger sportsdirektøren.

Playoff-opgøret mod AGF spilles lørdag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce