Annonce
Randers

Randers-firma har kontor i Beirut: Vores medarbejdere er i fare

Eksplosionen har forværret den i forvejen dybe krise i Libanon. Foto: Mohamed Azakir/Ritzau Scanpix
Phoenix Design Aids medarbejdere og kontor slap uskadte fra eksplosionen, men katastrofen i Libanon er langt fra ovre. Medarbejderne beretter om borgerkrigs-tilstande, og direktøren har derfor bedt dem holde sig indendøre.
Annonce

Randers: I dag er det præcis en måned siden, at 2750 ton ammoniumnitrat eksploderede på havnen i Beirut og dræbte mindst 190, skadede tusinder og fordrev hundredtusinder fra deres hjem.

Eksplosionen sendte et i forvejen presset land helt ud til afgrunden.

Arbejdsløsheden og fattigdommen stryger til vejrs, mens tilliden til politikerne styrtdykker.

Sundhedsvæsenet er presset - ikke mindst fordi flere sygehuse er ødelagt af eksplosionen, og der dermed mangler sengepladser - og borgerne er pressede.

Fattigdommen har fået antallet af røverier til at stige, eksplosionen har fået uenighederne mellem politiske modstandere til at blusse op, og spændingerne mellem forskellige religiøse grupper er ved at nå faretruende højder. Gaderne er præget af ødelæggelser og gadekampe.

Udover alt det er der med redningsarbejdet også fulgt en voldsom stigning i antallet af coronatilfælde i landet. Libanon er dermed et land i sundhedskrise, økonomisk krise og politisk krise.

Annonce

Slap uskadt fra eksplosion

En af dem, der følger særligt godt med i, hvad der foregår i det katastroferamte land 4000 kilometer væk fra trygge Randers, er Dennis Lundø Nielsen. Han er administrerende direktør i den randrusianske design- og kommunikationsvirksomhed Phoenix Design Aid, der har kontorer over hele verden - også i Beirut.


Medarbejderne er i fare. Landet nærmer sig en borgerkrig, så det er farligt for dem at gå på gaden. Derfor har jeg været nødt til at bede dem holde sig hjemme.

Dennis Lundø Nielsen, direktør, Phoenix Design Aid


Han fortæller, at han sprang hen til telefonen for at ringe til sine to libanesiske medarbejdere, da han 4. august hørte om eksplosionen.

- Det var ganske skrækkeligt. Jeg ringede til dem i samme øjeblik, det skete, husker Dennis Lundø Nielsen.

Heldigvis var begge ansatte sluppet uskadte fra eksplosionen, og det samme var firmaets Beirut-kontor, som er en del af de ansattes private bolig.

Annonce

Farligt at gå på gaden

Det betyder dog ikke, at Dennis Lundø Nielsen har kunnet ånde lettet op. For ja, eksplosionen var frygtelig. Men det er situationen nu, en måned senere, også.

Hver eneste dag taler den randrusianske direktør i telefon med medarbejderne i Beirut, som beretter om borgerkrigslignende tilstande.

- Medarbejderne er i fare. Landet nærmer sig en borgerkrig, så det er farligt for dem at gå på gaden. Derfor har jeg været nødt til at bede dem holde sig hjemme, fortæller han.

Selve arbejdet i Phoenix Design Aid er dog ikke blevet påvirket af den svære situation i Libanon. Firmaets kunder er nemlig FN-organisationer og NGO'er fra alverdens andre lande, og dem kan medarbejderne i Beirut fortsat løse opgaver for via computeren i kontoret i den ødelagte by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce