Annonce
Sport

Randers HK skal revanchere historisk afklapsning

Sabine Pedersen tror på, at holdet fik en lærestreg i København og leverer et helt anderledes udtryk i søndagens hjemmekamp imod stregspillerens tidligere holdkammerater fra Herning-Ikast. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers HK skrev torsdag aften et kedeligt kapitel til klubbens historie, da holdet tangerede klubbens næststørste nederlag i ligaen siden årtusindskiftet. Stregspiller Sabine Pedersen efterlyser en helt anden indstilling i søndagens opgør imod Herning-Ikast.

Randers: En tangering af klubbens næststørste nederlag i ligaen siden årtusindskiftet. 17 mål færre end København Håndbold og et negativt kapitel til historiebogen.

Dét kunne Randers HK tage med hjem fra Frederiksberg-Hallerne torsdag aften, efter holdet var blevet kørt rundt af de forsvarende danske mestre.

Historiebøgerne hæfter holdets nye stregspiller, Sabine Pedersen, sig ikke så meget ved. Men hun erkender, at indsatsen i København ikke var i orden.

- Jeg er egentlig ligeglad med tidligere resultater. Vi skal tage udgangspunkt i nu og her, og det var enormt pinligt. Jeg har aldrig tabt så stort, siger Sabine Pedersen.

På bundlinjen står de to point, som Randers HK kun med nød og næppe fik med hjem fra Ajax. En kamp imod sidste sæsons absolutte bundprop, der måtte ud i nedrykningskampe for overhovedet at sikre sig retten til endnu en svingom med de bedste.

Og lige netop de bedste er Randers HK milevidt fra. Odense viste det i premieren, og København udstillede det torsdag aften.

- Vi mangler meget. Timing i spillet, attitude, udstråling og viljen til at ville vinde den næste bold. Lige meget om man spiller 2. division eller liga, så kan man løbe retur, og det gjorde vi ikke en gang imod København, siger Sabine Pedersen.

Annonce

Randers HK's fem største liganederlag siden årtusindskiftet

2005: Slagelse FH - Randers HK 37-19 (18 mål)2009: Viborg HK - Randers HK 40-23 (17 mål)

2018: København Håndbold - Randers HK 35-18 (17 mål)

2005: Gudme HK - Randers HK 38-23 (15 mål)

2018: København Håndbold - Randers HK 28-16 (12 mål)

Ingen gaver fra himlen

Ifølge Divisionsforeningens statistikker har Randers HK leveret hele 51 tekniske fejl i sæsonens tre første kampe.

Flest af alle hold, hvor kun fem af ligaens resterende 13 hold har rundet 35.

Læg dertil at randrusianerne kun har scoret knapt 19 mål i gennemsnit pr. kamp, så forelægger en stor del af forklaringen på en bekymrende sæsonstart.

- Vi er nye sammen, og der vil være kampe, hvor tingene ikke flyder. Det kan jeg godt acceptere. Men fight og attitude skal være der hver eneste gang, og det skal være hele banen rundt - mig selv inklusiv. Vi skal ganske enkelt komme med en helt anden indstilling, siger Sabine Pedersen.

Cheftræner Niels Agesen har tidligere tilkendegivet, at holdet har ambitioner om at drille de formodede top 6-hold. Men den mission er langt fra den virkelighed, som har udspillet sig i sæsonens første kampe.

Alligevel mener Sabine Pedersen ikke, at krisebanneret skal findes frem.

- Der skal meget mere fight ind i tingene, men jeg ser det ikke som en krise. Det bliver ikke bedre over natten eller falder ned fra himlen, og den erkendelse er vigtig. Vi skal alle sammen overveje, hvordan vi får det bedste frem. Vi er ikke gode nok til at spille på 70 eller 80 procent og tænke, at det nok skal komme. Det har alle set i både Ajax og København, lyder det fra stregspilleren.

Hvor langt føler du, at I er fra at kunne indfri målet om at drille de bedste hold?

- Lige nu føler jeg, at der er langt. Rigtig langt. Men jeg føler ikke, at der er så meget, der skal ændres. Vi skal først og fremmest være bevidste om, at man kommer langt med den rigtige indstilling.

Randers HK - Herning-Ikast Håndbold

Kampstart: Søndag klokken 16.00 i Arena RandersSkader: Maria Fisker Stokholm, Martina Thörn, Anne Sofie Hjort og Line Mai Hougaard.

Dommerpar: Mads Dahl Hermann og Jesper Madsen

Københavnsk lærestreg

Muligheden for at revanchere præstationen i hovedstaden venter allerede søndag eftermiddag i Arena Randers, når Herning-Ikast Håndbold kommer på besøg.

Klubben, hvor Sabine Pedersen igennem de sidste tre sæsoner har vundet fire titler. En kamp, der skal bruges til komme tilbage på sporet efter et historisk stort nederlag.

- Jeg ved godt, at det lyder sygt med de to kampe, vi kommer fra, men jeg tror faktisk på, at det kan lade sig gøre. Jeg tror på, at vi alle fik en lærestreg i København, for det var så afsindigt pinligt. Man kan ikke byde nogen omkring klubben eller os selv at levere sådan en præstation, og jeg håber, at det faktum flytter noget, fortæller Sabine Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce