Annonce
forside

Randers har styr på integrationen

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg besøgte Krifa, der har succes med et sprogprojekt for flygtninge. Foto: Annelene Petersen

Randers: Da udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mandag eftermiddag besøgte Jobcenter Randers, blev der præsenteret mange positive tal for udviklingen her i Randers.

Afdelingsleder Laila Jerming Graf fremhævede blandt andet integrationsafdelingens modtagelsestilbud.

- Alle nyankomne flygtninge skal igennem "Velkommen til Randers", hvor de får information om ret og pligt, om at være jobsøgende, det danske arbejdsmarked og uddannelsessystem, det at være en familie i Danmark, siger hun.

De nye flygtninge får også en mere bred viden om det danske samfund. For eksempel - hvad er skat, hvordan fungerer den offentlige transport, hvordan bor man i en opgang?

Nye regler gør, at Jobcentret kan fritage flygtningene for den it-mæssige del af jobsøgningen (Jobnet), så sproget ikke længere er en udfordring i forhold til at være jobparat.

- Det betyder, at lige nu er 81 procent af vores ydelsesmodtagere indplaceret som jobparate - og dette tal stiger formentlig en smule, fortæller Laila Jerming Graf om indsatsen på flygtningeområdet.

- Cirka 45 procent af alle vores borgere kommer aktuelt i arbejde eller uddannelse indenfor tre år efter, at de er kommet til kommunen, hvilket ligger et pænt stykke over landsgennemsnittet - og vi har ambitioner om mere, understreger Laila Jerming Graf.

- Alle vores unge flygtninge under 30, der har forudsætningerne for det, går på et uddannelsesrettet tilbud hos sprogskolen. Dette tilbud er utroligt succesfuldt, så set over de seneste par år er hele 85 procent af deltagerne på det forløb overgået direkte til ordinære uddannelsesforløb, og vi klæder derved den unge generation på til fremtiden - Randers Uddanner Alle Unge.

Randers er i øjeblikket i gang med et brancheprojekt sammen med Norddjurs og Syddjurs Kommuner - Flygtninge direkte i job. Randers kørte et pilotprojekt i 2016, hvor seks ud af otte deltagere er kommet i almindelig ordinært ,ustøttet arbejde.

- Her i foråret kører vi så endnu et metalforløb, et busforløb og et serviceforløb, og Verdo har henvendt sig for at høre, om vi ikke også kan køre et el-forløb, siger Laila Jerming Graf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce