Annonce
Randers FC

Randers FC-talenter har Jyllands næstbedste pointsnit: Derfor formår kronjyderne at bokse over egen vægtklasse

Randers Freja FCs succesfulde U17-hold bliver anført af Alexander Simmelhack, som har scoret mere end halvdelen af holdets mål i efteråret. Angriberen løber ifølge klubbens U17-cheftræner rundt med nogle internationale spidskompetencer. Arkivfoto: Annelene Petersen
På tværs af de tre landsdækkende ungdomsligaer er FC Midtjylland det eneste jyske hold med et højere pointsnit end Randers Freja FC - endda kun marginalt. Michael Ravn, cheftræner for kronjydernes succesfulde U17-hold, peger på flere årsager til, at kronjyderne kontinuerligt evner at bokse over egen vægtklasse.

Fodbold: Et salg af 16-årige Christian Østergaard til Wolfsburg, Alexander Simmelhack som suveræn topscorer i U17-ligaen og to faste spillere på U18-landsholdet i form af Mads Enggård og Filip Bundgaard, hvoraf sidstnævnte endda også startede inde i den afgørende Conference League-gruppekamp mod rumænske Cluj.

Det er ikke uden grund, at smilene har været store i ungdomsafdelingen på Viborgvej det seneste halve år, hvor de ugentlige præstationer langt hen ad vejen har matchet de store højdepunkter.

Ja, FC Midtjylland er faktisk det eneste jyske hold, som på tværs af U15-, U17- og U19-ligaen kan fremvise et højere pointsnit end de lyseblå - og det er kun marginalt bedre.

Annonce

I alt snitter de tre kronjyske talenthold 1,66 point per kamp i efteråret.

Det er hjulpet godt på vej af Randers Freja FC U17, som i første halvdel af sæsonen har spillet lige op med store talentfabrikker som Brøndby IF, FC København, FC Nordsjælland og OB.

- Det har været et fremragende efterår. På baggrund af vores ressourcer burde vi ligge nummer 10, men ligesom i Superligaen formår vi at bokse over vores vægtklasse, siger Michael Ravn, cheftræner for U17-holdet.

Han er dog ikke som sådan overrasket over, at holdet overvintrer fem point fra førstepladsen med en kamp i hånden.

- Vi har de seneste år udviklet et rigtig stærkt setup, og det er ikke første gang, at vi ligger deroppe. Vi har flere gange bevist, at vi kan være med, så det kommer ikke bag på mig, siger ungdomstræneren.

Stærkt samarbejde

En del af succesen kan ifølge Michael Ravn tilskrives talentchef Peter Elstrup og ungdomsudviklingsleder Claus Stenum Jensen, som sikrer kontinuitet og kompetencer på vigtige poster i klubben, men 'samarbejde' er ordet, der går igen.

- Arbejdet på tværs af klubben er rigtig stærkt. I hvor mange klubber sker det lige, at chefscouten kommer ned og er med til morgentræninger, som det er tilfældet med Mads Agesen, der hjælper os, så vi nærmest kan være én træner om tre-fire spillere, når vi træner individuelle kompetencer, siger Michael Ravn og tilføjer:

Ungdomsholdene i Randers Freja FC

U19-ligaen: Randers Freja FC har hentet 13 point på 12 kampe. Det svarer til et pointsnit på 1,08. Målscoren er 19-18 efter tre sejre, fire uafgjorte og fem nederlag.

U17-ligaen: Randers Freja FC har hentet 23 point på 12 kampe. Det svarer til et pointsnit på 1,92. Målscoren er 37-24 efter fem sejre, fem uafgjorte og to nederlag.

U15-ligaen: Randers Freja FC har hentet 22 point på 11 kampe. Det svarer til et pointsnit på 2,00. Målscoren er 25-27 efter syv sejre, en uafgjort og tre nederlag.

- Så længe, at vi har det sammenhold, tror jeg godt, at vi kan være med mod de bedste. Det er klart, at vi stadig skal blive ved med at udvikle os, men det har vi også været i stand til over en årrække nu.

Annonce

Afgørende kollektiv

På banen er kollektivet også drivkraften, da en stor del af spillerne har spillet sammen siden U13-årene.

- Der var en periode på fem-seks kampe, hvor jeg nærmest ikke behøvede at sige noget i pausen, fordi spillerne selv gav hinanden de taktiske input. De har en rigtig stærk ærgerrighed for at udvikle sig og arbejde med hinanden, siger Michael Ravn.

- Og jo stærkere kulturen og kollektivet er, desto bedre muligheder har den individuelle spiller for at blomstre og udvikle sig. Det har jeg set en del eksempler på i denne sæson, tilføjer U17-træneren.

Annonce

Internationale kompetencer

Alexander Simmelhack er det åbenlyse eksempel. Angriberen, som fyldte 16 år i november, har været den altoverskyggende profil og troner på toppen af topscorerlisten med 20 mål på 12 kampe i U17-ligaen.

- Alexander har en teknisk alsidig pakke og nogle internationale spidskompetencer, når det gælder hans koldblodighed og afslutningsfærdigheder foran mål. Det kommer ikke til at ske de næste mange år, at en U17-spiller scorer 20 mål på en halvsæson, siger Michael Ravn, som er mere forbeholden i forhold til at fremhæve andre navne i truppen:

- Jeg ser en gruppe spillere, som ikke er langt fra at kunne gøre sig gældende på ungdomslandsholdene, men det er ikke mig, der skal fortælle, hvem de er. De må selv vise sig frem i løbet af foråret.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce