Annonce
Randers

Randers-grossist: Vegansk "kød" vildleder forbrugeren

Der er ikke noget kød på disse billeder. Kun plantebaserede produkter fra køledisk til middagsbordet. Fotos: Naturli' Foods

Tidligere på ugen cirkulerede nyheden om en helt ny vegansk "kødfars", som fra det nye år kommer til at ligge i kødkølediskene. Men direktøren fra Randers Kød Engros ApS kritiserer, at plantefarsen bliver omtalt som kød.

Randers: Det blev breaket som den helt store forbrugernyhed, da Dansk Supermarked tidligere på ugen fortalte om den nye veganske "kødfars".

Meddelelsen var, at 600 Bilka, Føtex og Netto- butikker fra og med 2. januar begynder at sælge vegansk "kød" til de forbrugere, som er på jagt efter et alternativ til almindeligt hakkekød.

Men promoveringen af den nye plante - og grøntsagsfars holder ikke. Det mener Kasper Jakobsen, der er direktør for Randers Kød Engros ApS og formand for interesseorganisationen SMV Fødevarer.

I en pressemeddelelse fra FødevareDanmark, paraplyorganisationen som SMV Fødevarer hører under, kommer Kasper Jakobsen med en kritik af, at plantefarsen bliver omtalt som kød. Den veganske fars desuden placeret under kød og fisk på Bilkas hjemmeside, hvilket i hans øjne heller ikke er i orden.

- Der er simpelthen tale om misbrug af ordet "kød" i denne sammenhæng. Sagen er jo, at det netop ikke er kød, men derimod hvede, soja, rødbede og alt muligt meget andet, så når man bruger ordet kød, slår man sig op på at sælge noget, som det slet ikke er, siger Kaspar Jakobsen i pressemeddelelsen.

Konkurrenceforvridning

FødevareDanmark oplyser i pressemeddelelsen, at organisationen mener, at Dansk Supermarked er ude i falsk markedsføring, der er i strid med Fødevarestyrelsens retningslinjer.

Retningslinjerne siger blandet andet: "Fødevarer må ikke sælges med varebetegnelser, billeder, anprisninger, reklamer eller andet, der ikke stemmer overens med fødevarens indhold."

- Som slagter føler jeg mig trådt på, fordi man bruger vores varegruppe til at tiltrække sig opmærksomhed, selvom der er tale om en helt anden vare. Og set med de større fødevarebriller, må man også spørge sig selv for hvis skyld, man kalder et rent vegetarisk produkt for kød. Mange vegetarer træffer et bevidst valg om at fravælge kød, og hvorfor så overhovedet kalde et produkt, som i høj grad er målrettet dem, for kød, siger Kaspar Jakobsen.

Annonce

Det er ikke kød

På Bilkas hjemmeside kunne man indtil onsdag eftermiddag finde den veganske fars under navnet "Naturli Hakket Kød 400 g"'. Herefter er produktet tilsyneladende blevet fjernet fra siden

Dansk Supermarked har ikke svaret på, hvorfor det veganske produkt lå under kategorien 'Kød og fisk', eller hvorfor ordet kød indgik i produktnavnet. Amtsavisen har heller ikke fået svar på, hvorfor Bilka øjensynlig har valgt at fjerne produktet fra hjemmesiden igen.

Men her er, hvad Dansk Supermarked har at sige om sagen:

- Naturli' Hakket er ikke kød, og det skal naturligvis fremgå klart for kunderne. Vi har ikke ønske om andet, siger Kasper Reggelsen, der er kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Erhverv

Corona bragte virksomheds nybyggeri i fare - hjælp fra myndighederne fik projektet på sporet i tide

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Annonce