Annonce
Kultur

Randers Festuge: Ingen folkerock på Justesens Plæne

Domen blæse væk, da festen skulel fløjtes i gang. Randers ugen 2018 kom rigtig skidt fra start. Og i år bliver der ingen folkerock på plænen. Arkivfoto
Randers Festuge dropper domen - og de private aktører dropper festugen. Hvad der kommer til at ske på Justesens Plæne, der tidligere har været indbegrebet af Randers Ugen, vides ikke. Men der er planer på tegnebordet, forsikrer eventchef Mette Bertelsen.

Randers: Justesens Plæne vil ikke blive det store musikalske omdrejningspunkt i dette års Randers Festuge. For mange af de aktiviteter, der plejer at foregå på stedet, er nemlig droppet.

Der blev ellers for et par år siden lagt op til, at Justesens Plæne med Randers Havn, Tronholmen og Broholmen skulle være fire stærke aktiver i den lokale festuge, hvis motor skulle være brugerdrevet. Men det kommer ikke til at ske. For festugen har droppet domen, og plænens helt store aktør, restauratør Leif Bressum, har sagt nej tak til at sørge for musikken i år.

- Situationen er den, at der ikke er nogen arrangør, der kan se sig selv lave arrangementer på Justesens Plæne. Derfor har vi besluttet at rykke musikscenen op på Amfiscenen ved Værket, for vi dropper jo ikke musikken, siger eventchef Mette Bertelsen, der til gengæld kan love, at man lige nu har andre aktiviteter på tegnebrættet, som hun dog ikke kan afsløre endnu.

Hun erkender også, at Justesens Plæne har stor identitet og bevidsthed hos mange randrusianere, når vi taler Randers Festuge.

- Så vi slipper den ikke. Men vi har desværre ikke mulighed for at præsentere de koncerter, der hidtil er blevet opført på plænen, siger Mette Bertelsen.

Annonce

Det blev for bøvlet

Leif Bressum bekræfter, at han ikke vil lege med længere.

- Det er et kæmpe stort stykke arbejde, der skal gøres, for at få et sådant arrangement op at stå. Og det orker jeg simpelthen ikke at gentage i år, siger han og henviser til, at 2018-festen var noget af det værste, han har oplevet.

Domen fløj væk, da stormen Johanne rasede og satte ind, just som det hele skulle begynde. Regnen afløste stormen og stod ned i tykke tove, da Lis Sørensen indviede Randers Ugen ved open air-koncert på plænen fredag 12.

Alt var bøvlet. Og mange gæster holdt sig fra de udendørs arrangementer.

- Jeg må sige, når man ikke en gang kan få en regnvejrsgaranti i form af et telt, så tør jeg ikke endnu en gang investere så mange penge i koncerter på Justesens Plæne, siger Bressum, der ellers har 25 års erfaring med musik på plænen.

Og han ved endnu ikke, hvad han rent økonomisk lander med 2018.

- Der er ikke forhandlet færdigt med Randers Kommune. Men jeg regner med tab. Hvor stort, kan jeg ikke sige.

På den baggrund synes han, det er noget nemmere at arrangere musik på Amfiscenen, fordi man har indendørs faciliteter at trække på.

I år bliver det som tidligere nævnt Lars Lilholt, der står for den musikalske folkefest på Amfiscenen, lige som der bliver koncerter med Randers Kammerorkester på den udendørs scene ved Værket.

- Men jeg vil da håbe, at der er andre, der på et eller andet tidspunkt vil tage traditionen op med koncerter på Justesens Plæne. For det hører lige som med til en Randers Festuge. Det er jeg ikke den eneste, der mener, påpeger Bressum.

- Men det tager meget lang tid og mange kræfter at lege med, tilføjer restauratøren, der i år trækker stikket til plænen og i stedet vil koncentrere sig om aktiviteter på matriklen, McAle og Tante Olga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce