Annonce
Randers FC

Randers FC stormer frem: Sådan ser sportsdirektøren på top 6 og en mulig pokaltitel

Simon Graves og kompagni er ustoppelige i øjeblikket. Syv af de seneste otte kampe er vundet. Foto: Johan Gadegaard
De seneste ugers succes får ikke Randers FC til at ændre målsætninger. Men både jagten på top 6 og pokaltitel skal have et seriøst skud med den styrke og selvtillid, som truppen i øjebliket udstråler. Det er meldingen fra sportsdirektør Søren Pedersen.
Annonce

Fodbold: Randers FC har gang i en forrygende stime, hvor klubben med seks sejre på stribe har spillet sig op på en aktuel femteplads i Superligaen og videre blandt de sidste otte i pokalturneringen.

Det sidste er ikke blevet mindre interessant af, at det tirsdag blev meldt ud, at den danske pokalvinder fremover er sikret deltagelse i europæisk gruppespil og dermed mindst 20 millioner kroner på kontoen.

Et voldsomt beløb for en klub som Randers FC, der tidligere har leveret fine resultater i Europa, men aldrig været i et gruppespil. Det oplagte spørgsmål er derfor, om klubben fremover vil give pokalturneringen en højere prioritet.

- Der er ingen tvivl om, at det giver en ekstra dimension, at der venter et europæisk gruppespil, hvis man formår at gå hele vejen. Jeg synes nu altid, at det er en turnering, vi har vægtet. Så er det rigtigt, at der er nogle sæsoner, hvor vi har prioriteret den højere end andre, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

- Men det handler i høj grad om, hvordan situationen i Superligaen har været. Lige nu kan vi tillade os at prioritere pokalturneringen højt, men havde vi ligget, hvor Horsens og Lyngby lige nu ligger, havde situationen været en ganske anden, siger Søren Pedersen.

Så det handler om, at man nu kan hente 20 millioner ved at vinde pokalturneringen, men stadig tabe 20 millioner ved at rykke ud af Superligaen?

- Ja, sådan kan du godt sige det. Det vil altid være vores vigtigste målsætning at spillle i Superligaen. Men selvfølgelig skal vi da forfølge muligheden for at gå hele vejen i pokalturneringen. Jeg har selv prøvet det med Randers FC i 2006, og det er jo et helt fantastisk aftryk at kunne sætte ikke bare for alle i og omkring klubben, men faktisk for hele byen, siger Søren Pedersen.

Annonce

Chance mod alle

Med den øjeblikkelige form in mente ser sportsdirektøren da heller intet til hinder for, at Randers FC kan give den et skud til foråret, hvor holdet i første omgang skal ud i kvartfinalerne, hvor der som noget nyt spilles både ude og hjemme.

- Det er klart, at man kan være heldig eller uheldig med lodtrækningen. Men vi har en rigtig god trup og en stor tro på tingene i øjeblikket, så uanset modstander ser jeg gode muligheder for, at vi over to kampe kan gå videre, siger Søren Pedersen.


Lige nu kan vi tillade os at prioritere pokalturneringen højt, men havde vi ligget, hvor Horsens og Lyngby lige nu ligger, havde situationen været en ganske anden

Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC


Annonce

Alt ind på top 6

Sideløbende med pokalkampagnen kan han også se et Randers FC-hold, der har spillet sig tilbage i varmen omkring top 6-placeringerne.

- Det er ikke sådan, at vi kommer til at ændre vores målsætning. Med det budget, vi har, vil det ikke give mening at sige, at vi over en række sæsoner skal i top 6 x antal gange. Men det betyder ikke, at vi ikke kan have en ambition om at gøre det engang imellem. Randers FC har formået at overpræstere i en del sæsoner, og vi skal da også jagte top 6 med alt, hvad vi har, når vi har muligheden for det, siger Søren Pedersen.

Annonce

Anderledes uge

I det spil venter endnu en nøglekamp på søndag, når Randers FC spiller efterårets sidste kamp på udebane mod Sønderjyske.

Her er det endnu usikkert, hvordan truppen kommer til at se ud. Tosin Kehinde og Nikola Mileusnic er smittet med covid-19, og Issah Salou er sendt i isolation.

De øvrige spillere holder fri onsdag og torsdag og skal testes fredag og søndag, inden det står klart, hvilket hold der sendes i aktion i Haderslev.

- Det er klart, at det bryder rytmen lidt og giver en anderledes uge. Men vi har prøvet det før, og de andre klubber har også det her corona-spøgelse hængende, så jeg ser sådan på det, at det er ens for alle. Jeg synes, at vi har været gode til at indordne os under det, og selv om vores trup ikke er den bredeste, har andre været gode til at tage over, når vi har haft nogle ude, siger Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce