Annonce
Randers HK

Randers HK sender to spillere med landsholdet: Det havde vi ikke regnet med

Efter en uges træning skifter Line Mai Hougaard og Mai Kragballe Randers HK-uniformen ud med landsholdsfarverne i denne uge, hvor de er med A-landsholdet i Norge. Arkivfoto: Jakob Lerche Fotografi/Martin Ries
Randers HK må i denne uge undvære Line Mai Hougaard og Mai Kragballe, som begge er afsted med landsholdet. Det passer ikke særlig godt ind i cheftræner Niels Agesens planer, men han glæder sig over, at to af klubbens spillere er fundet gode nok til at repræsentere landsholdet.

Randers: I Randers HK er de i fuld sving med forberedelserne til den nye sæson, men i denne uge må cheftræner Niels Agesen undvære to af holdets profiler.

Højrefløjen Line Mai Hougaard og den nye playmaker Mai Kragballe er nemlig begge blevet udtaget af landstræner Klavs Bruun Jørgensen til denne uges landsholdssamling.

Derfor tog de Randers HK-spillere turen til København i mandags for at møde ind i landsholdslejren, hvorefter de onsdag flyver til Stavanger, hvor der på lørdag venter en træningskamp mod Norge.

Det er ikke kutyme, at der er samlinger med landsholdet på dette tidspunkt af sæsonen, men det var blevet efterspurgt af landstrænerteamet og godkendt af klubberne for længe siden.

At der så var to Randers HK-spillere blandt de udvalgte, var lidt af en overraskelse.

- Line og Mai har begge været med på udviklingslandsholdet, men ikke på A-landsholdet, så jeg havde ikke regnet med, at de blev udtaget. Vi er rigtig glade for, at to af vores spillere er blevet udtaget, for vi vil altid gerne have landsholdsspillere i klubben, siger Niels Agesen, cheftræner i Randers HK og tilføjer:

- Vi kan ikke tage æren for Mais udtagelse, men hvis vi kan være med til at udvikle de spillere, som ligger og bobler lige omkring landsholdet, vil det være helt fantastisk. Forhåbentlig kommer der endnu flere over tid. Det vil være godt til publikum i Randers, at spillerne også repræsenterer landsholdet.

Annonce

Danmarks trup til samling i uge 30

Althea Reinhardt (Odense Håndbold)

Amalie Milling (København Håndbold)

Mai Kragballe (Randers HK)

Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster Håndbold)

Helena Elver (Aarhus United)

Sarah Iversen (Herning IH)

Anne Mette Hansen (Györ, Ungarn)

Kathrine Heindahl (Odense Håndbold)

Nadia Offendal (Odense Håndbold)

Kristina Jørgensen (Viborg HK)

Trine Østergaard (Odense Håndbold)

Louise Burgaard (Metz, Frankrig)

Stine Jørgensen (Odense Håndbold)

Annette Jensen (Team Esbjerg)

Mie Højlund (Odense Håndbold)

Freja Cohrt (Odense Håndbold)

Maria Lykkegaard (København Håndbold)

Line Mai Hougaard (Randers HK)

Sådan er præmissen

Bagsiden af medaljen er, at de to spillere må undvære en vigtig uge af opstarten, hvor det spillemæssige koncept skal helt ind under huden.

Det er særligt vigtigt for 21-årige Mai Kragballe, der havde første træning i Randers HK i sidste uge efter at være skiftet fra København Håndbold. Playmakeren er udset en bærende rolle i bagkæden, så fraværet er selvfølgelig ikke optimalt, men det tager cheftræneren med ophøjet ro.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke passer specielt godt ind i vores planer, at vi må undvære de to, men det er nu engang præmissen. Det er ens for alle de hold, der har spillere afsted, og jeg kommer under ingen omstændigheder til at beklage mig over at have spillere, der er gode nok til landsholdet, siger Niels Agesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce