Annonce
Sport

Randers FC taget af odds-programmet

<p>Mens to mindre udenlandske spiludbydere har trukket sig fra kampen mellem Randers FC og FC Vestsjælland, føler de store bookmakere sig trygge ved kampen. Foto: Lars Rasborg</p>

Mistanke. To mindre spiludbydere har taget kampen mellem FC Vestsjælland og Randers FC af programmet på grund af mistænkelige spillemønstre.

DBU ser dog umiddelbart ikke tegn på ulovligheder, mens man i Randers FC er sikre på, at det i hvert fald ikke har noget med den kronjyske fodboldoverbygning at gøre.

Tirsdag aften lukkede den tyske spiludbyder Tipico for spil på fredagens kamp mellem FC Vestsjælland og Randers FC, da man fandt »spillemønstret mistænkeligt«. Kort efter fulgte endnu en bookmaker, Cashpoint, efter. Cashpoint har i øvrigt også lukket for spil på lørdagens Superliga-kamp mellem FC København og Silkeborg.

Hvad der blev spillet på, og hvor meget, ønsker ingen af spiludbyderne at komme ind på. Fra Tipicos hovedkontor i Tyskland henviser man til DBU, som man har orienteret om sagen.

Annonce

Hos DBU ser man dog indtil videre på sagen med sindsro.

»Vi tager alle henvendelser alvorligt, og undersøger også denne sag. Men på nuværende tidspunkt, er der ingen grund til at tro, at der skulle være foregået noget uregelmæssigt - hverken i forhold til matchfixing eller hvidvaskning af penge,« siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer, som fortæller, at DBU »fra tid til anden« modtager henvendelser af lignende karakter.

Indtil videre har dansk fodbold dog kun oplevet hvad der af politiet betegnes som én stor matchfixing-sag, hvor blandt andet flere Hvidovre-spillere er blevet sigtet, mens der de seneste år har været enkelte disciplinærsager med spillere, som har spillet på egne kampe.

»I DBU gør vi meget ud af at bekæmpe matchfixing, for det betyder utrolig meget, at sporten kan bevare sin troværdighed, hvis der fortsat skal være interesse for fodbolden,« fastslår Høyer, der ikke er bange for, at bare snakken om eventuel matchfixing kan skade Superligaens omdømme.

»Indtil videre vælger vi at tro på, at der ikke er nogen indikationer på, at der er foregået noget mistænkeligt. Hvis undersøgelserne også fastslår det, ser jeg det ikke få nogen negativ indflydelse,« fastslår kommunikationschefen.

Hos Randers FC tager direktør Hans-Peter Rasmussen det også helt roligt.

»Vi har en klar procedure omkring den her slags ting, og har gjort rigtig meget for at sikre os, at der ikke sker noget uhensigtsmæssigt i klubben eller blandt spillerne, og jeg er sikker på, at hvis der er noget i det her, så har det ikke noget med os at gøre,« siger direktøren, der også hæfter sig ved, at der er tale om et par mindre udenlandske aktører, mens de store spillere som blandt andet Danske Spil fortsat har åbent for fredagens opgør.

»Hvis det havde været nogle af de store aktører, havde jeg måske lige stoppet op en ekstra gang, men det er altså to mindre firmaer, som jeg ikke selv kendte på forhånd, hvor jeg ikke tror, der normaltvis bliver spillet særlig store summer på den danske Superliga. Og selvom jeg udmærket ved, at vi lever i en global verden, hvor danskere sagtens kan spille gennem et tysk firma, så synes jeg, det lugter af, at det er nogle har set deres snit til at få vasket nogle penge hvide - hvis der overhovedet er noget i den her sag. Og mens vi kan gøre meget for at sikre, at vi selv har vores på det tørre, så kan vi altså ikke gøre noget ved det, hvis udenlandske mafiaer vil have vasket deres penge,« siger Hans-Peter Rasmussen, der glæder sig over DBU, UEFA og FIFAs store fokus på matchfixing.

»Matchfixing er noget, vi meget gerne vil af med, og DBU har nogle meget klare spilleregler for det her og et stort fokus på området,« konstaterer han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC er i front - men lever livet farligt!

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Se billeder og video fra branden i Pindstrup: Pumper næsten 4000 liter søvand op i minuttet for at slukke kæmpebrand

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Annonce