Annonce
Randers

Randers Festuge er kommet rigtig godt fra start

Billedet her er taget, efter at borgmester Torben Hansen havde forladt scenen, og mens Nicklas Sahl spillede sin første kærlighedsballade fra den. Foto: Annelene Petersen
Under en let skyet himmel og i lune sensommergrader åbnede borgmester Torben Hansen og sanger Nicklas Sahl officielt den første første festuge, som også bærer navnet Festuge. Samtidig kåredes Årets Randersborger 2019.

Randers: - Go' festuge til alle. Husk, at oplevelser bliver allerbedst, når man deler dem med andre. Gå ud i byen og mærk pulsen.

Med blandt andet disse ord åbnede borgmester Torben Hansen officielt Randers Festuge, som dog allerede var godt i gang. Det behøvede man blot at slentre gennem den gamle middelaldermidtby for at konstatere. Atmosfæren i gaderne var allerede sidst på eftermiddagen afslappet festlig. I Storegade var der ved at være fyldt ved alle restaurationernes borde, omkring hvilke der blev hygget, spist og drukket, sludret og grinet. Og den gode stemning blev smukt underbygget af levende folkemusik fra en udendørs scene ved Café 38.

Borgmesteren henvendte sig, da han holdt sin åbningstale, til en skare af glade mennesker så talrig, at de slet ikke alle sammen kunne være på Rådhustorvet, som åbningshøjtideligheden var henlagt til. Men så meget desto lettere var det at "mærke pulsen", der jo er undertitlen på årets festuge.

Det var en glad og taknemlig Birgitte Kaas Sørensen, som i forbindelse med festugeåbningen blev hædret med titlen Årets Randersborger 2019. Foto: Annelene Petersen

Årets Randersborger

Borgmesteren talte om, at en festuge skal byde på helt nye oplevelser, men at også traditioner er vigtige. Og en af de sidstnævnte er at kåre Årets Randersborger, en tradition, som da heller ikke blev brudt i år.

Årets Randersborger 2019 er Birgitte Kaas Sørensen, leder af Jennumparkens Fritidshjem samt af koret samme sted.

- Du formår at løfte integrationen, så det både kan ses og høres. Og du gør det med hjerte. Du omfavner såvel alle børn som deres forældre, gav Torben Hansen blandt andet som begrundelse for det oplagte valg af Birgitte Kaas Sørensen, hvis kor af 6-12-årige af forskellig etnisk herkomst har oplevet at synge for selveste Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, i tv og på Christiansborg.

Og den glade kor- og institutionsleder takkede varmt for hæderen og fortalte, at hun selv var vokset op med musik og sang og har haft så mange gode oplevelser med det.

- Det er derfor helt naturligt for mig at dele de erfaringer med andre, sagde hun.

Godt fra start

Stort set alle aldre var repræsenteret i den tusindtallige flok på Rådhustorvet, men lige foran scenen var koncentrationen af teenagepiger større end noget andet sted. Formentlig ikke for at være tæt på borgmesteren. I hvert fald syntes der nærmest at blive draget et lettelsens suk, da han endelig var færdig med at åbne ballet.

Og da popstjernen Nicklas Sahl entrede scenen kom der for alvor smil på læberne og lys i øjnene. Sahl indledte med en smuk kærlighedsbalade, hvortil han akkompagnerede sig selv på guitar, inden resten af bandet trådte til, og der for alvor kom gang i den og dermed også i pigerne. Og faktisk også i resten af menneskeskaren foran det gamle rådhus.

Summa summarum: Randers Festuge 2019 er ikke bare i gang. Den er kommet rigtig godt fra start.

Nicklas Sahl skuffede ikke sine fans, da han borgmesteren endelig blev færdig med at åbne festen, så han kunne få gang i strenge og stemme. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce