Annonce
Randers HK

Randers HK stak kun kniven halvt ind

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers HK spillede et brag af en første halvleg og havde Nykøbing Falster helt ude i tovene. Men i anden halvleg kunne Randers HK ikke modstå trykket fra hjemmeholdet og måtte nøjes med det ene point.

Nykøbing: Èt point i en heksekeddel af en hal på Falster, der er notorisk kendt som en af de sværeste udebaner i dansk kvindehåndbold.

Det havde Randers HK garanteret købt ind på før sæsonen. Men de gør det næppe efter det vanvid af en håndboldkamp, som de to hold gav hinanden onsdag aften. Randers HK havde det hele i hænderne, førte med fem ved pausen og burde have holdt stand, da de førte 29-28 med 40 sekunder igen mod et presset hjemmehold i undertal.

Men den tidligere Randers HK-spiller Angelica Wallen gjorde det slemme ved sin tidligere arbejdsgiver, da hun i de sidste sekunder brød igennem og udlignede til slutfacit 29-29.

Med det uafgjorte resultat holder Randers HK fast i afstanden på to point ned til Nykøbing Falster på den forkerte side af slutspilsstregen, og Randers HK er nu også bedst indbyrdes, da de vandt det omvendte opgør i Arena Randers i efteråret.

Annonce

Kampen i tal

Håndboldligaen kvinder

Nykøbing Falster - Randers HK 29-29 (13-18)

NFH: Johanna Westberg 6 (2), Anna Lagerquist 5, Lærke Nolsøe Pedersen 5, Sofie Amalie Olsen 4, Dione Housheer 4, Angelica Wallén 3, Louise Svalastog 2.

Randers HK: Mai Kragballe 9 (5), Sabine Pedersen 5, Celine Sivertsen 4, Rikke Thorngaard 3, Signe Schaar 3, Jamina Roberts 3, Julia Eriksson 1, Line Mai Hougaard 1.

Udvisninger: NFH 5, Randers HK 2.

Tilskuere: 1.128.

Dommere: Morten Albrechtsen og Mik Trustrup.

Næste kamp: Søndag 2. februar klokken 16 i Arena Randers mod TTH Holstebro.

Dynamisk defensiv

Men Niels Agesens tropper kunne og burde have stukket kniven helt ind i hjertet på Nykøbing Falster.

De lagde fundamentet til det i en fremragende første halveg, hvor de med en dynamisk defensiv satte hjemmeholdets offensive esser skakmat. Den svenske storskytte Johanna Westberg scorede blot to gange før pausen, hvor kun hollandske Dione Housheer voldte en anelse problemer ved at sende fire scoringer ind bag Mathilde Juncker.

Selv ikke det faktum, at træner Jakob Larsen ved stillingen 8-4 til Randers HK dirigerede sit hold til at spille 7 mod 6, rystede Randers HK. En skarp kontrafase, gode varianter i angrebsspillet og et fint indhop af Rikke Thorngaard, der lavede tre hurtige scoringer, sikrede, at Randers HK kunne gå til pause i føring 18-13.

Kronjyderne har det dog med at ramme et sort hul i løbet af en håndboldkamp, og det gjorde de også på Falster. Med ny energi og et entusiastisk publikum i ryggen fik hjemmeholdet vendt kampen på hovedet i det første kvarter af anden halvleg.

Lang scoringskrise

Randers HK ramte en ni minutters scoringskrise, tillod Nykøbing Falster at score fem på stribe i den modsatte ende af banen, og så kom hjemmeholdet for første gang foran ved stillingen 23-22.

Det så stadig ud til at gå deres vej, da klassestregen Anna Lagerquist ti minutter før tid scorede til 25-23 med sit femte mål, men så vågnede Randers HK op og sled sig tilbage i kampen. Mai Kragballe var iskold på straffekastene, og da Julia Eriksson med sit første mål i kampen bragte Randers HK foran 26-25, havde hjemmeholdet haft deres sidste føring i opgøret.

De sidste føringer tilhørte Randers HK, men de manglede den sidste koldblodighed, og måske også par redninger fra Mathilde Juncker, der sluttede med en redningsprocent under 30, for at fuldbyrde triumfen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce