Annonce
Randers HK

Randers HK indleder svært program mod København: Der skal nok ligge et point og vente på os

Niels Agesen har set masser af plusser hos sit hold de seneste kampe, men nu venter der også tre meget svære opgør i streg, hvor det første er torsdag mod målmaskinerne fra København Håndbold. Arkivfoto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Når Randers HK torsdag møder København Håndbold på udebane, er det den første af tre meget svære kampe. Cheftræner Niels Agesen er dog fortrøstningsfuld inden møderne med topholdene. Stemningen i truppen er høj, og så er holdet et helt andet sted, end da de på hjemmebane tabte med otte mål til københavnerne i efteråret.

Randers: Det er sjovt at være Randers HK-spiller i øjeblikket.

Tre sejre og en uafgjort i de seneste fire kampe, blandt andet mod de direkte konkurrenter fra Nykøbing Falster og Aarhus United, har sendt kronjyderne godt ind i slutspilsvarmen.

Fire point og en bedre indbyrdes stilling adskiller lige nu randrusianerne fra den kedelige 9. plads, og det kan mærkes på humøret i truppen forud for mødet med topholdet København Håndbold.

- Stemningen er god, og det tager holdet med i hallen, hvor alle er rigtig skarpe. Når vi har evalueret de seneste tre kampe, har vi haft mange ting på plussiden. Dét, vi har arbejdet med siden sæsonstart, begynder at virke, og tingene hænger sammen. Den følelse håber jeg, at spillerne tager med ind til kampen mod København, for vi skal ramme vores topniveau, hvis vi skal slå dem, siger Niels Agesen.

Det er ikke kun torsdag, at holdet skal op på de helt høje nagler.

Opgøret i hovedstaden er kun den første store udfordring af tre, da kronjyderne i de efterfølgende runder møder Team Esbjerg og Viborg. Ligaens nummer et og to.

- Vi har tre kampe nu, som kan forberede os på det, der venter. Den bedste måde at gøre det på er i min bog at gå all in for at se, hvor vi står henne. Vi skal søge de chancer, der må komme, for der skal nok ligge et point og vente på os, hvis vi leverer på det niveau, som vi har gjort, siger Niels Agesen.

Annonce

Kort om kampen

Håndboldligaen, 21. spillerunde

København Håndbold - Randers HK

Kampstart: Torsdag klokken 19.00 i Frederiksberg-Hallerne.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Dommere: Michael Søegaard og Thomas Nielsen.

Trupnyt: Jamina Roberts er selvfølgelig fortsat ude på grund af sin graviditet, men Sabine Pedersen er tilbage i truppen, efter stregspilleren missede seneste runde mod EH Aalborg, da hun var indlagt med nyresten. Hun erstatter Ida Callisen på holdkortet, da den unge bagspiller skal spille kamp med U17-holdet.

Er et andet sted

Bedømt på statistikkerne er det nok ikke lige på udebane mod København, at Niels Agesen og kompagni skal sætte næsen op efter point.

Kronjyderne har tabt de seneste fem ligaopgør mod sjællænderne med ti mål i gennemsnit.

Så sent som i oktober vandt københavnerne sikkert 30-22 i Arena Randers.

- Det var en af de kampe, hvor det slet ikke var godt nok, men vi er et helt andet sted, end vi var dengang. Det er ikke sikkert, at det kan ses på tavlen, for når København rammer topniveau, spiller de rigtig godt. Vi har en chance, men det er også sådan, at tager man derover og spiller sig selv fuldt ud, og filmen så knækker de sidste otte minutter, kan det være forskellen på otte mål, siger Niels Agesen.

- Ikke desto mindre er det præcis det, vi skal gøre. Vi skal spille os selv helt ud, og så må vi se, hvad der står på tavlen bagefter, tilføjer cheftræneren.

Nødt til at prioritere

På det seneste er det Randers HK's forsvarsspil, der har været katalysatoren bag succesen. Se bare sejren på 17-16 over Aarhus United.

Og den defensiv kan i høj grad se frem til at blive udfordret mod København, som i skrivende stund kan pryde sig med ligaens næstmest potente offensiv.

Det skyldes i høj grad Mia Rej, der er suveræn ligatopscorer med 150 scoringer, men med Linn Blohm på stregen og Larissa Nusser, Maria Hjertner og Hanna Blomstrand i bagkæden har måldronningen masser af dygtige legekammerater at boltre sig med.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal finde en måde at tage trykket af deres angreb, hvis vi skal have en chance. De er sindssygt gode på deres mand-mand-dueller og gennembrud, hvor Larissa og Mia pumper forsvaret hele tiden og tager fokus.

- Det er de gode til at udnytte ved at veksle mellem deres to højrebacks, Hjertner og Blomstrand, når forsvarene forsøger at få styr på de to andre. Så lad Mia Rej lave ti mål, hvis vi har styr på resten. Så går det fint. Jeg ved ikke, om det er gameplanen, men man er jo nødt til at prioritere, siger Niels Agesen.

Følg med i Randers HK's bestræbelser for at stoppe Københavns målmaskine på amtsavisen.dk, som dækker opgøret live fra kampstart klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce