Annonce
Randers HK

Randers HK takker nej til tilbud om europæisk eventyr: - Det er ikke økonomisk forsvarligt

Randers HK deltog senest i EHF Cup'en i sæsonen 2017/18, hvor de var en del af gruppespillet. De europæiske kampe er en bekostelig affære, hvilket er grunden til, at randrusianerne har valgt at takke nej til et tilbud om deltagelse i næste sæson. Arkivfoto: Annelene Petersen
På grund af afslag fra klubber over Randers HK i tabellen, fik kronjyderne onsdag aften tilbuddet om at træde ind i EHF Cup'en. Det har klubben dog valgt at takke nej til. Det er for risikabelt økonomisk, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Randers: Den danske håndboldliga er blevet lukket ned og det betyder, at Team Esbjerg er blevet kåret til danske mestre.

Men der er også europæiske billetter, der skal fordeles, og det har Dansk Håndbold Forbund svært ved, da København Håndbold og Silkeborg-Voel, som sluttede på de adgangsgivende 4. og 5. pladser, har valgt at takke nej til en plads i European Handball League - også kaldet EHF Cuppen. Det skyldes økonomien, skriver tv2.dk.

Til mediet oplyser Frank Smith, turneringsansvarlig i DHF, at Aarhus United og Randers HK som de næste i køen har fået tilbuddet om at træde ind i kvalifikationen til den europæiske turnering.

- Vi har valgt at takke nej til tilbuddet, siger Henrik Schaar, bestyrelsesformand i Randers HK, til Randers Amtsavis.

Og den beslutning var egentlig rimelig lige til, da den blev vendt i bestyrelsen onsdag aften.

- Når man kigger på, hvad vi lige har været i gennem af overlevelseskamp og den coronakrise, som nu har ramt alle, synes vi ikke, at det er økonomisk forsvarligt med et europæisk eventyr.

- Det er ærgerligt håndboldmæssigt, men vi har kigget nøgternt på tallene og det sportslige stod ikke i mål med den økonomiske byrde, det ville være, begrunder bestyrelsesformanden.

Randers HK deltog i EHF Cup'en for to år siden, hvor man nåede gruppespillet og blandt andet mødte SCM Craiova fra Rumænien og Brest Bretagne fra Frankrig.

Henrik Schaar vurderer, at deltagelsen dengang endte med at koste Randers HK mellem 3-400.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce