Annoncørbetalt indhold

Randers har fået sin første vinbar

Klubben Vinbar er den eneste af sin slags i Randers. Konceptet er inspireret af vinbarer fra resten af landet. Hvis det stod til Peter Nøhr og Johanne Ægiduissen var Klubben Vinbar åbent flere dage, og de håber, at vinbaren på sigt kan åbne flere gange om ugen end de nuværende to. Foto: Privatfoto

På Rådhustorvet driver Johanne Ægidiussen og Peter Nøhr Klubben Vinbar. Tanken er, at stedet skal være et fristed for voksne med smag for dejlig vin og en god stemning.

Udstillingen af tomme vinflasker i vinduespartiet sætter rammen, allerede inden man som gæst træder ind i Klubben Vinbar. Stedet emmer af sjæl, og den hyggelige indretning rammer øjnene som det første. De klassiske træmøbler, vintønder og masser af vinflasker giver et smil på læben og lyst til et glas.

Vinbaren åbnede i efteråret og er den eneste af sin slags i Randers. Ideen til baren opstod i forbindelse med åbningen af restauranten Bistroteket, som de to ejere også driver. Her var den oprindelige tanke, at Bistroteket skulle indeholde både restauration, vinbar og delikatesse. Men lokalerne tillod ikke dette, så derfor var de to ejere glade, da lokalet på Rådhustorvet blev ledig.

- Vi synes, at der var mangel på en vinbar i byen. Der er ikke noget lignende og ikke noget for voksne. I de større byer er der mange forskellige vinbarer, og det manglede der her, og det er noget, som vi synes er spændende at arbejde med, siger 31-årige Johanne Ægidiussen, der ligesom makkeren 32-årige Peter Nøhr er uddannet kok. De to kender hinanden fra fælles arbejdspladser i Aarhus.

Vinbaren har for nuværende åbent fredag og lørdag. Og konceptet er især bygget op omkring en fast menu, hvor man får fem vine og en let anretning. Til gengæld kan man drikke alle de glas vin, man vil, for 295 kroner i to timer og 450 kroner for en hel aften. Og Klubben Vinbar skal være et sted, der samler mennesker.

- Vi vil gerne, at det er et sted, man har lyst til at være over længere tid. Det skal være en folkelig vinbar. Vi har ikke Cru på glas, for det er ikke det, vi ønsker. Det tror vi ikke, at byen har brug for. Vinen skal smage dejligt, og der skal være variation. Det primære er ikke, hvad der står på flasken. Klubben Vinbar skal være uhøjtidelig, fortæller Johanne Ægidiussen, og Peter Nøhr supplerer.

- Vi forsøger at tilpasse vores tanker og kvalitet på en kvantitativ måde uden at gå på kompromis med stilen og stemningen, uden at det bliver en fabrikshal med rullende buffet, siger han.

Og netop de tanker afspejler navnet Klubben Vinbar. For det er faktisk den gamle tanke om en fritidsklub, som ejerne mener med det.

- Navnet klubben kommer fra tanken om at være et fristed eller en fritidsklub for de voksne. Der var ikke et tilbud i Randers for os over 30 år, som ikke er til bodega eller diskotek, eller et sted til et glas vin, inden man går videre i byen, siger Peter Nøhr.

Det var gennem deres arbejde i restaurationsbranchen, at interessen for vin også udviklede sig. Og for de to restauratører er det naturligt, at de to ting følges ad, fra Bistrotekets menu er de vant til at sammensætte mad og vin. Klubben Vinbar har 14 forskelligere leverandører, der leverer vin til stedet, og derfor kan vinbaren skifte vinene i menuen ofte.

- Det er fedt at nørde i vin og smage vin. Vin kan bare mange ting, og de forskellig udtryk det giver at plante en drue forskellige steder eller høste forskellige steder er fantastisk. Og så smager vin bare dejligt. Hvis vi har en gæst med en forudindtaget holdning til en bestemt vin, så siger jeg altid til dem, at de skal smage den i stedet for at tale om den. Det er fedt, at man kan udfordre og give oplevelser, siger Peter Nøhr.

Klubben Vinbar kommer senere på foråret med forskellige arrangementer. Blandt andet en tøseaften, hvor kvinderne kan smage forskellige europæiske rosevine, champagne og cava. Ligesom der kommer en aften med en slags vinskole, hvor man bliver introduceret til vin generelt og får viden om forskellige druers smage med henblik på selv at kunne sammensætte vin til mad.

Randers har manglet vinbar

En af stedets gæster Louise Brown har kun rosende ord tilovers for Klubben Vinbar. Hun har flere gange besøgt vinbaren både til et glas vin med sin familie og i forbindelse med festlige lejligheder.

- Jeg synes, at her er hyggeligt og intimt, og det er et meget åbenhjertigt sted, hvor man føler sig velkommen. Det er et sted, man kan besøge både som par og som selskab. Det er et feststed for voksne, siger hun og tilføjer.

- Man kommer hurtigt til at tale med andre. For pludselig står man omkring vintønden og laver pjat med de andre gæster. Netop det giver stedet følelsen af en fritidsklub for voksne, siger hun.

Hun peger på, at Randers har manglet et sted som Klubben Vinbar. Og det anderledes koncept passer godt ind i byens andre muligheder. Men et sted for voksne med hang til vin falder på et tørt sted.

- Jeg synes, at det er på tide, at der kommer et sted som dette. Vi har Storegade med forskellige barer og forskellige koncepter, men vi har manglet det her. Det giver værdi, at det har sin egen placering væk fra festgaden. Det tiltaler det voksne publikum, at det er væk fra de vilde fester. Det er godt set, at Randers har brug for et sted som Klubben Vinbar. Man behøver ikke køre til Aarhus for at få god vin, siger Louise Brown.

Denne artikel er sponsoreret af Klubben Vinbar i et samarbejde med Randers City, som ønsker at sætte fokus på midtbyens muligheder for mad og drikke.

FAKTA

Klubben Vinbart er en uformel vin og hyggebar - hvor du kan slappe af med vennerne og nyde dejlig vin og et let måltid til en overskuelig pris. Klubben Vinbar har åbent hver fredag og lørdag fra klokken 18 til 24. Borde kan bookes på stedets facebookside Klubben Vinbar, hvor der også kan opdateres med nye arrangementer i vinbaren.

Klubben Vinbars gæster har taget godt imod konceptet med en fast menu til en fast pris. Ifølge Louise Brown er det på tide, at der kommer et sted som Klubben Vinbar i Randers. Foto: Kasper Honore

Om Randers City Forening

Klubben Vinbar er en del af Randers City. Foreningen tror på, at sammen kan man mere - sammenhold giver resultater. Cityforeningen er en sammenslutning af ca. 149 medlemmer indenfor detailhandel, service og liberale erhverv. En positiv omtale af Randers City som handelsby er foreningen vigtigste mission. Artiklen om Klubben Vinbar er en i en række, der sætter fokus på det naturlige samarbejde mellem kultur, turisme og handel. Randers City planlægger og afholder en lang række events og ønsker at fortælle dig om byens mange muligheder. Ønsker du og din virksomhed at være en del af dette fællesskab og være med til at gøre byen attraktiv, så kan du læse meget mere her.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.