Annonce
Sport

Ny aftale: Randers HK laver holdfællesskab med Bjerringbro

Astrid Lynnerup er til den kommende sæson skiftet fra Randers HK til Bjerringbro. Men med den nye aftale vil hun fortsat kunne spille kampe i U19-ligaen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers HK og Bjerringbro laver i den kommende sæson et holdfællesskab, der giver klubberne mulighed for at udveksle spillere på U19-siden.
Annonce

Håndbold:  Randers HK, førende talentfabrik på kvindesiden i Danmark igennem de seneste 20 år, tager nu et nyt skridt i bestræbelserne på at udvikle fremtidens ligaspillere.

Den randrusianske ligaklub har indgået en aftale med Bjerringbro FH fra 1. division om et holdfællesskab i U19-rækken i den kommende sæson.

Helt konkret betyder det, at unge spillere fra Bjerringbro har mulighed for at spille kampe for Randers HK i U19-ligaen.

Omvendt kan Randers HK tilbyde spillere fra U19-truppen, som endnu ikke er klar til at optræde i den danske liga, at spille kampe for Bjerringbro i 1. division.

Randers HK-træner Niels Agesen ser aftalen med Bjerringbro som et naturligt skridt, fordi man har kunnet konstatere, at andre klubber har haft svært ved at holde på deres ungdomsspillere, som vælger at søge mod de mindre klubber i ligaen eller 1. division for at få spilletid på seniorplan.

- Vi kan se, at kampen om de unge spillere bliver hårdere og hårdere, og at der er klubber, som direkte har været nødt til at trække deres U19-hold. Derfor er vi nødt til at rykke på det, inden det bliver et problem hos os, siger Niels Agesen til Randers Amtsavis.

Annonce

Spillerne bestemmer

Han understreger, at aftalen ikke er lavet for at kunne flytte spillere rundt efter forgodtbefindende.

- Men vi kan udvide platformen for, hvordan vi sikrer de unge talenter den bedste overgang fra ungdom til seniorhåndbold. Nu har vi mulighed for at kunne tilbyde et U19-talent, som har den rette indstilling, men som endnu ikke er interessant i ligasammenhæng, at kunne træne og spille kampe med et 1. divisionshold. Men det bliver udelukkende ud fra eget ønske. Vi kommer ikke til at presse noget ned over hovedet på spillerne, siger Niels Agesen.

Annonce

Tre aktuelle i Bjerringbro

Bjerringbro har til den kommende sæson tre U19-spillere i deres 1. divisionstrup.

Det er målvogteren Julie Stokkedal, som klubben har hentet i Viborg HK, samt fløjene Marlene Dahlmann og Astrid Lynnerup, som er kommet fra henholdsvis Silkeborg/Voel KFUM og Randers HK.

De har i den kommende sæson muligheden for både at spille 1. division i Bjerringbro og U19-liga i Randers HK.

Annonce

Ny konstruktion

Aftalen betyder, at man i forhold til reglerne fra Dansk Håndbold Forbund må ændre på konstruktionen bag Randers HK.

På U19-siden træder Kristrup og Dronningborg ud af holdfællesskabet. Det består herefter af Randers Freja, Randers KFUM, Vorup og Bjerringbro FH.


Vi kan se, at kampen om de unge spillere bliver hårdere og hårdere, og at der er klubber, som direkte har været nødt til at trække deres U19-hold. Derfor er vi nødt til at rykke på det, inden det bliver et problem hos os.

Niels Agesen, cheftræner i Randers HK


Alligevel afviser Randers HK-formand Henrik Schaar, at man går på kompromis med den lokale forankring.

- Det mener jeg bestemt ikke, at vi gør. For os handler det om at sikre, at vi  også i fremtiden har den talentmasse, der skal til for at kunne drive et ligahold. Med den her aftale kommer vi bredere ud  og ser det som et skridt mod at sikre en fortsat høj rate af egenudviklede spillere på vores ligahold, siger Henrik Schaar.

- Vi har haft en lang dialog med moderklubberne, som selvfølgelig også har skullet være overbeviste om, at det her er den rigtige vej at gå. Men det har været en konstruktiv dialog, og de har godt kunne se, at vi fra Randers HK's side er nødt til at kigge på det med de faglige briller i forhold til, hvordan vi bedst sikrer den fremtidige sportslige udvikling.

På U17- og seniorniveau består holdfællesskabet bag Randers HK som hidtil af de fem moderklubber.

Aftalen på U19-siden gælder foreløbig i den kommende sæson, hvorefter den vil blive evalueret i både Bjerringbro og Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce