Annonce
Randers FC

Randers FC spiller godt, men scorer for lidt: Her er 5, der kan sparke effektiviteten i top

Marvin Egho scorede i udekampen mod Galatasaray og kan blive et værdifuldt kort, nu hvor han vender tilbage fra skade. Foto: /Ritzau Scanpix
Randers FC har i den første del af sæsonen været et seværdigt hold, men burde have fået flere mål ud af anstrengelserne. Vi har fundet 5 spillere, som bør kunne løfte effektiviteten i de kommende kampe.

Det er svært at forlange overliggeren presset ret meget længere op, som sæsonen er forløbet hidtil i Randers FC.

Klubben ligger ved indgangen til anden halvdel af grundspillet på en fjerdeplads i Superligaen, ligesom mulighederne i Conference League og pokalturneringen lever i bedste velgående.

Særligt i defensiven ser det fint ud for Randers FC, der kun bliver overmatchet af FC Midtjylland, FC København og AaB, når det handler om at forhindre modstanderne i at score mål. Blot 12 mål har Randers FC lukket ind i de første 11 ligakampe.

Annonce

Det er snarere i den offensive del af spillet, at Randers FC bør kunne løfte sig. De spiller godt, men scorer for lidt. Kun Vejle, Sønderjyske og AGF har scoret færre mål, mens Brøndby og Viborg i lighed med Randers FC har lavet 14 mål hidtil i sæsonen.

Især efter pausen har det set helt sløjt ud med målscoringen. Randers FC har blot lavet to mål i anden halvleg af kampene, hvilket er færrest af samtlige hold i Superligaen.

Vi har derfor kigget i det randrusianske våbenarsenal og fundet 5 spillere, som kan gøre en forskel, når Randers FC er tilbage i aktion efter landskampspausen - i første omgang på søndag ude mod OB.

1 Stephen Odey

Stephen Odey - har lavet fem mål i fem kampe for Randers FC. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den nigerianske bomber har fået en forrygende start på tilværelsen i Randers FC, hvor han har lavet fem mål i de første fem kampe. Et imponerende målsnit, som man selvsagt ikke kan forvente, at han kan holde. 

Men han kan alligevel blive et endnu større aktiv, når han bliver spillet ordentligt ind på holdet. Han kom først til på transfervinduets sidste dag og har derfor manglet en del i samspillet med holdkammeraterne. Men han har en hurtighed og evne til at løbe i dybden, som ikke så mange andre af de offensive folk besidder. 

Derfor vil han komme til at skabe mere plads og flere farlige situationer, som hans angrebsmakkere og midtbanespillere fra andet geled vil kunne udnytte. 

2 Vincent Onovo

Vincent Onovo var tæt på at blive matchvinder for nylig mod Brøndby. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er ikke så meget, vi endnu har set til den nigerianske midtbanespiller. Det er tydeligt, at han har skullet vænne sig til spillestilen i Randers FC, hvor opgaven for de centrale midtbanespillere først og fremmest er at sikre en god balance på holdet, så man ikke bliver overløbet af modstanderne på omstillinger. 

Men vi ved fra hans tid i finsk og ungarsk fodbold, at han har næsen for at lave mål. Han er noteret for 21 mål i 235 kampe i hans tid i europæisk fodbold, hvilket er et ganske habilt snit for en spiller på hans position. 

I Randers FC har han da også i glimt vist, at han har evnen til at dukke op i modstandernes felt og komme til afslutninger. Senest var han ikke langt fra at blive matchvinder mod Brøndby, da han kort før tid sendte en afslutning forbi fjerneste stolpe. 

Vincent Onovo er en spiller, der stadig står et spørgsmålstegn ud for, men formår han at bryde igennem i Randers FC, kan det blive som en spiller, der løber mere boks til boks end Lauenborg og Berg Johnsen. 

3 Jakob Ankersen

Jakob Ankersen kommer til chancerne, men mangler at få hul på målbylden. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er faktisk helt vildt, at Jakob Ankersen endnu ikke er kommet på måltavlen for Randers FC. 

Chancer har der været nok af, og alene i pokalkampen mod Fremad Amager kom den dynamiske kantspiller frem til en håndfuld afslutninger. Men han har manglet skarpheden og også en smule held. 

Det ændrer bare ikke på, at han i hele sin karriere har været dygtig til at score mål, og det kommer han også til i Randers FC. Det var langt værre, hvis han ikke kom til chancerne. 

Når han får hul på bylden med den første scoring i Randers FC-trøjen, vil flere følge efter, og det er ikke utopi at tro, at han har lavet fem mål, når efterårssæsonen slutter i december. 

4 Marvin Egho

Marvin Egho har måttet tilbringe den seneste måned på krykker.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der begynder så småt at være tegn i sol og måne på, at Marvin Egho kan vende tilbage hos Randers FC efter den skade, som har holdt ham væk den seneste måned. 

Inden sin skade formåede Marvin Egho blot at score en enkelt gang i Superligaen, hvor han har haft nogle gevaldige afbrændere i denne sæson. Men han scorede også i udekampen mod Galatasaray og har i det hele taget et internationalt snit over sit spil. 

Derfor kommer han til at blive et værdifuldt kort for Thomas Thomasberg at få tilbage på hånden - ikke mindst til de to kampe mod Jablonec i løbet af oktober. 

5 Filip Bundgaard Kristensen

Filip Bundgaard Kristensen (th.) har allerede vist sit værd i pokalturneringen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Han er blot 17 år og stadig en dark horse i den forstand, at han ikke nødvendigvis kommer til at få oceaner af spilletid i den resterende del af efteråret. 

Men det var alligevel et signal, at han i pokalkampen mod Fremad Amager fik chancen fra start, mens eksempelvis Nicolai Brock-Madsen måtte indlede opgøret på bænken. Filip Bundgaard Kristensen fik  da også vist i Sundby Idrætspark, at han både formår at score mål og sætte medspillerne i scene. En evne han også viser i disse dage, hvor han er med U18-landsholdet til en venskabsturnering i Kroatien. 

Det er oplagt, at Filip Bundgaard Kristensen kommer til at spille en rolle i de pokalkampe, som venter Randers FC i den resterende del af efteråret, men derudover bør der også være kampe i Superligaen og Conference League, hvor han med sin x-faktor bliver en god joker at kunne smide ind. 

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Tibbling tæt på at give Randers FC føringen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce