Annonce
Randers HK

Randers HK møder damehåndboldens lokomotiv: Vi har meget at bevise over for os selv

Niels Agesen vurderer, at Randers HK skal score 8-10 kontramål for at have en chance mod Team Esbjerg onsdag aften. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Randers HK skal have vasket blamagen fra nederlaget til København af sig, når de onsdag møder Team Esbjerg. Det fortæller cheftræner Niels Agesen, som ser frem til opgøret mod et stærkt Esbjerg-hold fuld af specialister og et europæisk gear.
Annonce

Randers: Der har blæst positive vinde i Randers HK-sejlet denne sæson, hvor spillet og ikke mindst moralen på holdet har været af en helt anden støbning end sidste sæson.

I seneste runde tog båden dog vand ind, da kronjyderne blev udklasseret i egen hule af København Håndbold, 22-30.

Den oplevelse skal der rettes op på onsdag på udebane mod Esbjerg.

Vestjyderne har vundet alle otte ligakampe i sæsonen med et snit på mere end syv mål og i weekenden slog de mægtige Rostov-Don i Champions League.

- Det er en fantastisk udfordring. Vi ramte langt ved siden af skiven mod København, hvilket betyder, at vi har rigtig meget at bevise over for os selv. Den bedste måde at måle det på er at få lov til at spille mod de bedste og finde ud af, hvor vi egentlig står henne, siger cheftræner Niels Agesen.

Nogle ville måske ærgre sig over, at møde et så velspillende hold lige efter en afklapsning, men i Randers HK-lejren er det helt modsat.

- Det er en god gave at få i øjeblikket. Det vil jo være en sensation, hvis vi får point. Det havde været noget andet, hvis vi lige efter en lidt dårlig præstation, skulle møde en modstander, hvor vi skulle have point for at bevare troen på slutspil. Mod Esbjerg har vi alt at vinde, og så er det fedt at spille mod lokomotivet i dansk damehåndbold, siger cheftræneren.

Kort om kampen

Håndboldligaen, 9. spillerunde

Team Esbjerg - Randers HK

Kampstart: Onsdag klokken 18.30 i Blue Water Dokken, Esbjerg.

Liveblog: amtsavisen.dk.

Dommere: Per Krabbe og Stefan Schmidt.

Trupnyt: Randers HK-truppen er forskånet for skader, men U17-spilleren Ida Callisen er ikke med i truppen, da hun i samråd med trænerstaben har valgt at prioritere en Team Danmark-samling i stedet.

Annonce

Ret ryg og krum hals

Hvis Randers HK på nogen måde skal byde førerholdet op til dans onsdag aften, skal det mentale først og fremmest være på plads.

- Vi skal være tro mod vores eget spilkoncept og interne aftaler, men det allervigtigste er, at vi tør tage kampen op. Går vi lidt i bakgear, moser Esbjerg os bare. Det får vi ingen brugbare erfaring ud af. Vi skal gå ind med krum hals og ret ryg og så spille for fuld skrald, siger Niels Agesen.

Derefter følger det spillemæssige udtryk på banen, hvor kronjyderne skal forsøge at dæmme op for den ene profil efter den anden.

- Esbjerg har måske det bedst besatte hold, hvad spidskompetencer angår. De har specialister til at skyde, finte, dække op og lave assister. De er vanvittigt godt dækket ind, siger Niels Agesen.

- For det første skal vi have låst op for deres 5:1-forsvar, og for det andet skal vi stå imod defensivt. Når vi lykkes med det, skal minimum halvdelen af situationerne omsættes til kontramål. Vi skal lave 8-10 mål på kontra, hvis vi skal have en chance for at slå Esbjerg, tilføjer cheftræneren.

Annonce

Europæisk gear

Kort sagt skal rigtig meget gå op i en højere enhed, hvis det skal blive til de første randrusianske point mod de danske mestre i 2,5 år.

Et halmstrå, som Randers HK-tilhængerne kan klamre sig til i forhold til en mulig overraskelse, er, at kampen onsdag aften er fjerde gang, at Esbjerg skal i aktion på 11 dage, mens der i den følgende uge venter tre kampe mere.

Sådan er det, når man spiller Champions League, men det hårde program kan vise sig at gå begge veje, vurderer Niels Agesen.

- Det kan betyde, at en smal trup skal spare nogle ressourcer, men det kan desværre også betyde, at hold, som spiller europæisk på topniveau, har et gear, som man ikke kan træne sig til. Kommer de i det gear, har vi ikke en chance for at finde et tilsvarende, siger Niels Agesen.

Kampen bliver spillet klokken 18.30 onsdag aften i Esbjerg, og Randers Amtsavis liveblogger fra opgøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce