Annonce
Sport

Randers Golf Klub skriver historie med tre oprykninger: Landets næstbedste række venter

Der var brede smil i Herning, efter oprykningen til 1. division var en realitet. Fra venstre er det Jesper Lionett, Jakob Høgh, Mikkel Schmitt, Jonas Thygesen, Mike Solgaard, Kristian Bressum, Marco Solgaard, Klaus Bilde og cheftræner Kenneth Sand. Privatfoto: Malte Gjandrup Møller
I weekenden skrev Randers Golf Klub historie. Klubbens førstehold vandt deres oprykningskamp mod Viborg i Danmarksturneringen og sikrede dermed klubben tre oprykninger i divisionsrækkerne. Aldrig tidligere har klubben spillet i landets næstbedste række.

Randers: Én stor succes.

Sådan har det været for herreholdene i Randers Golf Klub i Danmarksturneringen i denne sæson, og søndag satte klubbens førstehold det sidste punktum med en oprykningssejr til landets næstbedste række med en sejr over Viborg.

Klubbens hold i 3. og 4. division havde tidligere sikret sig oprykning, men da man ikke kan have to hold i samme division, afhang deres oprykning af, om det lykkedes for førsteholdet at skrive oprykningshistorie.

- De stod for presset, og det er kæmpestort. Vi har aldrig tidligere haft et hold i 1. division i Randers Golf Klub, så vi er alle helt vildt stolte. Tre gange tidligere har vi misset at rykke op i den næstbedste række, så der var stor lettelse, da vi sprang champagnepropperne. Det er fantastisk, at det kommer så mange hold til gode, fortæller Malte Gjandrup Møller, der er golftræner i klubben og selv har været med på klubbens andethold i 3. division.

Annonce

Aktørerne

Nedenstående ti spillere har for første gang i Randers Golf Klubs historie sikret oprykning til landets næstbedste række i Danmarksturneringen:

Jesper Lionett

Jakob Høgh

Mikkel Schmitt

Jonas Thygesen

Mike Solgaard

Marco Solgaard,

Kristian Bressum,

Klaus Bilde

Anders Juul

Thomas Pahuus

Mange dygtige spillere

Før sæsonen blev Kenneth Sand ansat som ny cheftræner i klubben og med hans tiltrædelse, kom der også to nye spillere.

Brødrene Mike og Marco Solgaard er kommet til Kronjylland fra Blokhus Golf Klub og har styrket bredden.

- De gik mere eller mindre direkte ind på førsteholdet, og det har påvirket niveauet ned gennem holdene positivt og skabt en større bredde. Vi har også to ungdomslandsholdsspillere på førsteholdet, fortæller Malte Gjandrup Møller, der har været træner i klubben siden 2017 og aktuelt er i gang med uddannelsen som professionel golftræner.

Faktisk vandt klubbens hold i kvalifikationsrækken også deres pulje med maksimumspoint, men de kan ikke avancere, da reglerne foreskriver, at hver klub maksimalt må have tre hold i divisionsrækkerne.

For Randers Golf Klubs vedkommende bliver det altså i 1., 2. og 3. division i den kommende sæson i Danmarksturneringen, som er en holdturnering for klubber i modsætning til individuelle turneringer for professionelle med store præmiesummer.

- Oprykningerne vidner om, at vi har en bred trup med mange dygtige spillere og en sund konkurrence. Det er første gang, at vi skal prøve kræfter med 1. division, og det bliver uden tvivl sværere, men første mål er at etablere os, for ellers kan vi også risikere at blive tvangsnedrykket med nogle de andre hold, siger Malte Gjandrup Møller.

Tæt oprykningsdans

Oprykningskampen mod Viborg, som blev spillet i Herning Golf Klub, blev en tæt dans.

Duellen blev indledt med tre runder foursome, hvor man spiller to mod to og skifter til at slå hvert slag. Der var to point til vinderparret i hver runde, og her blev det til to kronjyske sejre og en føring på 4-2.

Oprykningsslaget fortsatte med seks singler en mod en, hvor begge hold hentede seks point efter to sejre hver og to uafgjorte, og dermed vandt Randers Golf Klub 10-8 samlet.

- Der var nerver på. Da vi var i den tredje singlematch, havde vores mand slået bolden tæt på flaget med en god chance for en birdie (ét slag under hullets par, red.), men så valgte en Viborg-mand at slå den i hul fra 120 meter, og der var vi bange for, at det skulle blive afgørende.

- Vi kunne have taget et stort skridt mod sejren der, men i stedet kom Viborg tilbage i kampen, og så blev det først afgjort i den sidste single, hvor Marco Solgaard vandt sin match, fortæller Malte Gjandrup Møller.

En skøn afslutning på sæsonen i Danmarksturneringen. Tilbage er nu kun klubbens interne mesterskab i hulspil, som bliver afholdt 19. og 20. oktober, hvor der bliver kåret en klubmester i både herre- og damerækken.

Malte Gjandrup Møller har aldrig spillet i andre klubber end Randers Golf Klub. I denne sæson har han spillet på klubbens andethold i 3. division og fungeret som assistenttræner for cheftræner Kenneth Sand. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Frustreret leverandør har millioner i klemme i Kongens Ege-projekt: - Det her slår satme alt

Annonce