Annonce
Randers

Randers fester på tysk

Trods den megen alkohol var der ikke den mindste smule ballade til fredagens fest i Dronningborg. Foto: Simon Duun Pedersen

Både her i byen og resten af i resten af landet er oktoberfester populære som aldrig før. I fredags trak dronningborgerne i lederhosen og holdt bierfest.

Fredag aften. Klokken er 18.30. I halvanden time har Dronningborghallen været omdøbt til Dronningborg Stadthalle. Væggene er dekoreret i hvidt og blåt. Fra loftet hænger store vimpler.

Rundt om bordene har omtrent 700 mennesker rejst sig fra deres enorme wienerschnitzler, stillet sig op på stolene iført lederhosen, gevaldige overskæg og tyrolerkjoler.

Herfra bliver der skrålet med på tysk schlagermusik og skålet i literstore fadølsglas.

Ankermand bag bierfesten i Dronningborg, Jens Peter Johannesen, er mandag morgen stadig høj overfredagens udskejelser.

»Det gik helt forrygende. Det er første gang, vi forsøger os med en fest som denne, men jeg kan da godt afsløre, at det absolut ikke er sidste gang,« lyder det fra den glade arrangør.

På scenen leverede bandet, Top Seven, underholdning fra start til slut. Klokken 18.00 trådte de ind på scenen og da festen sluttede klokken 01.00, gik de ned uden at have holdt en eneste pause.

»Jeg må indrømme, at jeg var ret glad for, at jeg kunne stå lidt ude i siden og kigge på. Både musikere og gæster var i gang fra start til slut, så det er nok ikke kun hovederne, der har gjort lidt ondt lørdag morgen,« lyder det fra Jens Peter Johannesen.

Ideen til festen blev serveret for boldklubben af Vollstedt Group, som har arrangeret den slags fester gennem mange år. Alligevel var de overraskede over stemningen i Dronningborg.

»De fortalte, at det cirka plejer at være halvdelen af gæsterne, der kommer udklædt, første gang man holder sådan en fest. Hos os var det omkring 75 procent, der kom i vaskeægte tyrolerkostume,« fortæller Jens Peter Johannesen.

Netop de flotte udklædninger har, ifølge tovholderen, haft en stor betydning for stemningen i Dronningborg Stadthalle.

»Det var tydeligt, at de, der kom i lederhosen og heidioutfit, var feststemte fra starten. Det er, som om udklædningerne lige giver det sidste. Derfor tror jeg også, at de der ikke var udklædte i år, kommer i udklædning næste år,« siger han og påpeger, at kostumerne udover at være et festligt indslag også er med til at udvaske skellene mellem folk.

Selvom Dronningborg Boldklub stod bag arrangementet og høstede overskuddet, var det ikke kun folk fra den del af byen, der havde købt billet til de ølfyldte festligheder.

»Jeg tror, at cirka halvdelen af gæsterne var fra Dronningborg og resten var fra andre dele af Randers. Så det tyder på, at folk fra Randers gerne vil feste på denne måde,« siger Jens Peter Johannesen.

Randrusianerne kan også se frem til at få deres behov for tysk øl og hornmusik mættet. Til oktober åbner Arena Randers nemlig dørene til Danmarks største oktoberfest. Selvom det lyder som en stor konkurrent, er Jens Peter Johannesen ikke nervøs ved den udsigt.

»Vi sætter vores billetter til salg i maj. Så vi har udsolgt inden den store oktoberfest,« lyder det selvsikkert fra tovholderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Stop for eksport af levende dyr

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce