Annonce
Randers

Randers FC skifter lyset ud: Nu får de 120 gamle stadionlamper nyt liv hos Wallpipe

Randers FC er i øjeblikket i gang med at skifte lyskilderne på Cepheus Park. De fire store lysmaster, der oplyser grøntsværen på stadion indeholder tilsammen 120 lamper, som skal skiftes ud med LED-lys. De 120 lamper, der bliver pillet ned, ryger dog ikke i skraldespanden men får i stedet nyt liv hos Randers-virksomheden Wallpipe. Foto: Annelene Petersen
Nye Superliga-krav til lysstyrken på stadionlysmaster har fået Randers FC til at skifte sine nuværende stadionlamper ud med nye og stærkere LED-lys. Men de gamle lamper, der nærmest har oplyst stadion siden Randers FCs spæde begyndelse, bliver ikke smidt ud. I stedet får de nyt liv hos Wallpipe, der vil omdanne dem til 120 unikke Randers Stadion-lamper.

Randers: Hvad gør man, når man har mere end 100 lamper, der efter mere end 16 år i vind og vejr har udstået deres værnepligt og trænger til at blive skiftet ud?

I Randers FC har de valgt en noget utraditionel løsning, som ikke bare kan give lamperne nyt liv, men som også fører til flere arbejdspladser og penge til velgørende formål i byen. Det fortæller Kristian Fredslund Andersen, der er kommunikationschef i Randers FC.

- Lamperne skal skiftes ud, fordi de ikke længere lever op til de krav, man i Superligaen stiller til lysstyrken i lysmasterne på de danske stadions. Men vi tænkte, at det ville være dumt bare at smide lamperne ud, hvis vi på nogen måde kunne bruge dem til noget, siger han.

Annonce
Arbejdet med at skifte de gamle stadionlamper ud startede allerede i sidste uge. I denne uge når arbejderne så at blive færdige med at pille de sidste af de 120 lamper ned. Foto: Annelene Petersen

Derfor tog Superliga-klubben kontakt til Lisbeth Grove Mikkelsen, der er indehaver af den randrusianske lampeproducent Wallpipe, som skaber nye, unikke lamper af gamle vandrør.

- Tanken var, at der måske var en mulighed for, at vi kunne gøre noget tilsvarende her. Derfor ringede jeg til Lisbeth (Grove Mikkelsen, red.) for at høre, hvad hun tænkte, og hun var heldigvis med på ideen fra start, siger Kristian Fredslund Andersen.

24.000 kroner til gode formål

Randers FC har ideen med at skabe noget nyt på baggrund af de gamle stadionlamper fra en anden jysk fodboldklub.

Da Silkeborg IF for nogle år siden skulle have et helt nyt stadion, blev alt interiør fra det gamle stadion sat til salg på auktion. Og her var der altså én, der købte alle stadionlamperne og omdannede dem til loftslamper.

Det blev Lisbeth Grove Mikkelsen fra Wallpipe, som kommunikationschef ved Randers FC, Kristian Fredslund Andersen, ringede til, da han skulle finde ud af, hvad der skulle ske med de uddaterede stadionlamper, der har oplyst Randers Stadion siden 2004. Foto: Annelene Petersen

I Randers betyder samarbejdet med Wallpipe, at indehaver Lisbeth Grove Mikkelsen har accepteret udfordringen med at tage de i alt 120 uddaterede stadionlamper og omdanne dem til unikke lamper, som kan pryde ethvert moderne hjem.

- Aftalen er blevet, at vi får 15-20 af lamperne, som vi kan bruge i vores indretning på stadion. Resten får hun lov til at sælge selv, for der ligger trods alt et omfattende stykke arbejde med at få omdannet lamperne, så de kan blive godkendt efter de gældende regler, siger Kristian Fredslund Andersen.

Og ligesom det var tilfældet i Silkeborg, vil der også i Randers blive sat nogle penge af til godtgørende formål. Helt præcis 24.000 kroner, er aftalen.

- Vi har aftalt, at for hver lampe, der bliver solgt, vil Randers FC donere 100 kroner til et godt formål, vi udvælger, og Wallpipe vil gøre tilsvarende. Det giver 200 kroner til velgørenhed pr. lampe, siger Randers FCs kommunikationschef.

Annonce

120 lamper fylder godt op

Hos Wallpipe ser Lisbeth Grove Mikkelsen også frem til at komme i gang med arbejdet med at omdanne Randers FCs stadionlamper til boliginteriør. Ikke mindst fordi lamperne har medført en uforudset udfordring i forhold til pladsen i Wallpipes lokaler.

- Jeg bliver altid svært begejstret, når der kommer nye, sjove projekter som det her ind. Så jeg sagde bare ja med det samme, uden at tænke over, hvor de her mange lamper skulle opbevares. Men de fylder helt vildt, siger hun med et grin.


Jeg bliver altid svært begejstret, når der kommer den her slags nye, sjove projekter som det her ind. Så jeg sagde bare ja med det samme, uden at tænke over, hvor de her mange lamper skulle opbevares. Men de fylder helt vildt.

Lisbeth Grove Mikkelsen, indehaver af Wallpipe


Til trods for de uforudsete pladsproblemer har Lisbeth Grove Mikkelsen og resten af teamet i Wallpipe dog ingenlunde fortrudt samarbejdet med Randers FC.

- Der er flere spændende og gode lag i det her projekt, som gør det fedt for os at være med i. Én ting er jo, at vi tager noget, som ellers skulle have været smidt ud, og giver det ny værdi. Noget andet er, at det er et lokalt projekt, hvor Randers FC har rakt ud til os, hvilket jeg synes er ekstremt fedt. Og så er der den del med, at vi giver en procentdel af indtægten til et godt formål, siger Lisbeth Grove Mikkelsen.

Annonce

Ansætter en ekstra mand

Hvornår de 120 unikke stadionlamper vil være klar til salg, tør Wallpipes indehaver ikke spå om. Men allerede nu står det klart, at opgaven kommer til at kræve ansættelsen af endnu en medarbejder.

De gamle stadionlamper på Randers Stadion er ikke lette at mingelere rundt med. Slet ikke når arbejdet med at pille dem ned foregår mange, mange meter over jordens overflade. Foto: Annelene Petersen

- Det bliver et projekt, som vi kører sideløbende med vores andre aktiviteter, så vi ansætter en person, som kun kommer til at stå med de her lamper, når vi har styr på, hvordan de skal laves. Og så starter vi nok med at gøre én lampe færdig først, så den kan sættes til salg engang efter sommerferien. Og så laver vi dem løbende i takt med, at bestillingerne kommer ind, siger hun.

Det er endnu uvist, hvad de unikke Randers FC-stadionlamper kommer til at koste.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Tibbling tæt på at give Randers FC føringen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Randers

Skolebørn tegner for verdens flygtninge

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce