Annonce
Randers

Randers har flest plejeboliger til de ældre over 80 år

Plejeboliger er for personer med et stort behov for fysisk eller psykisk pleje og omsorg døgnet rundt. Arkivfoto: Flemming Krogh
Ældre Sagen opfordrer vi kommunerne til at komme i arbejdstøjet og få skabt det fornødne antal pladser til fremtidens ældre.

Randers: Der bliver flere og flere ældre i Danmark, og der mangler plejeboliger til dem, mener Ældre Sagen.

- Konklusionen er, at der i dag - og især i fremtiden - ikke er plejeboliger nok. Det samlede antal plejeboliger har været faldende, samtidig med at der er blevet markant flere ældre med et behov for døgnpleje, siger Nina Bruun, konsulent i Ældre Sagen, til Frederiksborg Amts Avis.

Organisationen har netop lavet en oversigt over antallet af plejeboliger i landets kommuner. Den såkaldte "dækningsgrad" beregnes ud fra, hvor mange plejeboliger der er til rådighed i forhold til antallet af ældre over 80 år.

Oversigten viser, at Randers er den kommune i landet med højest dækningsgrad, nemlig 29 procent. På andenpladsen følger Svendborg med 28 procent, Læsø er nummer tre med 27 procent og København nummer fire med 26 procent.

Syddjurs er af de kommuner, der ligger i bunden med blot 12 procent. Bundscorer den københavnske forstadskommune Vallensbæk med en dækningsgrad på 8 procent.

Mens Ældre Sagen understreger, at der er store forskelle på, hvilke andre tilbud de enkelte kommuner har, er opfordringen fra organisationen klar:

- Pladsudfordringen bliver kun større i fremtiden, og derfor opfordrer vi kommunerne til at komme i arbejdstøjet og få skabt det fornødne antal pladser til fremtidens ældre, siger Nina Bruun.

Plejeboliger er for personer med et stort behov for fysisk eller psykisk pleje og omsorg døgnet rundt.

Plejeboliger svarer til det, man tidligere kaldte plejehjem.

Nogle af plejeboligerne er specielt indrettet til demente personer.

I plejeboliger er der tilknyttet medarbejdere, som hjælper beboerne med at klare dagligdagen.

Konklusionen er, at der i dag - og især i fremtiden - ikke er plejeboliger nok. Det samlede antal plejeboliger har været faldende, samtidig med at der er blevet markant flere ældre med et behov for døgnpleje.

Nina Bruun, konsulent i Ældre Sagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce