Annonce
Randers FC

Randers FC sender spillerne hjem: - Det er frustrerende

Det er usikkert, hvornår Randers FC-spillerne kan være tilbage på træningsbanen. Foto: Annelene Petersen
Randers FC-spillerne skal nu træne for sig selv uden kontakt til klubben. Det giver Randers FC mulighed for at få del i den statlige lønkompensation på op til 26.000 kroner pr. spiller.

Randers: Som den sjette klub i Superligaen har Randers FC nu valgt at sende spillerne hjem for at kunne søge lønkompensation fra den hjælpepakke, som regeringen har forhandlet på plads med arbejdsmarkedets parter på grund af corona-krisen.

Randers FC-spillerne har i forvejen trænet på egen hånd i et stykke tid på grund af myndighedernes restriktioner, men nu er der tale om en helt officiel hjemsendelse, hvor spillerne hverken må have kontakt til sundhedsstab eller den fysiske træner i Randers FC.

Det er dermed op til spillerne selv, hvordan de vil holde sig i form, indtil de igen får mulighed for at møde ind på træningsanlægget. Derfor har det også været en beslutning, som har krævet svære overvejelser hos ledelsen i Randers FC.

- Vi fraskriver os noget sportslig kontrol med den her beslutning. Spillerne må blandt andet ikke rapportere om deres fysiske resultater, og vi må ikke skadesbehandle dem. De er reelt sendt hjem uden at kunne have nogen form for kontakt til klubben, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

De har sendt spillere hjem

Følgende klubber i Superligaen har sendt hjemsendt spillerne, som dermed ikke er forpligtede til at træne:

Hobro IK

Sønderjyske

Esbjerg fB

Lyngby

AC Horsens

Randers FC

Frustrerende for spillerne

Men det er dyrt for en klub som Randers FC, at Superligaen i øjeblikket ligger stille, og derfor har det vægtet højere at kunne få andel i den statslige lønkompensation.

- Vi står i en situation, der har stor betydning for vores økonomi, og det er vi nødt til at vægte højere end de sportslige ting, vi må fraskrive os ved at sende spillerne hjem, siger Søren Pedersen.

For spillerne er det også en svær situation.

- Det er frustrerende. Det har været en del af min hverdag de seneste 15 år at møde ind til de daglige træninger, hvor der også følger en masse socialt med. Det kommer man hurtigt til at savne, siger Johnny Thomsen.

- Der er meget uvished og mange uoverskuelige faktorer, som gør, at vi står i et vakuum. Men det er der rigtig mange andre, som også oplever i øjeblikket, og i bund og grund kan vi ikke gøre så meget andet end at holde os klar til, at det hele starter op igen, tilføjer højrebacken.

Annonce

Håber på maj

Helt konkret kan Randers FC få andel i den statslige kompensation på 90 procent af lønnen - dog maksimalt 26.000 kroner om måneden.

Randers FC har en trup på 23 førsteholdsspillere, og det giver altså udsigt til et månedligt beløb på mere end en halv million kroner til Randers FC i lønkompensation for spillerne.

Hjælpepakken gælder frem til 9. juni, men om det bliver nødvendigt at have spillerne gående hjemme så længe, er uvist.

- Vi har sendt dem hjem på ubestemt tid, siger Søren Pedersen, der dog fortsat har et håb om, at sæsonen kan spilles færdig.

- Det er både min forhåbning og min forventning. Det kunne godt se ud som om, at vi kommer hen i maj, før det er muligt at spille fodbold igen. Men det er for egen regning. Man kan kun gisne om det, siger Søren Pedersen.

Er Randers FC økonomisk rustet til at stå imod i den her situation med manglende kampindtægter og usikkerhed om tv-penge?

- Ja, det er vi. Det bliver hårdt og en kamp for os som for mange andre. Men vi skal nok komme ud på den anden side, siger Søren Pedersen.

Kun enkelte ansatte på kontoret i Randers FC vil være på arbejde i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce