Annonce
Randers FC

Randers FC topper listen: Flest talenter med til DBU's talenttræning

Peter Elstrup har et godt øje til den 2004-årgang, som tirsdag og onsdag er repræsenteret med hele seks spillere til DBU's talenttræning i Talentcenter Vest. Arkivfoto: Annelene Petersen
Syv af Randers FC's U15-spillere var udtaget til DBU's talenttræning tirsdag og onsdag. Det var flest af alle de jyske klubber, som sender spillere til samlingen på Talentcenter Vest.Talentchef i Randers FC glæder sig over bredden, men advarer også om den sværeste overgang i ungdomsfodbold til sommer.

Randers: Randers FC blev i slutningen af april tildelt tre stjerner for klubbens talentudvikling, og nu er der igen et klap på skulderen til kronjydernes arbejde med unge fodboldspillere.

Tirsdag og onsdag i denne uge har DBU samlet landets bedste U15-spillere til to træningspas og to kampe mellem Talentcenter Øst og Talentcenter Vest.

Til den jyske del af talenttræningen havde Randers Freja FC fået udtaget hele syv spillere - flest af alle jyske klubber.

På grund af et enkelt skadesafbud må randrusianerne nøjes med at sende seks talenter afsted, men det vækker glæde, at DBU i så høj grad ser i retning af Kronjylland.

- Det giver en tro på, at vi har en bred masse af talent i vores klub. Det har spillerne også vist i flere år, hvor årgangen sidste år blev jysk-fynske mestre. Vi har også spillere, der ikke blev udtaget, som, jeg mener, kunne have været med, så vi har en god tro på den her årgang, fordi den er så bred, siger Peter Elstrup, talentchef i Randers FC, som også glæder sig på vegne af de seks talenter.

- Selvfølgelig bliver spillerne matchet i den daglige træning hos os, hvor vi har mange dygtige spillere, men de bliver yderligere udfordret til talenttræning hos DBU, fordi det er alle de bedste spillere i Jylland, der er samlet. Det giver dem noget erfaring, slår talentchefen fast.

Annonce

Sværeste overgang

Det er også vigtigt med noget ekstra hår på brystet.

En talenttræning hos DBU er nemlig ikke ensbetydende med, at træerne vokser ind i himlen.

Efter sommerferien venter springet fra U15 til U17, hvor spillerne for første gang kommer til at stå over for modstandere og holdkammerater, som kan være op til to år ældre.

- Der kan være en kæmpe forskel på fysikken hos spillerne, og det har de ikke oplevet på samme måde før. Der kommer også en øget konkurrence, når det er to årgange, som er samlet, så nogle af de spillere, der har været vant til at være fast mand på U15, risikerer at skulle kæmpe for bare at komme på andetholdet. Det er den sværeste overgang i ungdomsfodbold, de står overfor, forklarer Peter Elstrup, som derfor allerede nu forsøger at forberede talenterne på udfordringen.

- Vi lader dem træne med de ældre årgange og spille U16, som vi arrangerer mod andre klubber. På den måde sker springet over længere tid i stedet for, at det er fra den ene dag til den anden. Det skulle gerne gøre overgangen mere gnidningsfri, siger talentchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce