Annonce
Randers FC

Randers HK-legende før mulig afskedskamp: Jeg præsterer bedst, hvis jeg fokuserer på det sportslige

Camilla Dalby er fortrøstningsfuld inden mødet med EH Aalborg. Kan Randers HK ramme spændingsniveauet fra den seneste kamp, har de et bedre håndboldhold end nordjyderne. Foto: Ole Nielsen
Camilla Dalby kan have spillet sin sidste kamp for Randers HK, hvis kronjyderne vinder over EH Aalborg. De tanker fylder dog ikke i hovedet på højre backen, som hellere vil fokusere på at gentage takterne fra den seneste kamp mod Ajax København, så randrusianerne kan sikre sig endnu en sæson i ligaen.
Annonce

Randers: Det er helt simpelt for Randers HK i kvalifikationsspillets sidste kamp mod EH Aalborg. Ét point er nok til en ny sæson i ligaen, mens et nederlag derimod sender klubben i overlevelseskampe mod enten Bjerringbro eller Sønderjyske fra 1. division.

Det er med andre ord ikke svært for spillerne at finde motivationen.

For Camilla Dalby, der alle tiders topscorer i Randers HK, har kampen noget ekstra kolorit.

Bagspilleren annoncerede tidligere på året sit karrierestop, så vinder kronjyderne, er det højre backens sidste kamp i Arena Randers.

Det nærtforestående farvel til håndboldkarrieren har den tidligere landsholdsspiller ikke skænket mange tanker. Der har simpelthen ikke været tid til det i klubbens kamp for overlevelse.

Sådan skal det også blive ved med at være. I hvert fald indtil kampen mod EH Aalborg er fløjtet af. Andet ville være forstyrrende.

- Kampen er rigtig vigtig for klubben, og jeg præsterer bedst, hvis jeg fokuserer på det sportslige og ikke alt det rundt om banen, siger Camilla Dalby.

Annonce

Skal glæde sig

Der er i den grad også brug for koncentration på banen, men det er lige så vigtigt, at Randers HK-spillerne tør nyde kampen, hvor der er så meget på spil.

- Vi snakkede allerede op til Ajax-kampen om, at vi skulle tænke de to kampe som finaler. For det er det. Det er de fede kampe at spille. Man kan vælge at blive bange og kyst, men man kan også vælge at se det som ekstremt motiverende og sjovt. Mange af os, som har prøvet at spille finaler, synes jo, at det er de sjoveste kampe i verden. Hvis man går ind med den tilgang, at vi skal spille god håndbold, være glade og glæde os til det, bliver spillet også derefter, slår Camilla Dalby fast.

Det var lige netop den indstilling, der gjorde udslaget i weekendens afklapsning på 26-19 af Ajax København, hvor kronjyderne beviste, at de ikke bukker under presset.

- Vi ramte et rigtig godt spændingsniveau mod Ajax, og det skal vi ramme igen. Gør vi det, er jeg fortrøstningsfuld, for så er vi også et bedre håndboldhold end Aalborg.

- Problemet er bare, at vi har været rigtig dårlige til at ramme vores spændingsniveau i den her sæson, men vi har efterhånden fundet ind i noget rigtig godt her i nedrykningsspillet. Vi spillede gode kampe mod Skanderborg og Silkeborg-Voel, men manglede lige marginalerne, så det var rart, at vi satte os på opgøret mod Ajax og faktisk fik en sikker sejr, siger Camilla Dalby.

Annonce

Masser af frikast

Som oftest når Randers HK vinder, var det forsvaret, der var omdrejningspunktet mod Ajax. Det er også nødt til at gentage sig mod EH Aalborg, vurderer Camilla Dalby.

- Jeg forventer en tæt kamp, fordi Aalborg spiller godt håndbold og friskt til. Deres spillestil minder lidt om Ajax'. De vil gerne spille tæt på forsvaret og vinde mand-mand-duellerne. Derfor er opskriften den samme: masser af frikast, som kan bryde deres rytme og ødelægge flowet i angrebet, siger bagspilleren.

Lykkedes det, er det ikke nogen selvfølge, at kampen bliver tæt. De nordjyske gæster sikrede nemlig en ny sæson i ligaen i seneste runde, så det er kun æren, der er på spil i Arena Randers.

- De går 100 procent efter at vinde, for det er da sjovt at kunne drille en modstander, der har brug for point. Men hvis vi kan sætte os på kampen, kan det godt være, at vi lidt hurtigere kan sørge for, at det ikke bliver så tæt en affære til sidst, som hvis det var liv eller død for begge hold, siger Camilla Dalby.

Kampen bliver spillet i Arena Randers og bliver fløjtet i gang onsdag klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce