Annonce
Sport

Randers HK afviser mistanke om ulovlig spillerkontrakt

Susann Müller (tv.) og Nina Müller (tidligere Wörz) fejrede i 2012 DM-guld med Randers HK. Nu meldes de begge på vej tilbage til dansk håndbold. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers HK-formand Peter Møller-Lassen afviser, at Randers HK har forsøgt at omgå reglerne fra Dansk Håndbold Forbund i forbindelse med tilknytningen af en ny spiller.

Randers: Randers HK afviser alle påstande om, at klubben skulle have urent mel i posen i forbindelse med det spillerindkøb, som klubben er i færd med at lave til den kommende sæson.

På et pressemøde i sidste uge fortalte Randers HK, at man til den nye sæson vil hente yderligere en spiller, som man endnu ikke kan løfte sløret for.

Men som Randers Amtsavis i den forbindelse kunne afsløre, er der tale om Nina Müller (tidligere Wörz, red.), som dermed får comeback i Randers HK, hvor hun spillede fra 2006 til 2012.

Siden har der været stillet spørgsmålstegn ved, om aftalen mellem Randers HK og Nina Müller er i strid med reglerne hos Dansk Håndbold Forbund. På pressemødet blev det nemlig oplyst, at spilleren bliver ansat hos virksomheden Lasergame Danmark.

- Et klassisk sponsorat går ud på, at en virksomhed betaler et beløb til en sportsklub, men vi har sagt fra begyndelsen, at vores sponsorat skal være direkte målrettet at styrke holdet sportsligt. Det gør vi så ved at ansætte spilleren selv i stedet for at overføre lønnen til Randers HK, sagde ejeren af Lasergame Danmark, Benjamin Huss, til Randers Amtsavis i forbindelse med pressemødet.

Det kunne tolkes derhen, at Randers HK var igang med at lave den finte, som i årevis på rygteplan har været nævnt som en anvendt metode i dele af håndboldverdenen. Nemlig at spilleren bliver ansat og lønnet i en virksomhed, men reelt bruger sin tid på at spille håndbold.

Det har for klubben den fordel, at spillerens årsløn så pludselig ikke tæller med i den samlede lønsum, som er underlagt en række krav fra DHF. Lønsummen må maksimalt udgøre 2,8 gange klubbens egenkapital.

Annonce

Et reelt arbejde

Henover weekenden har Randers HK-direktør Per Rasmussen over for TV2 afvist, at klubben forsøger at drible uden om reglerne.

- Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke fik klædt den gode mand (direktøren for Lasergame Danmark, red.) ordentligt på inden pressemødet Vi afregner den pågældende spiller og sikrer hende forsikringsmæssigt, sagde Per Rasmussen til TV2.

Over for Randers Amtsavis afviser også bestyrelsesformand Peter Møller-Lassen alle spekulationer om urent trav. Han oplyser, at Randers HK vil sende en beskrivelse af spillerens arbejdsopgaver hos Lasergame Danmark, selv om den del ikke er et krav fra Dansk Håndbold Forbund.

- Vi har i forbindelse med forhandlingerne med den pågældende spiller været i dialog med både Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen for netop at sikre, at vi ikke er på kant med reglerne. Vi har spillet med åbne kort hele vejen igennem.

- Men for at der ikke skal være nogen tvivl, sender vi nu alt det skriftlige materiale i sagen til Dansk Håndbold Forbund. Det kommer blandt andet til at indeholde den arbejdsbeskrivelse, som spilleren får hos Lasergame Danmark, så man kan se, at der ikke er tale om et proforma-arbejde, men et reelt arbejde, siger Peter Møller-Lassen.

Ifølge Randers HK-formanden er aftalen med den kommende spiller den samme, som klubben har haft med andre spillere, der har fået lov at arbejde ved siden af håndbolden. Det er ikke ulovligt. Det afgørende er, at lønnen for at spille håndbold skal betales direkte af klubben.

- I princippet er aftalen den samme, som vi har haft med andre spillere. Den eneste forskel er, at den pågældende spiller får lov at arbejde mere ved siden af håndbolden, end de spillere vi tidligere har lavet sådan en aftale med. Men spilleren kommer på en håndboldkontrakt og bliver aflønnet hos os. Vi har altid haft helt rene linjer i forhold til, hvordan vi aflønner spillerne, og det kommer vi også til at have i dette tilfælde, siger Peter Møller-Lassen.

Han afviser, at Randers HK med ansættelsen af den pågældende spiller rammer loftet for, hvor stort et spillerbudget klubben må have i forhold til egenkapitalen.

- Med den ansvarlige lånekapital, der blev skudt i klubben i efteråret, er vores egenkapital på et niveau, hvor vi ikke kommer i karambolage med reglerne fra Dansk Håndbold Forbund omkring lønsummen. Faktisk er der stadig en buffer at gøre godt med i forhold til loftet, siger Peter Møller-Lassen.

DHF tjekker kontrakter

Ifølge turneringschef hos Dansk Håndbold Forbund, Frank Smith, er der indtil videre ikke noget i sagen, som får Dansk Håndbold Forbund til at skride ind.

- Indtil videre er det en mediesag. Vi har en tikendegivelse fra Randers HK om, at udtalelsen fra den pågældende sponsor beror på en misforståelse. Derfor er der på nuværende tidspunkt ikke mere i sagen for os.

- Når en klub indsender en kontrakt, tjekker vi altid to ting. For det første kigger vi på, om den falder inden for den lønsum, som en klub har til rådighed, og desuden tjekker vi, at det juridiske omkring en kontrakt er i orden. Det bliver også sådan, at vi kommer til at gøre i forhold til den pågældende spillers kontrakt i Randers HK, siger Frank Smith til Randers Amtsavis.

Over for TV2 sagde Frank Smith i weekenden, at Dansk Håndbold Forbund har tre-fire sager om året, hvor de beder deres advokat om at sende et høringsbrev til en klub for at tjekke op på kontraktforholdene.

- Men jeg kan ikke erindre, at vi har haft en sag, der er endt med at blive sendt videre til disciplinærudvalget, sagde Frank Smith i den forbindelse.

Nina Müller har kontraktudløb i tyske Bietigheim efter denne sæson. Sammen med partneren Susann Müller har hun været suspenderet i en stor del af sæsonen på grund af uenigheder med den tyske klub.

Susann Müller meldes på vej til Silkeborg/Voel, men skal angiveligt først have en aftale om fritstilling forhandlet på plads med Bietigheim, før de to spilleres skifte til dansk håndbold kan offentliggøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce