Annonce
Randers HK

Randers HK i kamp for overlevelse: Skal have tilført millionsum

Bestyrelsesformand Peter Møller Lassen tror på en fremtid for Randers HK båret frem af klubbens store talenter. Men aktuelt hænger klubben stadig på dyre kontrakter, som gør det nødvendigt at skaffe ekstra penge. Arkivfoto: Annelene Petersen
I en mail til klubbens sponsorer og samarbejdpartnere slår Randers HK-ledelsen fast, at de skal bruge halvanden til to million kroner for at have penge nok til den kommende sæson og sikre klubbens fremtid.

Randers: Randers HK rydder stadig op efter den forgangne sæson, der blev en katastrofe med kampe for at undgå nedrykning og de dårligste salgstal på sponsorsiden i mere end ti år.

Oven på de skuffende salgstal tog Randers HK i marts afsked med direktør Per Rasmussen, der i stedet gik til Århus Håndbold, og siden har bestyrelsen i Randers HK været igang med at forsøge at mindske millionunderskuddet så meget som muligt.

- Men vi kommer ikke uden om, at vi ender ud med et rigtig dårligt resultat. Det bliver et af de dårligste i klubbens historie, erkender Peter Møller Lassen, bestyrelsesformand i Randers HK, der offentliggør regnskabet for den forgangne sæson på generalforsamlingen til efteråret.

Men allerede nu arbejder klubben hårdt for at sikre, at man ikke kommer i samme vanskeligheder i den nye sæson, som står lige for døren. I en mail til klubbens sponsorer og samarbejdspartnere meddelte Randers HK for nylig, at der skal findes mellem halvanden og to millioner kroner for at sikre penge nok til at betale lønninger og regninger i den kommende sæson.

Det er med andre ord klubbens overlevelse, der står på spil.

- Vi har også for sæson 2019/20 forpligtelser, der gør det svært at få økonomien til at hænge sammen. Klubben er derfor ude i en overlevelseskamp for at sikre den nødvendige driftskapital til resten af sæsonen. Det betyder, at klubben skal have sikret sig yderligere driftskapital på mellem halvanden og to millioner kroner inden for de næste to-tre måneder, lyder det i mailen fra Randers HK.

Dyre kontrakter

Peter Møller Lassen bekræfter tallene over for Randers Amtsavis.

- Vi er rimelig rolige i forhold til de næste tre-fire måneder, hvor vi har penge til at betale løn. Men vi har ikke likviditet til hele sæsonen, og det er også derfor, at vi allerede nu går ud og siger, at vi skal have tilført driftskapital. Vi har brug for at få ro på i forhold til vores likviditet, så vi ikke skal gå rundt med en pistol for panden, men i stedet kan begynde at arbejde på den plan, som vi har lagt for de næste to år, siger Peter Møller Lassen.

Oversat til hverdagsdansk er situationen den, at de sportslige lønninger i Randers HK stadig er for høje i forhold til det aktuelle indtægtsgrundlag.

Spillere som Camilla Dalby, Cecilie Mørch, Anne Sofie Hjort og Martina Thörn er nu ude af lønbudgettet, men Randers HK har stadig løntunge navne som Jamina Roberts, Julia Eriksson, Maria Fisker, Sabine Pedersen og træner Niels Agesen på lønningslisten, ligesom klubben har fået tilgang af Mai Kragballe.

Annonce

Frivilligt salgsteam

Det er først til næste sommer, at nogle af disse kontrakter løber ud og dermed vil give klubbens ledelse handlefrihed til at sætte det sportslige budget på et niveau, der matcher med indtægterne.

- Det tager et par år at vende et damplokomotiv som Randers HK og få lønningerne skåret til. Allerede i næste sæson vil vi have et positivt cash-flow, hvis man kigger på de indtægter og udgifter, der vil være til den tid. Det sportslige budget vil være markant mindre, og vi vil i endnu højere grad kunne spille med vores egne unge spillere, som ikke er så dyre. Men før vi kommer dertil, har vi altså brug for ekstra kapital til at komme igennem den nuværende sæson - man kan kalde det en slags kassekredit, siger Peter Møller Lasssen.

Lige nu er klubbens administration skåret helt ind til benet for at spare penge, og derfor det medlemmer fra klubbens bestyrelse, som er rundt for at gentegne sponsorater. Men derudover har man etableret et salgsteam af erhvervsfolk, som på frivillig basis skal hjælpe klubben med at skaffe penge i kassen.

- Jeg tror på, at vi kan lykkes med at skaffe den fornødne kapital, der kan give os ro på igen. Men jeg skal ikke lægge skjul på, at det her er den værste situation, klubben har stået i siden 2005. Vi har brug for større opbakning. Det er nu, byen skal vise, at de ønsker at have et håndboldhold i ligaen. Vi kan ikke drive det videre uden at få tilført penge, siger Peter Møller Lassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce