Annonce
Sport

Randers HK og Randers HH i nyt samarbejde: Ansætter tidligere spiller til talentudvikling

Fra venstre Randers HK-formand Henrik Schaar, den nye ungdomskoordinator Jonas Dehn og Randers HH-formand Carsten Reinholdt. Pressefoto: Gitte Andersen/Randers HK
Byens to eliteoverbygninger i håndbold har valgt at gå sammen om en nyansættelse, der skal styrke talentudviklingen. Valget som ny ungdomskoordinator er faldet på Jonas Dehn.

Håndbold: Randers HK og Randers HH går nu sammen om at styrke udviklingen af unge håndboldtalenter. Byens to håndboldoverbygninger har sammen valgt at ansætte Jonas Dehn som ny ungdomskoordinator.

28-årige Jonas Dehn har en fortid som ungdomsspiller i Randers HH, men er siden gået trænervejen, hvor han blandt andet har været ansat i en ligaklub på Færøerne. De seneste to år har han været en del af trænerteamet omkring U19-holdet i Aarhus Håndbold.

I den nye stilling som ungdomskoordinator kommer han til at være tæt på de fire ungdomshold i Randers HK og Randers HH, som begge har hold på U17- og U19-niveau.

Annonce


Det er interessant at tænke håndbold på tværs af kønnene, fordi der er noget, som pigerne er dygtige til, og noget andet, som drengene er dygtige til. På den måde udvikler det spillerne af begge køn både taktisk og teknisk

Jonas Dehn


Han kommer desuden til at skulle styrke samarbejdet med moderklubberne bag de to eliteoverbygninger.

- Jeg ser det som et sjovt job, hvor jeg får mulighed for at bidrage til det talentsystem, som jeg selv har været en del af som spiller. Arbejdet bliver enormt spændende, fordi det rækker ud over den enkelte træning, den enkelte kamp og den enkelte klub. Det tager et længere sigte, hvor vi sammen skal skabe et miljø og nogle rammer, der er attraktive, og som alle synes, er vildt fede at være en del af, siger Jonas Dehn.

Styrker begge køn

I det år, han var træner på Færøerne, var der spillere af begge køn i den klub, han var ansat i.

Det skaber en god effekt, som han også forventer, at man vil se i det nye samarbejde mellem Randers HK og Randers HH.

- Det er interessant at tænke håndbold på tværs af kønnene, fordi der er noget, som pigerne er dygtige til, og noget andet, som drengene er dygtige til. På den måde udvikler det spillerne af begge køn både taktisk og teknisk. Men samtidig giver det mulighed for at skabe et stærkt fællesskab og nogle sociale oplevelser for spillerne, som i forvejen kender hinanden fra studierne, siger Jonas Dehn.

Annonce

Økonomisk støtte

Den nye stilling er kommet i stand med økonomisk støtte fra Randers Talent og Elites udviklingspulje.

Jonas Dehn bliver desuden ansat på Randers Realskole og Randers ElitesportsCollege, hvor han bliver en del af morgentræningen for håndboldtalenterne.

- Det gør, at vi får skabt en rød tråd hele vejen igennem talentsystemet, som ikke bare vil komme ungdomsholdene i Randers HK og Randers HH til gode. Jeg er sikker på, at det vil give hele talentudviklingen i Randers et løft. Helt konkret kan man forestille sig, at man kan udvikle et trænerakademi, fælles stævnedage og mindst generel sparring mellem de to organisationer og moderklubberne, siger Randers HH-formand Carsten Reinholdt Andersen.

Ser du det som begyndelsen på et tættere samarbejde eller måske en decideret sammenlægning af Randers HH og Randers HK?

- Jeg ser det i hvert fald som en naturlig begyndelse på et tættere samarbejde, hvor jeg er overbevist om, at vi kan drage nytte af hinanden på flere områder, siger Randers HH-formanden.

Annonce

U17-træner i RHK

Jonas Dehn er i forvejen tilknyttet Randers HK, hvor han skal være U17-træner.

- Der venter Jonas en stor og spændende opgave, som skal ses i forlængelse af hans ansættelse som U17-træner i Randers HK i de kommende to sæsoner, Vi har stor tro på, at Jonas Dehn i samarbejde med de øvrige trænere i Randers HK Ungdom, Randers HH og ikke mindst trænerne ude i moderklubberne kan løfte opgaven med at videreføre og styrke talentudviklingen på både pige- og drengesiden til gavn for håndboldsporten i Randers, siger Randers HK-formand, Henrik Schaar.

Jonas Dehn starter i jobbet som ungdomskoordinator med øjeblikkelig virkning.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Randers FC

God lodtrækning: Randers FC drager til Marxens hjemby i pokalforsvar

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce