Annonce
Randers FC

Randers FC udlejer angrebstalent: - Vigtigt at få spilletid

Det blev til en startplads, syv indskiftninger, nul mål og tre gule kort for Kasper Høgh i sin debutsæson som fuldtidsprofessionel i Randers FC. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det næste halve år skal Kasper Høgh jagte scoringer på Island, da Randers FC-angriberen er blevet lejet ud til Valur Reykjavik.

Randers: Ét mål blev det til i Kasper Høghs første sæson som professionel i Randers FC.

Det faldt i en pokalkamp mod Kolding IF. Alt i alt bød sæsonen på 339 minutters fodbold. Det er nu engang ikke nemt at få spilletid, når konkurrenterne hedder Emil Riis, Marvin Egho og Alhaji Kamara.

Det har Randers FC taget konsekvensen af. Derfor skal den 19-årige angriber det næste halve år tørne ud for islandske Valur Reykjavik på en lejeaftale.

Annonce

- Som det ser ud nu, står Kasper lidt tilbage i køen, når vi starter op igen, og han er inde i en periode, hvor det er vigtigt for ham at få noget spilletid. Det håber vi, at han kan få i Valur, siger Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC.


Vi håber, at Kasper kommer endnu stærkere tilbage i januar og kan bruge den oplevelse i sin udvikling til at tage det næste skridt på vejen til at få mere spilletid i Randers FC.

Søren Pedersen, Randers FC


Han var selv med til at tilbyde talentet en fem-årig fuldtidskontrakt i foråret 2019, og lejeaftalen er ikke et udtryk for, at man har givet op på den tidligere topscorer i ungdomsrækkerne.

- Der er ingen tvivl om, at det er en angriber, som vi tror på. Vi sender ham ikke væk, fordi vi ikke kan bruge ham. Det kan vi helt sikkert. Men udlejningen er et led i Kaspers udvikling for at gøre ham endnu bedre.

Skridt på vejen

Randrusianerens nye klub fører i skrivende stund den islandske liga, hvor der er spillet ni runder.

- Vi tror, at niveauet matcher rigtig godt. Valur er et tophold, som vinder mange kampe, så Kasper kommer ind på et hold med selvtillid, hvor han forhåbentlig kommer til at score en masse mål og styrke selvtilliden, siger Søren Pedersen.

- Vi håber, at han kommer endnu stærkere tilbage i januar og kan bruge den oplevelse i sin udvikling til at tage det næste skridt på vejen til at få mere spilletid i Randers FC, tilføjer sportsdirektøren.

Hos Valur Reykjavik bliver Kasper Høgh holdkammerater med den tidligere FC Nordsjælland-spiller Lasse Petry, og så er der også et genkendeligt ansigt i form af Hannes Halldorsson, som vogtede målet i Randers FC fra 2016 til 2018.

- Jeg havde egentlig ikke haft en udlejning i hovedet, men så dukkede den her mulighed op, som både Randers FC og jeg syntes var rigtig god. Jeg har trænet hårdt sammen med vores fysiske træner og fysioterapeut den seneste tid, så nu skal jeg bare op og give den gas og smadre igennem, siger Kasper Høgh til klubbens hjemmeside.

- Det bliver fedt at komme i gang med det samme, mens der er pause herhjemme. Mit mål er på det personlige plan at få udviklet mig som menneske, hvor jeg kommer ud at stå på egne ben, mens det sportsligt handler om at få spillet en masse, få scoret mål og tage en masse selvtillid og komme tilbage til Randers i en stærkere udgave i december, tilføjer talentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce