Annonce
Randers HH

Randers HH reddet på målstregen: Sådan styrer de fri af konkurs

Arkivfoto: Foto: Mathias Fredslund Hansen
På generalforsamlingen torsdag aften lykkedes det at lande en løsning, som ifølge bestyrelsesformand Henrik Frydendahl vil redde selskabet bag Randers HH. Kun papirarbejdet mangler. Samtidig har spillerne i Hornbæk sagt ja til at stille op for Randers HH i 2. division i den nye sæson.

Randers: Randers HH ser ud til med det yderste af neglene at styre fri af en konkurs.

Det står klart efter den ekstraordinære generalforsamling torsdag aften. Her var den store opgave at finde en løsning, som kan forhindre den tvangopløsning, som har truet aktieselskabet bag Randers HH.

Kravet har været at få vendt den negative egenkapital til et plus. Det har man nu fundet en løsning på. Det sker ved, at långiverne i selskabet på generalforsamlingen har sagt ja til at konvertere deres lån til aktier.

Samtidig godkendte aktionærerne, at selskabet bliver omdannet fra et aktieselskab til et anpartsselskab.

- Med de ændringer mangler der 60.000 kroner for at sikre, at egenkapitalen er positiv. Men de 60.000 kroner er der givet mundtlig tilsagn om, siger bestyrelsesformand Henrik Frydendahl.

Papirarbejde venter

Den eneste tilbageværende hurdle er, at papirarbejdet skal på plads inden 1. september for at få selskabet genoprettet hos Erhvervsstyrelsen.

- Men det har vi en uge til, så det skal vi nå, siger Henrik Frydendahl, der er lettet over, at der nu er udsigt til, at herrehåndbolden i Randers kan køre videre.

- Det er meget positivt. Når man tænker på, at alternativet var en konkurs, er vi meget glade for, at det er lykkedes at opnå den her løsning, siger Henrik Frydendahl.

Men hvad får dig til at tro, at I ikke havner i den her situation igen?

- Der er skåret voldsomt ned i forventningerne til sponsorindtægterne, og der er ingen lønninger, så det er nogle helt andre tal, vi arbejder med end tidligere. Jeg vil sige det på den måde, at kan det ikke lade sig gøre at køre med et budget, som er barberet så meget ned, som vi nu har gjort, så er der bare ikke mere at komme efter. Der er skåret med 40 procent og nogle steder 50 procent i budgettet, siger Henrik Frydendahl.

Hjælp fra Hornbæk

Rent sportsligt er der også opnået en løsning, som gør, at Randers HH kommer til at kunne stille hold i 2. division i den nye sæson.

Spillerne i Hornbæk, som er en af moderklubberne bag Randers HH, har sagt ja til at spille for Randers HH i 2. division i den kommende sæson.

Hornbæks førsteholdsspillere skulle ellers have spillet i 3. division i den kommende sæson.

- Det har været en vigtig forudsætning for, at vi kunne lykkes med det her, at spillerne i Hornbæk har nikket til det. Ellers havde det på det her tidspunkt været nærmest umuligt for os at kunne samle en trup til 2. division, erkender Henrik Frydendahl.

Han oplyser, at det heller ikke bliver nødvendigt at trække Hornbæks 3. divisionshold, da man her blandt andet kan supplere Hornbæks egne folk med spillere fra U19-truppen i Randers HH, der er større end de 14 spillere, man må benytte i kampene.

Næste skridt er nu at finde den træner, som skal stå i spidsen for 2. divisionsholdet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce