Annonce
Randers

Randers Festuge bliver aflyst eller udskudt - festivaler aflyses i år

Der bliver ingen Randers Festuge i august i år på grund af smittefare fra coronavirus. Sidste år stod folk som sild i en tønde, da Hjalmar gav den gas på Amfiscenen ved Værket. Arkivfoto: Annelene Petersen
Statsminister Mette Frederiksen aflyste mandag alle større arrangementer til og med august på grund af coronavirussen. Frihedsfesten 4. maj er endeligt aflyst, mens det vurderes, hvorvidt Randers Festuge kan gennemføres på et senere tidspunkt.
Annonce

Randers: Det kan blive en meget stille sommer i Randers.

Mandag aften meddelte statsminister Mette Frederiksen, at alle større arrangementer i landet må udskydes eller aflyses i bestræbelserne på at bekæmpe coronavirussen. Det gælder til og med august.

- Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, lød det på pressemødet fra statsministeren.

I Randers kommer det til at gå ud over en del store planlagte arrangementer. Lige nu arbejdes der på Laksetorvet på højtryk for at finde ud af, om Randers Festuge enten skal aflyses eller udskydes til senere.

Randers Festuge skulle efter planen løbe af stablen fra fredag 7. til lørdag 15. august.

Ligeledes vurderes det, hvad man skal stille op med med Folkemødet, der stod til afvikling lørdag 23. maj og i første omgang allerede var blevet udskudt til efter sommerferien.

- Lige nu vurderer vi situationen og forventer en afklaring hurtigst muligt, lyder det fra eventchef Mette Bertelsen.

100 procent sikkert er det, at den stort anlagte frihedsfest til fejring af 75-året for Danmarks befrielse 4. maj endeligt er strøget i kalenderen.

Der var ellers lagt op til et brag af et arrangement, hvor hovedbegivenheden i Randers Kommune skulle finde sted på Skovbakken.

Efter at frihedsbudskabet fra 4. maj 1945 var lydt, var der blandt andet lagt op til alsang anført af 250 korister.

Annonce

Ingen festivaler i Randers i år

Randers Blues Festival, der skulle have fyldt spillestederne i Randers i tre dage sidst i juni, er aflyst. Men der bliver en festival i 2021, understreger Christian Borg, der er talsmand for Randers Blues Festival, der skulle have været afviklet for fjerde gang.

- Hvis verden vender tilbage til nogenlunde normal tilstand, så er vi klar igen til næste år, siger Christian Borg.

Heldigvis bliver festivalen ikke hårdt ramt af aflysningen, idet arrangørerne begyndte at bremse op for planlægning og booking tidligt i forløbet, da coronavirus begyndte at brede sig.

- Vores musikere har vist stor forståelse for situationen, siger Christian Borg.

Også Randers Country Festival, som Memphis Mansion havde planer om at afvikle 27. juni, er aflyst.

- 2020 var ikke vores år. Men vi er tilbage i 2021, siger indehaver Henrik Knudsen.

- Vi vil snarest finde en ny dato, lover han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce