Annonce
Randers

Randers Festuge aflyses i 2020

Randers Festuge er aflyst i år. Det har ikke været en nem beslutning. Men den er nødvendig, påpeger borgmester Torben Hansen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Bestyrelsen for Randers Festuge har besluttet at aflyse årets festuge. Snart skal det overvejes, om der skal laves et alternativt arrangement, hvis det bliver muligt.
Annonce

Randers: Randers Festuge bliver endnu en af de store begivenheder, vi må undvære i år. Efter en del overvejelser er det besluttet at aflyse dét, der plejer at være årets festlige højdepunkt i Randers.

- I lyset af statsministerens meddelelse om, at festivaler, markeder, andre store begivenheder og store forsamlinger skal aflyses også i august, har vi i bestyrelsen for Randers Festuge også besluttet, at Randers Festuge 2020 bliver aflyst, siger borgmester Torben Hansen i en pressemeddelelse. Han er formand for bestyrelsen i Randers Festuge. Årsagen er, at hele formålet med festlighederne er at samle mange mennesker. Og dét går ikke i en corona-tid. Ingen ved nemlig, hvornår det bliver muligt at mødes igen, som før corona-krisen holdt sit indtog i samfundet.

- Randers Festuge består af ni dages arrangementer og oplevelser. Det er både store koncerter og oplevelser og en perlerække af mindre arrangementer. De to ting er hinandens forudsætninger. De store begivenheder som åbningskoncert, havnedag, pensionistkaffebord, handicapfestival, koncerter på Amfiscenen, musiktelte og afslutning, de skal aflyses.

- Og uden de mange signatur-begivenheder er vi i bestyrelsen enige om, at så skal Randers Festuge aflyses i 2020, siger Torben Hansen.

- Jeg tror, at de fleste af os efterhånden trænger til at have kulturoplevelser at se hen til. Hvordan og hvad – det kommer helt an på de nationale udmeldinger.

Torben Hansen, borgmester

Annonce

Måske hjælp på vej

Det var ikke en nem beslutning for bestyrelsen, som også har besluttet at mødes igen om kort tid for at vurdere, om der kan laves et alternativt arrangement til Randers Festuge.

- Jeg tror, at de fleste af os efterhånden trænger til at have kulturoplevelser at se hen til. Hvordan og hvad – det kommer helt an på de nationale udmeldinger. Men for nu – og med de udmeldinger der er kommet fra statsministerens side, så var vi heller ikke i tvivl om, desværre, at den rette beslutning er at aflyse festugen, siger Torben Hansen.

Den meddelelse går derfor nu også til alle medarrangørerne af Randers Festuge. Og i den sammenhæng har bestyrelsen også bedt om, at der bliver set nærmere på, om nogle af medarrangørerne allerede har afholdt udgifter i forbindelse med Randers Festuge.

- Det er et ønske for os, at vi får en opgørelse af, om der allerede er aktører i forhold til festugen, som kommer i klemme, og hvis det er tilfældet, vil vi undersøge, om det er muligt at komme aktørerne i møde, siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget i Randers Kommune og medlem af bestyrelsen i Randers Festuge, i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce