Annonce
Randers HK

Randers HK-spillerne er sendt hjem - nu følger Agesen trop

Cheftræner Niels Agesen er nu fritaget for arbejde i Randers HK på grund af corona-krisen. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Randers HK sendte allerede spillerne hjem, da der tidligere på måneden blev indført corona-restriktioner i Danmark. Nu stopper cheftræner Niels Agesen også midlertidigt med at arbejde, og Randers HK har dermed udsigt til at hente et pænt beløb i lønkompensation for den hjemsendte sportslige stab.
Annonce

Randers: Randers HK har i lighed med Randers FC valgt at sende de fleste af klubbens lønnede folk hjem for at søge en håndsrækning i den hjælpepakke, som regeringen har forhandlet på plads med arbejdsmarkedets parter på grund af corona-krisen.

Spillerne i Randers HK blev allerede sendt hjem tidligere på måneden, da statsminister Mette Frederiksen indførte corona-restriktioner i Danmark, og fra onsdag i denne uge er cheftræner Niels Agesen også fritaget for arbejdet i Randers HK.

- Når vi har valgt at holde Niels Agesen længere på job end spillerne, skyldes det, at han har haft en opgave med at få truppen til næste sæson på plads. Han vil også være den første, vi kalder tilbage på arbejde, når det begynder at lysne igen, siger Randers HK-formand Henrik Schaar.

- Men både hans og spillernes muligheder for at udføre deres arbejde er kraftigt reduceret i øjeblikket, og vi taler om et væsentligt beløb, vi vil kunne søge i lønkompensation. Det vil have stor betydning for Randers HK, tilføjer Henrik Schaar.

Annonce

Beslutning efter påske

Randers HK, der har 12 spillere i førsteholdstruppen på kontrakt, kan søge lønkompensation for 75 procent af lønnen - dog maksimalt 23.000 kroner pr. ansat.

Hvorvidt håndboldligaerne i Danmark kommer i gang igen i denne sæson, er endnu uvist.

Tirsdag besluttede Divisionsforeningen at udskyde beslutningen til efter påske. Men Henrik Schaar frygter ikke, at Randers HK får en flok utrænede spillere tilbage, hvis sæsonen bliver skudt i gang igen.

- Det føler jeg mig fuldstændig komfortabel omkring. Vores spillere er så disciplinerede og bevidste om, at deres krop er deres vigtigste redskab, at jeg sikker på, at de vil være motiverede for at holde sig i form igennem den her periode, siger Randers HK-formanden.

Ordningen om lønkompensation løber frem til 9. juni, hvortil Randers HK altså også står til at blive kompenseret, hvis den resterende del af sæsonen bliver helt aflyst.

Spillerkontrakterne for denne sæson løber frem til 30. juni.

Selv om Randers HK nu er stort set lukket ned på grund af corona-krisen, vil administrationschef Carsten Solberg dog fortsat være på arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC har styr på fundamentet før lokalopgør: - Har set lidt flere huller hos AGF

Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce