x
Annonce
Randers HK

Randers HK går i frivillig corona-karantæne: - Måske har vi allerede spillet sæsonens sidste kamp

Randers HK-spillerne mødes ikke længere til træninger. Cheftræner Niels Agesen føler det uforsvaligt. Arkivfoto: Annelene Petersen
Al håndbold er sat på standby i landet, og i Randers HK har man valgt at aflyse fællestræninger på ubestemt tid. Spillerne er gået i frivillig corona-karantæne, fordi cheftræner Niels Agesen ikke kan forsvare andet med de tilstande, der er i samfundet. Han føler sig ikke sikker på, at ligasæsonen bliver genoptaget.

Randers: Undtagelsestilstand.

Sådan er det i Danmark lige nu. Ja, faktisk i store dele af verden.

Myndighederne har henlagt landet i standby de kommende 14 dage for at inddæmme coronavirussen, og det har fået Randers HK til at indstille al fælles træning på ubestemt tid.

- Arena Randers og de øvrige haller, som vi bruger, er lukkede, så det giver sig selv. Det kan godt være, at jeg kunne finde et sted, men når alt andet lukker ned, har jeg svært ved at forsvare, at vi mødes. Derfor har jeg aflyst alle fællestræninger indtil videre, og så følger vi udviklingen, fortæller cheftræner Niels Agesen.

I går med andre ord i frivillig hjemmekarantæne?

- Ja, for vi har ikke andre muligheder. Vi har under ingen omstændigheder lyst til at gå imod de betingelser, der er opsat for samfundet, lyder det fra cheftræneren.

Annonce

Lige vilkår

Onsdag aften meddelte Dansk Håndbold Forbund, at samtlige håndboldkampe på dansk grund er aflyst til og med 25. marts.

En beslutning, som Niels Agesen finder som den eneste rigtige, men han måtte lige en tur under dynen for at tøjle trænerperspektivet.

- Håndboldtræneren i mig stillede spørgsmålstegn ved træningsproblematikken med lukkede haller og fitnesscentre, men jeg sov lige på det og kan selvfølgelig ikke forsvare, at vi samles for at holde os i form. Der er en årsag til regeringens beslutning, og derfor må spillerne selv holde sig i gang de kommende uger, siger Niels Agesen.

Men de skal vel holde sig knivskarpe, hvis I pludseligt skal i kamp om vigtige slutspilspoint om 14 dage?

- Det er lige vilkår for alle. Hvis vores kollegaer løber og træner i en privat hal, og trodser det, som myndighederne har meldt ud, så må de gerne stå med en konkurrencefordel om 14 dage. Jeg vil hellere have fulgt myndighedernes anbefalinger, lyder det fra cheftræneren.

Randers HK-spillerne har fået træningsvejledninger med hjem, og 14 dages selvtræning bekymrer ikke Agesen.

Anderledes bliver situationen, hvis de 14 dage kun er første step til endnu flere uger uden håndboldtræning.

- Bliver det eksempelvis seks uger, ser jeg anderledes på det. Har man ikke rørt en bold eller været i dueller så længe, er risikoen for skader mange gange større, og det vil jeg ikke stå på mål for, siger cheftræneren.

Afgørelse på skrivebordet

I kvindernes håndboldliga resterer der tre kampe af grundspillet samt slutspil og nedrykningsspil.

Forårsafviklingen er med andre ord kun cirka halvvejs, men ifølge Niels Agesen kan det blive vanskeligt at komme i mål.

- Hvis det øvrige samfund er mere eller mindre lukket ned, så kan jeg ikke se, hvordan de resterede kampe kan blive afviklet. Vi kan maksimalt trække afgørelsen til 30. juni, for der begynder nogle spillere at skifte klub, siger Niels Agesen.

Han er indstillet på at bakke op om en skrivebordsafgørelse af ligaen, hvis coronacirussen fortsætter med at hærge landet, og ifølge cheftræneren kan forskellige scenarier komme i spil, hvis de sidste kampe i sæsonen allerede er afviklet.

- Man kan lade det nuværende billede være endegyldigt, så vi slutter nummer otte, men man kan måske også annullere hele sæsonen og så droppe op- og nedrykninger. Jeg kan kun gisne om det, men der hersker ingen tvivl om, at jeg er tilhænger af, at det skal afvikles på sportslig vis. Vi kan bare stå i en situation, hvor vi har svært ved at gøre det, erkender Agesen.

Tror du, at I allerede har spillet sæsonens sidste kamp?

- Når jeg ser, hvordan dagligvarebutikkerne er blevet plyndret trods Statsministerens opfordring om det modsatte, er jeg bange for, at der er dumdristige folk nok til at gøre inddæmningen af virussen meget vanskelig. Og hvis det betyder, at myndighederne bliver tvunget til endnu flere tiltag, så er der en sandsynlighed for, at vi har spillet den sidste kamp i sæsonen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Annonce