Annonce
Sport

Randers HK lagde domkirkebyens håndboldflagskib for anker i bunden af ligaen

Jamina Roberts spillede igen en hovedrolle i Randers HK anden sæsonsejr. Foto: Morten Pedersen.

Randers HK forværrede Viborg HK's forfærdelige sæsonstart efter en sejr på 26-29. I et tempofyldt opgør blev Mathilde Juncker helt efter en stor præstation i anden halvleg.

Viborg: Nok har Viborg 14 DM-pokaler i pokalskabet, men i denne sæson er der ikke meget, der tyder på, at den historiske magtfaktor i dansk kvindehåndbold skal finde plads til nyt sølvtøj i klublokalerne.

Efter nul point i sæsonens fire første kampe er spørgsmålet vel nærmere, om holdet overhovedet kommer til at spille slutspil til foråret? Retfærdigvis er sæsonen for ung til drage konklusioner, men ikke desto mindre sørgede Randers HK onsdag aften for, at viborgenserne fortsat ligger side om side med Aalborg i bunden. Uden ét eneste point.

Viborg HK's historiske håneret kan der ikke indvendes noget imod, men aktuelt kan de ikke sende mange stikpiller 40 kilometer øst af Randersvej.

I finalerunden i sidste sæsons grundspil vandt Randers HK i Vibocold Arena, og sendte dermed viborgenserne i slutspillet uden point, ligesom de pludselig var afhængige af et europæisk wild card, hvis denne sæson skulle byde på kampe på den europæiske håndboldscene for 26. sæson i træk.

Wild cardet har de fået, men den interne håneret er fortsat i Kronjylland.

Camilla Degn og Mathilde Juncker førte an i sejren på 26-29, og dermed må domkirkebyens stolte flagskib fortsat vente på vind i sejlene.

Kampen i tal

Håndboldligaen, kvinderViborg HK - Randers HK 26-29 (14-15).

Viborg HK: Ann Grete Nørgaard 9, Line Uno 4, Ida-Marie Dahl 3, Kristina Jørgensen 3, Stine Bodholdt 2, Line Haugsted 2, Moa Högdahl 1, Carin Strömberg 1, Anne-Sofie Nielsen 1.

Randers HK: Camilla Degn 6, Julia Eriksson 5, Camilla Dalby 4, Celine Sivertsen 3, Cecilie Mørch Hansen 3, Line Mai Hougaard 2, Jamina Roberts 2, Sabine Pedersen 2, Josefine Dragenberg 1 og Nina Müller 1.

Udvisninger: Viborg HK 1, Randers HK 1.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding.

Tilskuere: 1098 i Vibocold Arena i Viborg.

Cecilie Mørch Hansen havde ingen problemer med at følge med i kampens høje tempo. Foto: Morten Pedersen.

Tempo var nøglen

Mod Herning Ikast fik Randers HK gang i kontrafasen, og det stod hurtigt klart, at takterne var med i Viborg. Line Mai Hougaard, Camilla Degn, og Sabine Pedersen scorede alle på hurtige opløb i kampens første fem minutter. Så var den del i gang til stor begejstring for trænerteamet på Randers HK's bænk.

Og det fortsatte. Faktisk gjorde begge mandskaber meget ud af at bringe tempo ind i opgøret. Der var kun spillet syv minutter, da der stod 5-5 på måltavlen.

Når randrusianerne vandt bolden i forsvaret, skreg Niels Agesen "Løb, Løb, Løb" fra bænken. Han kunne se sit hold være i teten.

Camilla Degn scorede fra fløjen, og Cecilie Mørch Hansen og Jamina Roberts flyttede rundt på hjemmeholdets forsvar. Tempo var nøglen, og for første gang i sæsonen viste Celine Sivertsen også, at hun bliver væsentlig mere værd, når angrebsspillet flyder i et højt tempo.

Det gjorde det dog i mindre grad mod slutningen af første halvleg. Pludselig manglede der timing, og tingene blev for individuelt. Både Camilla Dalby og Julia Eriksson tog bolden, fulgte efter med tre skridt og kastede bolden afsted, men der skulle mere til at passere en storspillende Rikke Poulsen i hjemmeholdets mål.

Og i forsvaret var der tilmed plads til forbedring, men Mathilde Juncker tog hendes del, når hjemmeholdet kom igennem, og derfor havde Randers HK også muligheden for at bringe sig foran med to kort før pausen.

Camilla Dalby tog for overilet opgaven på sig og slyngede en underhånd over målet med over et minut til pausen. Niels Agesen hoppede op i luften i et arrigt udbrud, glædede sig nærmest i samme øjeblik over, at Viborg smed bolden væk, og så fik Dalby ellers besked på at bytte med Celine Sivertsen.

En god beslutning, da nordmanden traskede direkte over på sin højre back og fandt plads på ydersiden til at sørge for pauseføring med sit tredje mål i kampen.

Juncker lukkede ned

Minutterne efter pausen brugte Randers HK på at trække fra hjemmeholdet. Julia Eriksson steg op fra tremeterlinjen og sendte den i mål to gange i træk, og Camilla Degn fandt plads bag hjemmeholdets forsvar.

21-17 på måltavlen, og i den efterfølgende periode meldte Camilla Dalby sig også for alvor ind med to fine scoringer.

Det var mest af alt hjemmeholdets Ann Grete Nørgaard, der voldte problemer for Randers HK og Mathilde Juncker, der ellers spillede en stor kamp. Præcis som hun gjorde det, da Randers HK vandt på viborgensernes hjemmebane i foråret.

Hjemmeholdets venstre fløj havde allerede scoret ni mål et kvarter inde i anden halvleg, men holdkammeraterne havde Juncker styr på.

Både Sabine Pedersen og Nina Müller tillod sig at brænde store muligheder i slutfasen, men med to minutter igen tog Jamina Roberts ansvaret og sendte bolden mål.

Juncker reddede i det efterfølgende angreb. Hun endte med en redningsprocent på 40, og blev løftet op af cheftræner Niels Agesen i midten en randrusiansk jubelklynge.

Håneretten til Kronjylland.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce