Annonce
Sport

Randers FC skal barbere 3.500 tilskuere væk: - Vi er skuffede og uforstående

Det bliver småt med stemningen på søndag, hvor kun 500 personer må komme ind på stadion til kampen mellem Randers FC og AGF. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med de nye restriktioner mod coronavirus må Randers FC skuffe 3.500 af de 4.000 tilskuere, som havde sikret sig adgang til søndagens opgør mod AGF.
Annonce

Fodbold: Det var et hårdt slag for Randers FC, da regeringen fredag eftermiddag strammede restriktionerne i Danmark på grund af øget smittetryk fra coronavirus.

Den randrusianske Superligaklub stod klar til at invitere 4.000 tilskuere ind på stadion til søndagens hjemmekamp mod AGF. Men på grund af de nye stramninger må der nu kun lukkes 500 personer ind til opgøret.

Blot 48 timer før kampstart måtte klubben dermed skuffe 3.500 af de tilskuere, som havde sikret sig adgang til kampen.

- Det er vi både skuffede og uforstående over for. Restriktioner skal man respektere. Men at de sker med så kort varsel, før vi skal afvikle en af sæsonens største kampe, kommer i den grad ubelejligt, siger sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, Søren Pedersen.

Annonce

Protokoller har virket

Siden juni har der været en særordning for Superligaen, hvor klubberne har haft lov at lukke flere end 500 tilskuere ind, så længe de følger de udarbejdede protokoller.


Går man tilbage og sammenligner med en lignende kamp mod AGF uden corona-restriktioner, vil jeg anslå, at det koster os en lille million kroner

Søren Pedersen, Randers FC


Den ordning havde Søren Pedersen håbet, at man kunne fortsætte med.

- Vi har i Superligaen klart bevist, at vi med de godkendte protokoller har kunnet håndtere kampene med flere tilskuere på stadion. Det har fungeret upåklageligt og med minimal smitterisiko. Derfor er jeg ærgerlig over, at der ikke har været større tiltro til, at vi fortsat ville kunne afvikle kampene på fornuftig vis med de afprøvede protokoller, siger Søren Pedersen.

Annonce

Store tab

Det er ikke bare kampen mod AGF, som bliver ramt.

De nye restriktioner gælder frem til 4. oktober, hvilket betyder, at også hjemmekampen mod Brøndby 2. oktober er begrænset til 500 personer på stadion.

- Kampene mod AGF og Brøndby er de to største i sæsonen. Det er kampe, hvor vi skal sørge for at lave penge, så der er ingen tvivl om, at det her er hårdt for en virksomhed som vores, siger Søren Pedersen, som i skrivende stund ikke har overblik over, hvad det koster Randers FC at måtte afskære 3.500 tilskuere fra at komme ind til kampen på søndag.

- Men går man tilbage og sammenligner med en lignende kamp mod AGF uden corona-restriktioner, vil jeg anslå, at det koster os en lille million kroner. Det koster ikke bare indtægter, men også store ressourcer at håndtere det her, siger Søren Pedersen.

Annonce

Randers HK rammes også

Han oplyser, at de begrænsede pladser til søndagens kamp kommer til at gå til sponsorer.

- Det er altid svært at skulle prioritere. Vi har også nogle sæsonkortholdere, som vi gerne vil tilgodese. Men vi har skullet træffe en hurtig beslutning i 11. time, hvor vi også har skullet tage hensyn til, hvordan vi begrænser tabet mest muligt i forhold til at få del i regeringens hjælpepakker, siger Søren Pedersen, der endnu ikke ved, hvordan fordelingen bliver til kampen mod Brøndby.

Billetter købt til AGF-kampen vil blive refunderet i den kommende uge,

Udover Randers FC bliver også Randers HK ramt af de nye restriktioner. Håndboldligaklubben stod klar til at markedsføre, at der til hjemmekampen på onsdag i næste uge mod Ajax København måtte komme 1.000 tilskuere ind i Arena Randers.

Men her er kapaciteten nu også tilbage på 500 personer.

Sportens tilskuerordning sat i bero

De mange tilfælde af coronasmittede personer i Danmark betyder, at tilskuerordningen for danske sportsklubber sættes i bero fra lørdag klokken 12 til og med 4. oktober.

Det gælder både for fodboldkampe i Superligaen og for de idrætter, der fik lov til at lukke flere end 500 mennesker ind samtidig i den tilpassede superligaordning.

Det fremgår af Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside i en opgørelse af de nye tiltag til udbrudshåndtering af coronasmitte.

Her kan du læse mere om ordningen, der i en periode har tilladt sportsarrangører at samle mere end 500 personer.

 Tre fodboldkampe i Superligaen blev i juni udpeget som forsøgskampe til en tilskuerordning. Det drejede sig om kampene Horsens-Randers, Brøndby-FC København og Lyngby-OB.

Kampene skulle vise, om det kunne lade sig gøre at afvikle kampe mere end 500 personer samlet på forsvarlig vis. 500 personer har ellers været grænsen for siddende forsamlinger, siden det igen blev tilladt at åbne for kultur- og sportsarrangementer.

Resultaterne var så tilfredsstillende, at det blev tilladt at åbne for flere end 500 personer til superligakampe.

Reglerne foreskriver blandt andet, at hver sektion på stadion skal have sin egen indgang, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

4. september blev det tilladt for alle idrætsgrene at lukke tilskuere ind efter samme regler som Superligaen fra 9. september.

Odense og hovedstadsområdet blev få dage senere undtaget fra ordningen om at udvide tilskuertilladelsen til andre sportsgrene i 14 dage på grund af højere smittetal.

Tirsdag 15. september meddelte Sundhedsministeriet, at superligaordningen for tilskuere blev suspenderet i hovedstadskommunerne fra 17. september til 1. oktober.

Fredag 18. september meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at både superligaordningen og den tilpassede superligaordning er suspenderet fra lørdag klokken 12 og foreløbigt til og med 4. oktober.

Kilder: Kulturministeriet, TV2, Ritzau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce