Annonce
Randers HK

Randers HK-profil inden drama: Det største pres ligger i frygten for, vi ikke er der

Sabine Pedersen har vundet både nationale og internationale finaler, men ifølge stregspilleren er presset helt anderledes, når det gælder overlevelse. Arkivfoto: Annelene Petersen
Det er slut med at regne på, hvor mange point der skal til i de sidste kampe for at undgå nedrykningsopgør mod et hold fra 1. division. Hvis ikke Randers HK ikke får point mod Ajax København lørdag eftermiddag, er det en realitet. Sabine Pedersen mærker presset og kalder kampen sæsonens hidtil vigtigste.
Annonce

Randers: Først gik det galt mod Skanderborg, og senest var det så mod Silkeborg-Voel.

Randers HK har ikke fået point i kvalifikationsspillet, hvor de aktuelt indtager sidstepladsen, som skal møde vinderen af oprykningsspillet i 1. division om en plads i ligaen næste år. Det betyder, at presset er maksimalt på Randers HK-spillerne før lørdagens opgør mod Ajax København.

- Selvfølgelig mærker vi presset, men alle, der har håndboldforstand, kan godt se, at alle har gjort deres bedste. Det har været svært, fordi det har været i hårdknude længe. Vi fokuserer på os selv i stedet for at lade os påvirke af alle dem, som ikke snakker positivt om os, siger Sabine Pedersen.

- Jeg har før stået i pressede situationer, men det er bare anderledes den her gang, fordi det hele har været så negativt i en lang periode. Jeg ved, at hvis vi spiller vores bedste, så vinder vi kampen, men omvendt kan vi også se tilbage på mange gange, hvor det ikke er lykkedes. Det største pres ligger i frygten for, vi ikke er der, uddyber stregspilleren.

Ajax København - Randers HK

Tidspunkt: Lørdag klokken 15.00 i Bavnehøj Arena.

Trupnyt: Maria Fisker Stokholm er eneste spiller på skadeslisten. Josefine Dragenberg fik et slag over hoften i det seneste opgør mod Silkeborg-Voel, men cheftræner Niels Agesen forventer at have stregspilleren til rådighed, selvom hun kun har trænet en enkelt gang i ugens løb.

Dommerpar: Karina Christiansen og Line Hansen.

Annonce

God mavefornemmelse

Randers HK skal vinde opgøret i Bavnehøj Hallen, hvis de fortsat skal bevare muligheden for at sende københavnerne ned til overlevelseskampene mod et hold fra 1. division. Et enkelt point kan være nok, men så er randrusianerne afhængige af kampen lørdag aften mellem Aalborg og Silkeborg-Voel.

Her skal Aalborg i så fald tabe, og tilmed skal Randers HK slå nordjyderne i den sidste kamp på onsdag. Bliver det tilfældet ryger Aalborg i nedrykningsspil, fordi de sluttede lavere end både Ajax og Randers HK i grundspillet.

- Vi ved alle sammen, at det er sæsonens hidtil vigtigste kamp. Vi har i den grad kniven for struben, men jeg føler, vi er klar. Jeg har en god mavefornemmelse, siger Sabine Pedersen.

Men med seks nederlag i træk i frisk erindring, hvor kommer din gode mavefornemmelse så fra?

- De sidste to kampe har været helt tætte, og vi kunne ligeså godt have stået med fire point. Det har været små marginaler, og det skal vi fokusere på. Vi har for mange gange fokuseret på de dårlige ting, men jeg føler, at vi har taget de gode ting med fra de seneste opgør og dyrket det mere, end vi har gjort tidligere, lyder forklaringen.

Annonce

Brugbar erfaring

Siden Randers HK blev stiftet i 1996, har klubben været i håndboldligaen. Nedrykningsfinaler har aldrig været på menuen for hverken Randers HK eller for den sags skyld Sabine Pedersen.

- Jeg har aldrig spillet for at undgå nedrykning, men jeg vender situationen i mit hoved og ser kampene som finaler. Jeg elsker at spille finaler, og i dem her er der måske faktisk mere på spil end i nogle af mine tidligere finaler, og det motiverer mig, fortæller Sabine Pedersen.

Med tre pokaltitler, to DM-titler og to Cup Winners Cup-sejre under bæltet har Sabine Pedersen markant mere erfaring i at løfte trofæer end at spille for overlevelse, men hun føler sig alligevel overbevist om, at de sjove finaler fra tidligere i karrieren kan bruges i de kommende kampe.

- Når kampene har stor betydning, uanset om det er i den ene eller anden ende af tabellen, skal man lære at styre sit spændingsniveau og undgå at tænke over konsekvenserne, siger hun.

Lykkes det Randers HK at tage sejren i Ajax, så skal randrusianerne stadig hente minimum et point mod Aalborg på onsdag.

- Vi har fået mange nederlag, og mentalt er det rigtig hårdt at gå i en negativ spiral, hvor vi ikke præsterer, hvad alle forventer. Jeg har kæmpet med ikke at gå amok over, at folk har sagt, at vi ikke altid har kæmpet. Er der noget vi har, så er det kæmpet, og det kommer vi også til mod Ajax, garanterer Sabine Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce