Annonce
Randers HK

Randers HK-legende bliver U19-assistent: Håber at bringe lidt af det gamle Randers HK-DNA tilbage

Gitte Andersen skal i den kommende sæson være assistenttræner for Randers HK's U19-hold. Hun vil med sin erfaring hjælpe med at ruste de unge talenter til at tage skridtet op til ligaholdet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Gitte Andersen, som blandt andet vandt DM med Randers HK, vender to år efter sit karrierestop tilbage til klubben. Denne gang som assistenttræner for U19-holdet. Dermed er staben i ungdomssektoren på plads til den kommende sæson.
Annonce

Randers: Det har længe stået klart, at Klaus Bøge og Kim Johansen skulle stå i spidsen for henholdsvis U19- og U17-holdet i Randers HK, og nu er resten af staben i ungdomssektoren faldet på plads.

På U17-holdet bliver Kim Johansen genforenet med sin makker fra Randers HH, Nicklas Fast, og de to får hjælp af Camilla Degn, som ved siden af sin plads i ligatruppen i mindre omfang bliver tilknyttet ungdomsholdet.

Assistentrollen for U19-pigerne går også til et velkendt ansigt i det randrusianske håndboldmiljø, da Gitte Andersen vender tilbage til klubben, som hun var med til at vinde det danske mesterskab, EHF Cup-titlen og Super Cup'en med.

- Jeg har en masse erfaring og håber at kunne lære fra mig til de unge piger derinde. De er i gang med det sidste trin, inden de bliver seniorspillere, så jeg håber, at jeg kan være med til at ruste dem til at tage det skridt ind på ligascenen, som jeg selv gjorde dengang, siger Gitte Andersen, som ser frem til samarbejdet med Klaus Bøge, der har mere end 45 års trænererfaring.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Klaus. Jeg har jo selv haft ham for mange år siden, hvor jeg nok ikke var hans yndlingselev. Jeg var måske lidt ung, nogle vil sige hysterisk, så jeg fik nogle skideballer. Jeg har enormt stor respekt for hans arbejde, men jeg vil da også gerne skubbe lidt til ham. Han er jo en ældre herre, så det bliver godt med et par nye øjne, lyder det med et grin fra den tidligere fløjprofil.

Annonce

Bringe DNA'et tilbage

Gitte Andersen fik en blandet afsked med Randers HK, da hun i 2018 stoppede i klubben og dermed sluttede karrieren.

Hun havde selv håbet på en sæson eller to mere, men Randers HK præsenterede aldrig et kontraktudspil for fløjen. Det gjorde ondt dengang, men det er vand under broen nu, forsikrer hun.

- Randers HK har altid betydet utroligt meget for mig, og jeg glæder mig til at komme tilbage. Der har været utrolig stor udskiftning på de to år, jeg har været væk, så jeg håber, at jeg kan bringe lidt af det gamle Randers HK-DNA tilbage og være med til at skabe en sund kultur, når de nu forhåbentlig har fået styr på fundamentet, siger Gitte Andersen.

Annonce

Samarbejde for en sæson

Siden karrierestoppet har Gitte Andersen holdt håndboldhjernen i gang som assistenttræner i Hadsten i 1. division, men valgte tidligere i år at trække stikket til den kommende sæson.

De lange udebaneture og aftentræninger hang simpelthen ikke sammen med familielivet. Det gør rollen på U19-holdet til gengæld, hvor hun skal være med til træning, kampe og morgentræningerne i samarbejde med Randers Realskole og Elitesportscollege.

Især nu, hvor coronakrisen resulterede i en fyreseddel i det civile job.

- Randers HK spurgte, om jeg ville hjælpe, så det bliver lige til en håndboldsæson mere. Som udgangspunkt er det for hele sæsonen, men med det forbehold, at jeg må give det fra mig, hvis jeg får et jobtilbud, som ikke kan forenes med håndbolden. Men det er helt klart min tanke, at det bør kunne lade sig gøre at arbejde og være assistenttræner på U19-holdet, siger Gitte Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce